De 10 leukste islamitische cadeautjes

De 10 leukste islamitische cadeautjes

Het vinden van leuke islamitische cadeautjes kan soms best lastig zijn. Het aanbod is immers groot, maar het blijft vaak lastig om met een origineel cadeau aan te komen, waar je iemand echt een plezier mee doet. Toch wil je natuurlijk voor verschillende gelegenheden, zoals op een bruiloft of bij de geboorte van een kind graag met een leuke islamitische cadeautjes aankomen. Om je daarmee te helpen zetten we de leukste islamitische cadeautjes voor je op een rijtje, zodat jij alvast inspiratie op kunt doen voor een volgend cadeau. Hopelijk kun je hier iemand mee verblijden op een speciale dag.

Een mooi gebedskleed als cadeau

Elke moslim heeft natuurlijk een gebedskleed, ook wel een sajada genoemd. Het gebedskleed heeft uiteraard veel betekenis voor elke moslim. Daarom is het ook prettig als je op een mooi kleed je gebed kunt doen. Veel moslims hebben soms echter een oud kleed. Wat is er dan ook leuker om een mooi nieuw gebedskleed te ontvangen. Vooral voor vrouwen vind je tegenwoordig veel mooie, luxe gebedskleden met verschillende patronen en kleuren. Het aanbod is groot dus voor iedereen kun je wel een mooi gebedskleed vinden waar diegene zeker blij mee gaat zijn. Probeer hierbij vooral te kijken naar de voorkeuren van de ontvanger, zo kun je het mooiste gebedskleed uitzoeken.

Een luxe islamitisch cadeaupakket

Online en in fysieke winkels vind je tegenwoordig ook steeds vaker luxe islamitische cadeaupakketten. Je vindt deze vooral voor vrouwen, maar ook voor mannen komen er steeds meer luxe islamitische cadeaupakketten voorbij. Vaak zijn deze cadeaupakketten uitgerust met een mooi gebedskleed aansluitend op het thema van het cadeaupakket, een tasbeeh, een Koran en eventueel accessoires voor bij de Koran. Wil je iemand echt eens verwennen met een mooi, groot cadeau, waar alles inzit? Dan is een luxe islamitisch cadeaupakket zeker een goed idee. Uiteraard kun je ook altijd zelf een mooi cadeaupakket samenstellen, naar de wensen van de ontvanger.

De lekkerste islamitische gerechten in één boek

Ook dit zie je steeds vaker voorbij komen, mooie islamitische kookboeken. Gevuld met de lekkerste recepten, waar jij het hele jaar door van kan koken. Vooral voor vrouwen die graag koken is dit uiteraard hét perfecte geschenk. Er zijn veel verschillende kookboeken te vinden tegenwoordig, waarbij je kunt kiezen uit verschillende thema’s, keukens en voor verschillende gelegenheden. Zo vind je kookboeken voor gerechten tijdens de ramadan, kookboeken voor het hele jaar door en kookboeken met daarin gerechten voor feestelijke gelegenheden. Zodoende kun je voor iedereen wel een geschikt kookboek vinden, waar het hele jaar door lekker uit gekookt kan worden.

Elke dag weer een mooie reminder uit de Koran

Een klein, doch waardevol cadeau is een scheurkalender met daarop elke dag een nieuwe reminder uit de Koran. Dit is een scheurkalender die je op verschillende plekken in het huis kunt hangen, met daarop 365 verschillende, inspirerende reminders uit de Koran. Zo heeft de ontvanger het hele jaar door een mooie kalender met daarop elke dag weer een andere reminder. De reminders vind je tegenwoordig ook met verschillende thema’s en van verschillende edities. Wanneer je er dus vorig jaar al een hebt gegeven, kun je nu weer een ander geven. Zo heb je wanneer het een succes is, ook direct voor volgend jaar weer een mooi cadeau.

Accessoires om te gebruiken voor de Koran

De Koran wordt natuurlijk veel gebruikt. Hierdoor kan deze soms gaan sluiten. In dit geval is het fijn als je bijvoorbeeld een mooie hoes voor de Koran hebt of dat je een plek aanbiedt waar de Koran opgeborgen kan worden. Maar ook andere accessoires zijn leuk om te geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, bijpassende Koran boekenlegger, met daarop een mooie reminder uit de Koran bijvoorbeeld. Maar in veel (islamitische) boekenwinkels kun je ook andere accessoires vinden die passen bij de Koran. Vooral voor islamitische feestdagen zijn dit leuke islamitische cadeautjes om te geven, maar vooral ook om te krijgen. Ook voor jongere kinderen, zijn dit misschien leuke toevoegingen. Wil je er een DIY effect aan geven, dan kun je zelf een tasbih maken, die bij het gebed gebruikt kan worden.

De leukste cadeaus voor de kinderen

Maar voor kinderen zijn er ook nog veel meer leuke islamitische cadeautjes. Wat denk je bijvoorbeeld van een van de vele islamitische kinderspellen. Het vijf zuilen familiespel is de laatste jaren een grote hit gebleken. Met dit spel worden kinderen spelenderwijs bewust van de vijf zuilen. Maar ook andere spellen, zoals mijn eerste Arabische spel, of het boekje, mijn eerste 50 arabische woorden of een interactieve Islamitische pop, zijn erg leuk om te geven. Vooral voor jonge kinderen. Voor de geboorte van een kind kan dit ook erg leuk zijn om te geven aan de kersverse ouders.

Mooi servies voor gebruik in huis

Iets wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in een islamitisch huishouden is mooi servies. Maar mooi servies is tevens misschien niet het eerste waar je aan denkt als cadeau. Dat maakt het ook zo een origineel cadeau, waar je de ontvanger zeker een plezier mee zult doen. Mooi servies is tevens ook super praktisch en kan het hele jaar door gebruikt worden. Ook laat je een blijvende herinnering achter, wanneer je passend servies gekocht hebt wat goed in de smaak valt.

Op de islam geïnspireerde tassen en kleding

Steeds meer jonge moslims starten nieuwe webshops op met leuke kleding en tassen gebaseerd op de Islam. Hier vindt je allerlei leuke tassen met bijvoorbeeld reminders uit de Koran, of leuke kleding met verwijzingen naar de Koran. Maar ook voor kinderen vind je hier steeds vaker leuke rompertjes, leuk om te geven aan jonge ouders bijvoorbeeld. Maar ook voor jezelf kun je hier allerlei leuke kleren vinden, gemaakt door moslims, voor moslims. Zo weet je ook zeker dat er met veel liefde aan gewerkt is.

Waar vindt je de leukste islamitische cadeautjes?

Wij hebben nu de 10 leukste islamitische cadeautjes voor je op een rijtje gezet. Maar waar vindt je deze cadeautjes eigenlijk? Veel van deze cadeautjes kun je online vinden bij verschillende webshops. Maar veel lokale (islamitische) ondernemers bieden ook verschillende leuke islamitische cadeautjes aan. Neem daar dus zeker ook eens een kijkje. Mocht je nog niet genoeg inspiratie op gedaan hebben, dan kunnen zij je ook nog zeker verder helpen.

Heb jij nog tips voor leuke Islamitische cadeautjes?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *