Je laptop laten maken of een andere kopen?

Je laptop laten maken of een andere kopen?

Ik overwoog al een tijdje om een nieuwe laptop aan te schaffen. De mijne is al een oudje aan het worden en voor mijn werk als blogger en contentcreator is het belangrijk dat ik een laptop heb die betrouwbaar is. Een tijdje terug wilde mijn laptop ineens niet meer aan en daar begon het getwijfel al. Mijn laptop laten maken of een andere kopen? Maar met het grote aanbod zag ik de bomen door het bos niet meer. Op wonderbaarlijke manier ging mijn laptop ineens weer aan en het idee van een nieuwe laptop kopen was weer van de baan. Totdat ik in contact kwam met Refurbstore en zij mij een andere laptop toestuurden.

Laptop reparatiekosten

De kosten om een je laptop te laten maken kan aardig in de kosten lopen. Zo betaal je voor een schermreparatie al snel vanaf 150 euro en voor een Apple laptop kan je daar zo 200 euro bij op tellen. Heb je dus al een oude laptop, dan is het wellicht beter om uit te kijken naar een andere laptop. Dit hoeft niet perse een nieuwe te zijn, je kunt ook kiezen voor een refurbished laptop.

Refurb Store

Van Refurb Store ontving ik een zwarte HP laptop; de HP Elitebook 850. Je kon niet zien dat het een refurbished laptop was, op een klein krasje na zag hij er uit als nieuw. Ik nam het mee tijdens mijn reis naar Turkije, veel fijner dan mijn oudje die mega traag is. Want dat is deze laptop absoluut niet. Het is dun, niet te zwaar en ideaal om mee te nemen. De ingebouwde poorten bieden essentiële connectiviteit zonder gebruik van dongels, perfect voor onderweg.

  • Vlotte 4e Generatie Intel® Core™ i5 processor
  • Ruim bemeten 8GB intern geheugen
  • Razendsnelle 320GB HDD
  • 15.6 inch scherm
  • Geïntegreerde webcam
  • Voorzien van standaard US-international QWERTY toetsenbord
  • Legitieme Windows 10 software en installatie, inclusief officepakket

Het enige wat ik miste was een cd/dvd speler. Ik heb me laten vertellen dat die tegenwoordig niet meer in de meeste laptops zitten omdat ze te weinig gebruikt worden. Alles gaat met usb. Omdat ik Farah een fotoshoot in Turkije had laten doen, baalde ik wel een beetje dat ik de foto’s op dvd niet meteen kon bekijken. Dat hebben we dus maar thuis gedaan. Maar goed, ondanks dat ben ik nog steeds ontzettend happy met mijn laptop. Ik kan overal werken en dat is fijn. Refurb Store werkt met de gedachte: ” Iedereen verdiend een 2e kans” en daar kan ik mij natuurlijk helemaal in vinden. Niet alleen mensen verdienen een tweede kans maar ik ben voor tweede kansen over het algemeen. Op deze manier draag je ook een steentje bij aan duurzaamheid en dat is alleen maar beter voor het milieu.

Ik kan me het voorstellen dat je het een beetje eng vind om een elektrisch apparaat, tweedehands te kopen. Dat had ik ook wel een beetje. Maar bij Refurbstore krijg je een jaar garantie. Tevens zijn ze zeer betaalbaar. Je hebt al een andere laptop onder de 300 euro, voor dat geld zou ik het persoonlijk dus niet laten maken.

Refurbished laptop laten maken

Het assortiment van Refurbstore

Refurbstore heeft veel meer dan laptops alleen, zo kun je er ook terecht als je op zoek bent naar een andere computer, tablet, telefoon, smartwatch, printer en meer. Al deze artikelen verdienen een tweede kans volgens Refurbstore dus je kan ze er voor een prikkie scoren. Ook hier geld dat je er een jaar garantie op krijgt. Hun doel is om alle soorten elektronica in ”Refurbished” aan te bieden en de drempel voor aankoop zoveel mogelijk te verlagen met eerlijke prijzen en hoge garantievoorwaarden.

Achteraf betalen

Heeft jou laptop, computer of telefoon het begeven en is je salaris nog niet gestort, maar heb je wel snel een andere nodig? Je kunt er voor kiezen om achteraf te betalen. Zo heb je je elektronica lekker snel in huis en kun je gewoon doorwerken.

Gratis verzending

Verzending is gratis als je bestelling 50 euro of meer is. Je zit al snel aan de 50 euro bij elektronische apparaten, dus de verzending bij Refurb store is bijna altijd gratis.

Laptop laten maken

Mijn eindoordeel

Zou ik het product ook hebben gekocht als ik deze niet gratis had ontvangen? Een vraag die ik mezelf altijd stel. Voorheen misschien niet nee, maar met de kennis van nu een absolute JA. Je hebt immers een jaar garantie op de producten en mocht je na ontvangst toch niet tevreden zijn, dan kun je het gratis ruilen binnen 14 dagen. Wat wel een lastig puntje kan zijn is dat het bedrijf in Wormer zit en ik dus niet 1,2,3 even langs kan gaan als er iets mis is. Je bent zelf verantwoordelijk dat het product op de locatie komt en met de post tegenwoordig vind ik dat toch wel lastig. Maar aan de andere kant, mijn laptop laten maken is ook geen optie meer voor mij. Refurbstore is zeer betaalbaar en daardoor heeft dat nu wel mijn voorkeur.

Ik overweeg nog om een andere tablet aan te schaffen want die van mij is wel echt heel oud. De ipad 1 volgens mij. Hij kan niet meer updaten en wordt steeds trager dus ik denk dat het tijd wordt voor een andere. Hoogstwaarschijnlijk ga ik voor een reburbished tablet omdat dit zoveel scheelt qua kosten. Ook overweeg ik een Samsung Galaxy smartwatch. Ik vind ze ontzettend mooi maar normaliter te duur. Ik heb nu een fitbit, maar die heb ik altijd om mijn enkel. Super irritant als je altijd maar moet zoeken naar je telefoon omdat je de tijd wilt weten.

Ik ben nu een paar weken verder en nog steeds super tevreden met mijn laptop. Hij is vele malen sneller dan mijn oude dus dat werkt een stuk makkelijker. Ik hoef niet meer eeuwen te wachten tot hij is opgestart of een nieuwe browser heeft geopend en ik kan lekker doorpakken. Nee, ik wil nooit meer anders, haha. Ik had mijn laptop ook meegenomen naar Turkije zodat ik lekker aan het werk kon bij het zwembad.

Heb jij wel eens refurbished elektronica gekocht?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *