Het medicijn tegen Corona: boost je immuunsysteem!

Het medicijn tegen Corona: boost je immuunsysteem!

Het medicijn tegen Corona? Bestaat deze al? Ik heb geen idee! Wat we wel kunnen doen, is ons immuunsysteem een flinke boost geven! Het immuunsysteem is immers de fundering van je gezondheid. Voldoende vitamine C zorgt voor een betere weerstand. Ik kan niet zeggen dat vitamine C je geneest of er voor zorgt dat je niet besmet wordt, maar het zorgt wel voor dat je de hele Corona crisis beter kan handlen. Daarnaast krijgen in China momenteel patiënten met Corona een infuus met een hoge dosering vitamine C. Op de website orthomolecular kun je hier een verklaring over lezen. De behandeling versterkt de antivirale activiteit van het immuunsysteem en geneest acuut longfalen. Inmiddels hebben de Chinese autoriteiten per truck 50 ton vitamine C naar de provincie Hubei en Wuhan gebracht, de kern van de Corona crisis.

Dus extra vitamientjes toevoegen aan ons dagelijks voedingspatroon kan geen kwaad. Hoe kunnen we er nu zelf voor zorgen dat we meer Vitamine C binnen krijgen en hoe kunnen we dan ons immuunsysteem een flinke boost geven? Houd trouwens wel in je achterhoofd dat ik geen arts ben, en je altijd je eigen gezonde verstand moet gebruiken. Een specifiek medicijn tegen Corona hebben ze nog niet, maar ik denk dat als je je immuunsysteem een flinke boost hebt gegeven, je wel beter tegen dit virus kunt vechten. Je kan voor de natuurlijke manier gaan, of je kunt kiezen voor o.a. Viteezy vitaminepillen. Hoe sterker je immuunsysteem is, hoe kleiner de kans dat je ziek wordt.

immuunsysteem boosten

Voldoende slaap

Indien je te weinig slaapt, wordt je immuunsysteem helemaal verstoord. Uit onderzoek is gebleken dat bij te weinig slaap er in het immuunsysteem ontstekingseiwitten worden gevormd. Na een week slecht slapen, is je immuunsysteem helemaal verstoord. Ik denk dat ik hierdoor ook veel sneller vatbaar ben voor griep en andere virussen. Ik slaap immers al tijden super slecht. Probeer dus echt voldoende slaap te pakken, om zo je immuunsysteem een boost te geven.

Pro biotica

Melkzuurbacteriën en vezels versterken niet alleen de darmflora, maar spelen ook een belangrijke rol bij het boosten van je immuunsysteem. De honderdduizend miljard darmbacterieën zijn net zo cruciaal als de lucht die we elke dag inademen. Probiotica gaan schadelijke bacteriën, gisten en andere micro organismen tegen en verhogen zo je immuunsysteem. Daarnaast verlaagd pro biotica kans op luchtweginfecties met maximaal 42%. Precies wat je nodig hebt in deze Corona crisis. Elke dag een flesje Yakult toevoegen aan je ontbijt, is dus perfect. Ook Griekse yoghurt en Kefir geven een boost aan je immuunsysteem en zijn zo indirect een klein onderdeel in je medicijn tegen Corona.

pro biotica om je immuumsysteem te boosten

Camu camu

Camu camu zijn een soort besjes die in een struik groeien in Zuid Amerika. Er wordt gezegd dat het de op één na rijkste bron van natuurlijke vitamine C op aarde is. Een theelepel camu camu bevat ongeveer net zoveel vitamine C als 20 sinaasappels.Wij proberen dus elke dag 1000 mg camu camu te gebruiken. Farah geef ik geen capsule, omdat ik bang ben dat ze er in stikt, haar geef ik gewoon een theelepeltje en daarna een beker vers geperste sinaasappelsap om het weg te spoelen. Er is nog niet heel veel onderzoek gedaan naar Camu Camu, maar dit is een zeer interessant artikel. De helft van de 20 rokers kregen hierbij dagelijks camu camu sap en de andere helft kreeg normale vitamine c. Na een week was er een behoorlijke verlaging van de ontstekingen te zien bij de groep die de camu camu had gebruikt.

Citrusvruchten

Tegenwoordig perst mijn man elke dag sinaasappels uit (als er tenminste nog sinaasappels in de winkel zijn). Samen met een scheut citroen, krijgen we zo wel lekker onze vitamientjes binnen. Eén sinaasappel van zo’n 130 gram bevat ongeveer 66 milligram vitamine C. Daarnaast is het ook nog eens ongelooflijk lekker. We moeten onszelf wel een beetje blijven verwennen, natuurlijk. Gebruik ook de schil van de citroenen, want hier zit het meeste vitamine C in. Sinaasappels bevatten bovendien veel foliumzuur, deze is goed voor de vorming van rode bloedcellen maar ook voor een goed functionerend zenuwstelsel en immuunsysteem. Tijdens mijn zwangerschap dronk ik trouwens soms liters sinaasappelsap, terwijl ik verder geen andere cravings had.

vitamine c tegen corona

Gember

Gember heeft een kalmerend effect op zowel je lichaam als je geest en is een goed medicijnen tegen Corona als het gaat om stress. Stress is namelijk een echte killer voor je immuunsysteem. Ik kan me best voorstellen dat alle nieuwsberichten etc. zorgen voor piekermateriaal. Ik moet eerlijk zeggen, ook al liet ik mij niet bang maken door al het Corona gebeuren, het houdt me tegenwoordig wel veel bezig. Gember zorgt niet alleen voor een boost van je immuunsysteem maar heeft ook nog eens een pijnstillende, ontstekingsremmende en zuiverende werking. Maak dus lekker een theetje voor je naar bed gaat met gember (en een schijfje citroen en een beetje kaneel). Ook maak k vaak een lekkere detox water met gember, citroen, honing en kruidnagel.

Knoflook

Knoflook is goed tegen bacteriën, virussen en schimmels omdat het verschillende antioxidanten bevat. Ook bevat knoflook veel vitamine B6, welke de celvernieuwing stimuleert en daardoor je immuunsysteem versterkt. Nou ken ik (bijna) geen Surinamers die zonder knoflook koken. De Surinaamse keuken bestaat namelijk voornamelijk uit gerechten met (veel) knoflook. Wanneer knoflook wordt geplet of gekauwd, verandert de samenstelling van knoflook in allicine. Doordat Allicine sommige witte bloedcellen stimuleert in het lichaam om ziekteverwekkers te bestrijden, helpt dit bij het herstel van griep en verkoudheid.

Kiwi

Een kiwi van 75 gram is goed voor zo’n 59 milligram vitamine c, nog een betere vitaminebom dan de sinaasappel dus. Je moet kiwi’s alleen niet in combinatie met melk gebruiken, want dit breekt de werking af.

Blauwe bessen

Blauwe bessen, vlierbessen en açaibessen bevatten heel veel antioxidanten en vitamine C. Ze zijn echt griepkillers. De vruchten pakken schadelijke radicalen aan en gaan ontstekingen tegen. Ook de cassisbes bevat veel vitamine c en e. Lekker veel smoothies maken dus, nu iedereen thuis zit.

blauwe bessen en vitamine c

Groene groente

Eigenlijk zijn alle groene groentes super gezond. Broccoli, spruitjes, rucola en waterkers zijn echte boosters voor je immuunsysteem, doordat een stof uit deze groenten zich bindt aan gespecialiseerde immuun cellen. Deze blijken zo langer in leven te blijven en kunnen dus meer weerstand bieden tegen ziekteverwekkers. Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit alleen nog maar getest is op muizen, en niet bij mensen. Spruitjes bevatten overigens 132 milligram vitamine C per 100 mg.

Rode paprika

100 gram rode paprika bevat 150 milligram vitamine C, dit mag dus niet ontbreken in je gezonde lifestyle waarin je je immuunsysteem een boost wilt geven.

Als je al het bovenstaande toepast in je voedingspatroon, weet ik zeker dat je goed op weg bent. Ik weet niet of dit het medicijn tegen Corona is, maar je versterkt zeker je immuunsysteem. Erg belangrijk dus bij dit hardnekkige virus. Naast deze tips heb ik ook nog een recept voor  2 gezond immuunsysteemboosters. Niet echt super lekker, maar wie weet wel een beetje een medicijn tegen corona.

Immuunsysteem booster #1

Wat heb je nodig?

 • 3 verse citroenen
 • 2 sinaasappels
 • 60 gram verse gember
 • 60 gram verse knoflook
 • 2 eetlepels biologische honing
 • 2 eetlepels zwarte uien zaad (habba sawda)

Hoe maak je het?

Als eerste was je de citroenen en snijd je deze in stukken. Het liefst met schil en al, omdat deze de meeste vitamine c bevat. (je hoeft ze niet uit te persen, want het vruchtvlees is erg goed voor de darmflora).

Pers de sinaasappels uit en zorg er voor dat je het vruchtvlees ook gebruikt.

Schil daarna de gember en snijd deze in kleine stukjes.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en maak deze fijn in een keukenmachine totdat je een compacte pasta hebt.

Maak vervolgens een thee door water te koken en 2 theelepels van de pasta toe te voegen. Drink de thee zo warm mogelijk op.

Indien je al een virus te pakken hebt, kun je elke  3 uur het beste een theelepel van de pasta met warm water drinken.

Je kan de pasta het beste in de koelkast bewaren in verband met de houdbaarheid.

gember tegen corona

Immuunsysteem booster #2

Wat heb je nodig?

 • 1 stengel citroengras
 • 2 sinaasappels
 • 2 citroenen
 • 20 gram verse gember
 • 1 theelepel Kurkuma
 • 3 takjes munt
 • 3 kruidnagels
 • 2 kaneelstokjes

Hoe maak je het?

Pers als eerste de sinaasappels en citroenen uit.

Snijd en schil vervolgens de gember in kleine stukjes.

Daarna knip je de citroengras in stukken.

Kook intussen een pannetje met water en gooi alle ingrediënten hier in, kook het geheel ongeveer 20 minuten door.

Je kan het warm of koud dringen en eventueel wat biologische honing toevoegen. Hoe langer je de ingrediënten laat intrekken, des te sterker de werking van dit drankje.

boost je immuunsysteem

Ik hoop dat je deze boosters gaat toepassen in je healthy lifestyle . Nogmaals ik ben geen arts, en dit is niet echt het medicijn tegen Corona, maar als we allemaal onze immuunsystemen boosten, zijn we volgens mij al een stukje op de goede weg. Mijn weerstand is super laag sinds ik diabetes heb, dus ik ben wel van de huismiddeltjes. Vergeet niet dat deze huismiddeltje, medicijnen natuurlijk niet vervangen. Let goed op elkaar en zorg goed voor elkaar, maar ook voor jezelf.

Wat doe jij al zelf om je immuunsysteem te boosten?15 gedachten over “Het medicijn tegen Corona: boost je immuunsysteem!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *