Je bruiloft decoratie uitkiezen, hoe doe je dat?

Je bruiloft decoratie uitkiezen, hoe doe je dat?

Hoe gaat jullie big day aangekleed worden? Hebben jullie een thema of gaan jullie werken met een kleurschema? Na heel wat uren Pinterest uit gepluisd te hebben, heb je het picture perfect plaatje gevonden. Het kan goed zijn dat je al wat stylingspulletjes hebt aangekocht.  Maar hoe en waar vind je nu de perfecte items voor je styling compleet te maken. Op Alieexpress kun je voor een prikkie hele leuke dingen scoren.  Styling en het uitzoeken van bruiloft decoratie vind ik overigens  één van de leukste onderdelen van een huwelijk te mogen organiseren. Hoe werk ik van idee tot picture perfecte styling en hoe zorg ik voor de perfecte bruiloft versiering? Lees snel mee!

Een moodboard is de eerst stap voor de perfecte bruiloft decoratie

De eerste stap is altijd het maken van een moodboard. In het begin is dit bij mij een vrij uitgebreid moodboard met verschillende stijlen, kleuren en soms zelf verschillende thema´s. Vandaar uit ga ik dan kijken wat bijvoorbeeld vaak terug komt of wat het bruidspaar het meest aanspreekt. Zo kom ik uiteindelijk bij het juiste thema en/of het juiste kleurschema. Een andere optie is verschillende moodboards maken met een verschillend thema. Zo heb je een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden. Na een tijdje merk je welk moodboard je het meeste aanspreekt. Van daaruit kun je kijken hoe je de aankleding van de big day voor je ziet en de bruiloft decoratie uitzoeken. Dit is misschien wel het allerleukste deel.

Bruiloft decoratie per setting

Ik maak meestal eerst een overzicht van de bruiloft decoratie die ik per setting nodig heb. Dus zowel voor de ceremonie, receptie en het avondfeest. Ik hou ook altijd rekening met eventueel meubilair en bescherming tegen de regen, (denk hierbij aan tenten). Ook kijk ik naar eventuele warmtebronnen die voorzien moeten worden. Deze zaken zijn vooral belangrijk als jullie buiten trouwen. De meeste locatie’s beschikken over stoelen voor de ceremonie en tafels voor tijdens de receptie en het avondfeest. Tafellinnen, servies en bestek kan heel vaak via de cateraar geregeld worden. Meestal zijn de opties hier wel beperkt tot het standaard servies. De keuze is dan aan jullie of jullie hier al dan niet gebruik van willen maken.

Bruiloft decoratie kopen

Wanneer jullie een duidelijk beeld hebben van wat jullie allemaal nodig hebben, kan de zoektocht naar de perfecte items beginnen. Tegenwoordig zijn er heel wat opties om zelf spullen aan te kopen, denk bijvoorbeeld aan Etsy, interieurwinkels of winkels waar ze decoratie items verkopen. Denk ook aan winkels zoals Aliexpress, de Hema of Weddingdeco. Dit kan overigens best wel een duur verhaal worden als je alles zelf moet aanschaffen. En wat gaan jullie doen met alle spullen na de big day? Jullie zullen misschien nog wel wat spulletjes hier van gebruiken voor thuis. Maar voor de styling van een huwelijk kunnen de aantallen serieus oplopen. Mocht deze optie toch jullie voorkeur uit dragen, kunnen jullie nadien de spulletjes verkopen aan andere toekomstige bruidsparen. Hier zijn genoeg facebookgroepen voor.

Ga aan de knutsel :DIY

Een trend die steeds vaker door bruidsparen wordt opgepikt is diyen. Zelf lekker aan de slag gaan en jullie bruiloft versiering zelf maken. Een voorbeeld dat jullie vaak zien, zijn allemaal kleine vaasjes en potjes die in een themakleur gespoten worden, zoals goud en rosé goud. Maar ook met een welkomstbord, een fotobooth, centerpieces en zelfs een backdrop of prieel kunnen jullie zelf aan de slag gaan. Het voordeel hierbij is dat jullie het echt helemaal naar jullie zin kunnen maken. En voor de creatievelingen onder ons is een fluitje van een cent.

Je bruiloft decoratie huren

Je hoeft je bruiloft decoratie niet perse te kopen, huren kan natuurlijk ook altijd nog. In België en Nederland zijn er heel wat bedrijven die allerlei bruiloftversiering en meubilair verhuren. Sommige beschikken over een showroom waar jullie na het maken van een afspraak eens langs kunnen gaan. Hier vinden jullie vast en zeker alles om jullie thema tot in de puntjes uit te voeren. Zij hebben vaak ook een assortiment van tafels, stoelen en bankjes om te gebruiken bij de ceremonie.

Jullie kunnen ervoor kiezen om zelf de spullen te gaan ophalen of om alles te laten leveren op de locatie. Als jullie met een weddingplanner/weddingstyliste werken kunnen jullie vaak ook via deze persoon spullen huren. Als jullie toch gebruik willen maken van een externe leverancier, kies dan die leverancier uit, die alles heeft wat jullie willen. Zo houden jullie beter het overzicht en gebeuren er geen misverstanden met het retourneren van de spullen.

bruiloft decoratie

Don’t overkill

Soms is het moeilijk om je te laten ´leiden´ door een moodboard. Misschien komen jullie dan in een showroom en zien jullie een styling die jullie veel meer aanspreekt. No problemo! Jullie hoeven niet onmiddellijk een beslissing te maken over welke spullen jullie willen. Verschillende stijlen of thema´s combineren is ook altijd een mogelijkheid. Als jullie dat willen doen, zorg dan voor een mooi evenwicht tussen beide thema´s. Het is ook net iets makkelijker als de thema´s wat bij elkaar passen. Beperk het aantal kleuren ook tot maximum 5. Het risico hierbij bestaat dat het chaotisch overkomt op jullie gasten.

Contrast

Zorg binnen jullie bruiloft decoratie ook voor wat contrast tussen kleuren, vormen en patronen. Een voorbeeld hiervan is de hoofdkleur die jullie bij de ceremonie gebruiken , als een accentkleur tijdens het feest terug te laten komen. Ook met licht en sfeerverlichting kunnen jullie contrast creëren. Door kandelaars en vazen van verschillende formaten te gebruiken creëren jullie meer diepgang.

Verschillende materialen combineren

Om een extra dimensie te geven aan jullie bruiloft deco, kunnen jullie verschillende materialen gebruiken. Wissel verschillende soorten kandelaars af. Ook door het gebruik van verschillende  soorten stoffen wordt er toch net een andere sfeer neergezet. Dit kunnen jullie met alle settings doen voor jullie big day.

Hoe heb jij je bruiloft decoratie uitgezocht?

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Eerder schreef ik voor Sparkles Inside ook al een gastblog over trouwen in de zomer en trouwen tijdens Corona en nu heb je dus een nieuwe blog van mij kunnen lezen. Laat je me in een reactie onder aan deze blog weten wat je er van vond?

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen. Ik zal voor Sparkles Inside, 1 keer in de 14 dagen een gastblog schrijven en ben benieuwd wat jullie hier van vinden.8 gedachten over “Je bruiloft decoratie uitkiezen, hoe doe je dat?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *