De leukste indoor activiteit bij slecht weer

De leukste indoor activiteit bij slecht weer

Als jij op zoek bent naar de leukste indoor activiteit bij slecht weer, zoek dan niet verder. Lees in deze blog de leukste tips voor activiteiten die je kan doen wanneer het slecht weer is. Als je denkt aan leuke activiteiten, dan zijn deze vaak buitenshuis of zijn ze in de buitenlucht. Als het dan slecht weer is is het vervelend om te beslissen wat je dan moet gaan doen. Gelukkig bestaan er echt een hele hoop activiteiten die je kan doen op het moment dat het slecht weer is. Want we laten regen in de vakantie geen roet in het eten gooien toch?.

Een leuke indoor activiteit in huis.

Als het een regenachtige, donkere en druilerige dag is, dan wil je eigenlijk het liefste het huis niet uit gaan. Voor de meeste uitstapjes moet je de deur uit. Dit is het laatste dat je wilt als het buiten met bakken uit de hemel komt. Je kan ook een hele hoop leuke activiteiten in huis ondernemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een spelletjes marathon. Pak een aantal leuke bordspellen bij elkaar, zorg voor lekkere snacks, en een avond lekker spelletjes spelen kan beginnen. Ook iets lekkers bakken is altijd een gezellige activiteit met slecht weer. Denk bijvoorbeeld aan cakejes bakken of een lekkere taart. Verder kan je natuurlijk ook altijd onder een dekentje op de bank kruipen en een leuke film of serie kijken.

Er zijn ook veel praktische indoor activiteiten

Naast dat je op een regenachtige dag een hele hoop leuke en gezellige activiteiten in huis kan ondernemen, zijn er ook genoeg praktische klusjes die je in huis kan doen op een druilerige dag als deze. Je kan dan denken aan klusjes die bijvoorbeeld te maken hebben met opruimen. Ga op een donkere dag zoals deze eens je hele kledingkast door en zoek eens uit welke kledingstukken je wilt houden en welke weg kunnen. Ook de keukenkastjes en lades kunnen goed uitgezocht worden op een dag zoals deze. Hiernaast kan je ook lekker de was doen en strijken op een dag als deze. Of bijvoorbeeld lekker koken en porties invriezen voor de rest van de week. Huishoudelijke taken zijn perfect bij druilerig weer.

Een leuke indoor activiteit met kinderen.

Het verschilt natuurlijk of je een indoor activiteit wilt gaan doen met je partner of met vrienden, of dat je dit wilt gaan doen met kinderen. Als je een leuke dag met kinderen wilt plannen maar het gaat regenen, kan je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar een binnenspeeltuin of een overdekt tropisch zwembad. Ook thuis kan je het gezellig maken op een regenachtige dag. Doe dit door bijvoorbeeld iets lekkers te gaan bakken met kids of door spelletjes te spelen. Ook een leuke kinderfilm kijken is een gezellige activiteit om te doen wanneer het regent buiten.

Dingen die je kan doen met je partner.

Als je een dagje in de regen hebt met je partner zijn er ook genoeg leuke dingen die je kan doen. Je kan ervoor kiezen om thuis te blijven en het hier gezellig te maken. Ga bijvoorbeeld naar de supermarkt en haal allemaal lekkere dingen. Maak als je thuis komt een lekkere borrelplank en geniet ervan terwijl je iets lekkers drinkt en misschien een leuke film kijkt of een spelletje speelt.

Iets dat ook leuk is om te doen als je een dagje thuis met je partner doorbrengt, is om alvast te gaan kijken naar een vakantie die je wilt gaan boeken binnenkort. Er is niks lekkerder dan met de regen op de ruiten een lekkere warme zonvakantie te boeken. Er zijn dus ook een hele hoop leuke dingen die je kan doen als het een regenachtige dag is en je met je partner iets wilt ondernemen.Is het toch iets mooier weer lees dan mijn blog met tips om een dagje weg met partner te gaan.

Indoor activiteit buitenshuis met kinderen.

Met kinderen is het ook goed te doen om een indoor activiteit te bedenken. Het enige dat lastig is met kinderen, is dat ze altijd zo enorm vol met energie zitten. Hierdoor kan het thuis soms iets te druk worden als ze niet naar buiten kunnen om lekker uit te razen. Je kan er dus ook goed voor kiezen om een activiteit buitenshuis te gaan doen met kinderen als het een regenachtige dag is. Er zijn genoeg plekken te vinden waar je de kinderen tijdens een regenachtige dag helemaal hun energie kan laten uiten. Denk bijvoorbeeld aan een binnenspeeltuin, een subtropisch zwembad,of een trampoline park. Ook is het altijd leuk om naar een bowlingbaan te gaan of te gaan indoor midget golfen. Al deze activiteiten zijn leuk om met kinderen te doen en zorgen ervoor dat ze even hun energie kwijt kunnen.

Leuke dingen om te doen buitenshuis met je partner.

Ook met je partner kun je leuke indoor activiteiten doen als het met bakken uit de lucht valt. Je hoeft zeker niet thuis te blijven op een regenachtige dag. Je kunt ook een hele hoop hartstikke leuke activiteiten ondernemen met je partner buitenshuis als het slecht weer is. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de bioscoop. Ook is het hartstikke leuk om met je partner te gaan bowlen of indoor midgetgolf te gaan spelen. Je kan hiernaast ook een leuk overdekt winkelcentrum opzoeken om hier lekker de hele dag door te brengen. Ook kan je op bezoek gaan bij vrienden of familie. Dit is ook altijd een gezellige activiteit om te ondernemen en zeker op een regenachtige dag. Je kan lekker bij iemand thuis borrelen of spelletjes spelen!

Ga lasergamen

Ik weet nog dat ik een jaar of 10 was en we op mijn verjaardagsfeestje gingen lasergamen. Super leuk. Ook dit is een leuke indoor activiteit en kan leuk zijn voor jong en oud. Je moet wel je vrienden of familieleden optrommelen zodat je teams kunt maken.

Glowgolf

Je hebt tegenwoordig steeds meer golfbanen binnen. Super leuk om eens te gaan midgetgolven in het donker bijvoorbeeld. Ik deed het een keer met de neefjes van mijn op Scheveningen en het was zo ontzettend leuk. Farah is er denk ik nog een beetje te klein voor, maar ik wil dit zeker ook een keer met haar gaan doen.

Plan een leuke vriendendag, en doe een indoor activiteit!

Wanneer je een leuke dag met vrienden hebt gepland kan het echt heel vervelend zijn als het weer dan roet in het eten gooit. Gelukkig hoef je je ook dan niet te druk te maken. Er zijn gewoon een hele hoop leuke dingen te bedenken,die je kan gaan doen met je vrienden. Omdat je met een vriendengroep vaak wel met meer mensen een activiteit gaat doen dan met je partner of kinderen, is reserveren wel handig! Je kunt bijvoorbeeld gaan indoor karten, gaan bowlen of misschien gaan lasergamen. Ook een escaperoom is iets dat enorm leuk is om te doen met een vriendengroep met slecht weer! Maak de dag helemaal compleet door achteraf nog iets te gaan eten en drinken, en je hebt een top dag!1 gedachte over “De leukste indoor activiteit bij slecht weer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *