Bezoek het kabouterpad Den Haag op landgoed Ockenburgh

Bezoek het kabouterpad Den Haag op landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburg in Den Haag is een prachtig stukje natuur waar veel te zien en te beleven is. Het landgoed is gelegen aan de rand van de stad en biedt tal van mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. In deze blog bespreken we de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden op het landgoed en hoe je deze het beste kunt bereiken. Sinds dit jaar hebben we ook een kabouterpad in Den Haag en daar vertel ik je verder in deze blog meer over. Eerst wil ik je laten weten wat je hier nog meer kunt doen, zodat het een leuk uitje voor jong en oud wordt. Het is dus veel meer dan alleen een dagje uit met peuters of kleuters.

Wandelen en fietsen op Landgoed Ockenburg

Het landgoed is uitermate geschikt om te wandelen en te fietsen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes op het landgoed leiden. Zo kun je bijvoorbeeld de groene wandelroute volgen die je door het bos en over de heide voert. Of kies voor de blauwe wandelroute die je langs de duinen en het strand brengt.

Picknicken op het landgoed

Op Landgoed Ockenburg kun je heerlijk picknicken. Er zijn verschillende picknickplaatsen op het landgoed waar je kunt genieten van een hapje en een drankje in de natuurlijke omgeving. Breng je eigen picknickmand mee of koop iets lekkers bij het naastgelegen theehuis.

Picknicken met kleuters

Spelen in de speeltuin

Voor kinderen is er een grote speeltuin op het landgoed waar ze zich kunnen uitleven op de glijbanen, schommels en klimrekken. Er zijn ook verschillende speeltoestellen die speciaal zijn ontworpen voor de allerkleinsten.

Een hapje en een drankje

In het naastgelegen theehuis kun je terecht voor een lekker kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. Het theehuis is gevestigd in een oude boerderij en heeft een gezellige en authentieke sfeer. Het is een perfecte plek om even bij te komen na een wandeling of fietstocht. Ook kun je in de kas terecht voor wat lekkers en daar heb je ook een klein speelhoekje.

Ockenburgh Den Haag

Kabouterpad Den Haag

Het kabouterpad op landgoed Ockenburgh is een leuke en avontuurlijke wandelroute voor kinderen. Het pad is ongeveer 1 kilometer lang en loopt door het bosrijke gebied van het landgoed. Tijdens de wandeling komen de kinderen langs verschillende kabouters met in het midden van de route een leuke speeltuin. Ben je op zoek naar een kabouterpad in Den Haag, dan moet je zeker een bezoekje wagen aan landgoed Ockenburgh.

Een kabouterpakketje kopen

Het kabouterpad begint bij de ingang van landgoed Ockenburgh aan de Monsterseweg. In de kas kun je een soort goodiebag kopen voor 5 euro om te starten aan het kabouterpad. Uiteraard kan dit ook zonder dit pakketje, maar de puntmuts maakte de belevenis voor mijn eigenwijze kleuter toch net iets echter ofzo. Het rugzakje bevat onder andere een vergrootglas, een rode puntmuts, wat vragen, een pakje iceatea, een stukje fruit en een coupon om na afloop een beker limonade op te halen. Als je het mij vraagt dus zeker de moeite waard.

Kabouterpad Zuid Holland

Een leerzame wandeling

Het kabouterpad in Den Haag is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Tijdens de wandeling leren de kinderen van alles over de natuur. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ontdekken welke bomen er groeien in het bos, hoe paddenstoelen groeien en welke dieren er in het bos leven.

Het kabouterpad op landgoed Ockenburgh is denk ik geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar oud. Daarna is het misschien wat minder interessant. Al vond ik als volwassene de wandeltocht ook heel erg leuk. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en is goed te doen voor kinderen. Het pad is ook toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Kortom, het kabouterpad op landgoed Ockenburgh is een leuke en leerzame activiteit voor kinderen. Het is een mooie manier om de natuur te ontdekken en te genieten van een leuke wandeling in het bos.

In principe hoef je het kabouterpakketje niet aan te schaffen want je kunt het kabouterpad ook volgen als je de kabouterpeilen volgt. Wij vonden het voor de belevenis toch wel leuk. We kunnen snel weer een keer terug, dan kopen we niet weer een pakketje maar nemen we de puntmuts van huis mee voor een mooie wandeling.

Kabouters zoeken met kleuters

Bereikbaarheid

Landgoed Ockenburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Den Haag Centraal neem je tramlijn 3 richting Loosduinen en stap je uit bij halte “Ockenburgh”. Vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de ingang van het landgoed. Met de auto kun je parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van het landgoed.

Kortom, Landgoed Ockenburg in Den Haag is een prachtige locatie voor een ontspannen dag in de natuur. Of je nu wilt wandelen, fietsen, picknicken of spelen, op het landgoed is voor ieder wat wils. En met de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de auto is het landgoed gemakkelijk te bereiken.

Kom je met de auto, dan kun je het adres: Monsterseweg 2 in je navigatie zetten.

De parkeerplek is niet heel erg groot, dus zorg dat je op tijd bent. Bij de kas zijn overigens ook nog een aantal parkeerplekken. Parkeren doe je gratis, wat enigszins uniek is in Den Haag. Woon je in de buurt, dan zou ik lekker op de fiets gaan.

Wat mij betreft is het kabouterpad Den Haag een echte aanrader. Je kleintjes zullen er in ieder geval volop van genieten.

Activiteiten met kleuters Den Haag


1 gedachte over “Bezoek het kabouterpad Den Haag op landgoed Ockenburgh”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *