Praag, een prachtige stad, ook in de regen! (mijn tips)

Praag, een prachtige stad, ook in de regen! (mijn tips)

Mijn zusje had Praag al 2 x bezocht en al jaren stond het op mijn bucketlist, en ik kon niet wachten om deze prachtige stad te bezoeken. Helaas regende het pijpenstelen toen we eenmaal in Praag waren. Omdat we het zonde vonden om “niks” te doen, besloten we tickets te kopen voor de overdekte hop on and off bus.  Normaal gesproken zouden we Praag te voet verkennen, maar op deze manier konden we ook met het slechte weer een stukje van Praag zien. Praag is een prachtige stad met bijzondere architectuur.

Boven op 1 van de heuvels in Praag heb je Vyšehrad. Dit is  een wijk die ten zuiden van de Oude stad ligt. Het is een toeristische vestingstad met metershoge muren en stadspoorten. Vanaf Vyšehrad heb je een prachtig uitzicht op de Moldau, de langste rivier van Tsjechië. Terwijl er van het kasteel zelf alleen maar een ruïne over is, kun je nog steeds de kasteelkerk en een kerkhof bezoeken. Wij kozen er voor om niet helemaal naar binnen te gaan in de kasteelkerk. Bij de ingang zag je ook al genoeg en we hadden tijd te kort..

In de prijs van je ticket voor de hop on and off bus zit ook een tochtje met de boot inbegrepen. Deze is zeker aan te raden. Aan boord kun je lekker wat eten of drinken tegen een zeer schappelijke prijs. Meestal is het vanwege de toerisme best duur aan boord, maar in Praag dus niet. Ik heb hier misschien wel de lekkerste appelstrudel ever gegeten.

Bezoek de John Lennon muur, welke in 1980 is ontstaan doordat iemand John Lennon schilderde op deze muur. De muur staat voor vrijheid en de toenmalige strijd tegen communisme. De muur is helemaal vol gekalkt met graffiti.

De Karelsbrug is misschien wel de grootste toeristische trekpleister in Praag. Wil je hier mooie foto’s maken zonder de honderden toeristen, dan moet je de burg vroeg in de ochtend bezoeken.

In Praag heb je een replica van de Eifeltoren: de Perintoren. Voor ongeveer 8 euro kun je deze leuke toren beklimmen.  Helaas hadden wij hier te weinig tijd voor en hebben we het niet gedaan.. De toren schijnt een beetje te wiebelen. Je moet dus  geen hoogtevrees hebben. De toren is samen met de heuvel net zo groot als de Eiffeltoren. Na 299 traptreden ben je boven.

Ook op vakantie ga ik op zoek naar tentjes waar je lekker halal kunt eten. Ben je net als ik gek op eten, ga dan naar restaurant Kabul.  In mijn volgende blog zal ik wat tips geven over mijn favoriete eettentjes in Praag.

Ik vond eigenlijk dat we te weinig tijd in Praag hadden, maar dit kwam ook doordat we meer tijd hadden besteed aan ons bezoek in Terezin. Over Terezin schrijf ik snel een blog, want dit was een ervaring op zich welke eigenlijk niet echt in deze blog een plekje kon vinden. Ik ga zeker nog een keer terug naar Praag om o.a. de Joodse wijk beter te bezoeken en met de kabeltrein te gaan. Het ontbreken hiervan, voelde toch wel als een gemis tijdens mijn bezoek. Wie weet rij ik dan door naar Polen. Polen staat namelijk al een tijdje op mijn bucketlist. Op de blog Dirksdotter las ik namelijk nog erg leuke tips voor Gdansk. 

Ben jij wel eens in Praag geweest, wat heb jij toen gedaan? Check deze blog voor nog meer Praag bezienswaardigheden17 gedachten over “Praag, een prachtige stad, ook in de regen! (mijn tips)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *