Indiaas restaurant, 10 tips waar je op moet letten

Indiaas restaurant, 10 tips waar je op moet letten

Voor mij zijn er weinig keukens lekkerder dan de indiase keuken. De keuken is zo veelzijdig, heeft voor iedereen wel een geschikte optie en biedt je eens echt wat anders dan pizza of een sateetje. Daarom ga ik persoonlijk ook vaak naar een indiaas restaurant, want vaak resulteert dit in een geslaagde avond. Maar toch zijn veel mensen nog terughoudend om een indiaas restaurant te bezoeken. Dit heeft vaak verschillende redenen hoor ik mensen zeggen, van angst voor pittig eten tot gemaks keuzes. Daarom hoop ik iedereen in dit blog wat enthousiaster te maken over de veelzijdigheid van het Indiaas restaurant. Tevens vertel ik je waar je op moet letten bij een goed indiaas restaurant en waar je deze vindt.

Laat je verrassen door het grote aanbod

Eén van de beste dingen aan een indiaas restaurant vind ik misschien wel dat het aanbod zo breed is. Veel mensen gaan er vanuit dat je bij een indiaas restaurant alleen maar curry’s en tandoori’s kunt krijgen, en die kun je er ook zeker krijgen, maar het aanbod is veel groter. Dit maakt dat eigenlijk iedereen wel iets vindt wat hij of zij smaakt. Zo breng ik ook vaak vrienden mee naar mijn favoriete Indiase restaurant in Rotterdam terwijl zij hier weinig ervaring mee hebben. Dan vraag ik wat ze lekker vinden en zo komen we samen eigenlijk altijd wel op een gerecht uit wat ze smaakt. Vaak vertellen ze me dan ook dat ze naderhand nog vaak een Indiaas restaurant bezocht hebben.

Een super gastvrije omgeving met veel sfeer

De meeste Indiase restaurant zijn ontzettend gastvrij. Daarom is een Indiaas restaurant ook zo geschikt om eens te bezoeken met familie of vrienden. Het personeel is vaak ontzettend aardig en weet vaak veel van de gerechten af. De beste Indiase restaurants hebben dan vaak ook personeel met Indiase roots. Tegelijkertijd leer je ook direct een nieuwe cultuur ontdekken terwijl je daar niet voor naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen. Je stapt simpelweg het restaurant binnen en je zult gelijk merken dat je jezelf in een hele andere wereld bevindt.

Houd je van kruiden? Bezoek dan zeker eens een indiaas restaurant

De Indiase keuken maakt, en dit zal je niet verrassen, veel gebruik van kruiden. Veel meer dan dat we in veel Europese keukens doen. Dit geeft vaak veel meer smaak aan een gerecht. Tegelijkertijd kan één kruid je gerecht ook helemaal veranderen. Bovendien kunnen kruiden ook precies die smaak aan je gerecht geven wat jij zo lekker vindt. Zoals vrij pittig, heel fris of juist een wat geroosterde smaak. De Indiase keuken kan het allemaal voor je mogelijk maken. Daarom is mijn tip ook om vooral wat van die onbekende kruiden uit te proberen. Veel restaurants bieden je ook wat kruiden aan om te ruiken of te proeven wanneer je hier naar vraagt.

De lekkerste gerechten voor iedereen

De Indiase keuken beschikt over een gigantische verscheidenheid aan gerechten, gerechten en smaken. Daardoor is er eigenlijk altijd wel een gerecht te vinden wat jij lekker zult vinden. Maar ook voor mensen zoals ik die van een verrassing houden of graag wat nieuws proeven is juist de Indiase keuken uitermate geschikt. Ondanks dat er veel kruiden gebruikt worden in de Indiase keuken is elk gerecht zeker niet super pittig of super zoet. Vaak kun je dit ook zelf aangeven, vraag dus vooral wanneer je opzoek bent naar een gerecht met wat minder kruiden of die minder pittig is. Voor kinderen is de Indiase keuken overigens ook uitermate geschikt doordat je soms ook lekker met je handen mag eten, mits je dit wilt.

Snelle hapjes vooraf of achteraf

De Indiase keuken wordt niet alleen gekenmerkt door curry’s en tandoori’s maar ook zeer zeker door de verscheidenheid aan bijgerechten. Bijgerechten die je op veel menukaarten van Indiase restaurants vindt zijn de momo, de samosa en de pakora. De momo is een soort gehakt pasteitje, de samosa in bladerdeeg gevulde groenten, aardappelen en vlees en een pakora is een gefrituurde groente of stuk vlees. Deze gerechten kun je eigenlijk altijd bijbestellen en het maakt niet uit of je deze achteraf of vooraf besteld. Persoonlijk bestel ik ze graag achteraf als ik nog zin heb, ook al kijken andere tafels me dan soms raar aan.

De bekende Indiase curry

Ja en dan is er natuurlijk één gerecht dat absoluut niet kan ontbreken in een Indiaas restaurant, de Indiase curry. Dit gerecht is super bekend over de hele wereld en staat ongeveer symbool voor de Indiase keuken. Steeds vaker wordt dit gerecht dan ook zelf in de keuken bereid. Alhoewel ik zelf best redelijk kan koken smaakt de curry mij in een Indiaas restaurant toch altijd veel beter. Tevens is het aanbod aan curry’s erg groot. Het verschil in de curry’s zit hem echter vooral in saus die eroverheen gaat. Mede daarom is er voor iedereen wel een geschikte curry te vinden.

Een lekkere tandoori

Tandoori, het lijkt relatief veel op een tikka maar is toch net wat anders. De chicken tandoori zullen veel mensen wel kennen want ook deze kom je in de supermarkt vaak tegen. De chicken tandoori is één van mijn persoonlijke favorieten en is uitermate geschikt voor elk moment. Het vlees is heerlijk krokant en de binnenkant lekker zacht en als. Maar bovenal is een goede chicken tandoori goed gemarineerd en is de saus goed afgesteld op het vlees. Persoonlijk kan je me ‘s nachts wakker maken voor een goede chicken tandoori.

Zo spot je een goed Indiaas restaurant

Hopelijk ben je nu overtuigd van het Indiase restaurant, want ook als je misschien wat huiverig bent is het een goed idee toch een lekker indiaas restaurant op te zoeken. Maar hoe vindt je een goede? Over het algemeen is het handig van te voren even goed het internet af te speuren, kijk dan ook eventjes naar de recensies. Eén ding waar ik zelf ook vaak naar kijk is of de eigenaren zelf van Indiase afkomst zijn, in principe hoeft het wanneer dit niet het geval is niet te betekenen dat ze slecht zijn. Maar toch biedt het vaak wel de garantie dat de basis gerechten in orde zijn.

Waar vindt je de beste Indiase restaurants?

In de meeste steden vind je tegenwoordig wel een Indiaas restaurant. Wel beperkt het zich vaak dan maar tot één. De beste Indiase restaurants vind je helaas dan ook vaak in de grotere steden zoals, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Hier zitten ook mijn favorieten. Maar kijk zoals gezegd vooral eens goed online rond naar wat er allemaal beschikbaar is in jouw omgeving. Vaak is er namelijk meer te vinden dan je denkt en dan zien we elkaar snel in zo’n heerlijk Indiaas restaurant.

Mijn favoriete Indiase restaurant is Lasanie in Den Haag. Hier moet je niet naar toe gaan als je op zoek bent naar een sfeervol restaurant, want dat is het niet echt. Maar het eten… jummie..fingerlicking good gewoon. Ik ben al naar heel veel Indiase restaurants geweest maar deze spant wel echt de kroon. Ook vond ik het eten bij Foodgasm in Eindhoven centrum erg goed. Een klein restaurantje, gerund door expats uit India.

Ben jij wel eens naar een Indiaas restaurant geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *