7 ideeën voor vaderdag, papa lekker in het zonnetje zetten

7 ideeën voor vaderdag, papa lekker in het zonnetje zetten

Elke derde zondag in juni dan is het weer zover, dan is het vaderdag. De dag waarop jij je vader wat meer in het zonnetje zet dan dat je normaal al doet. Dit is ook de eerste Vaderdag dat ik mijn vader zal moeten missen en jeetje wat is dat pijnlijk. Het is natuurlijk hartstikke leuk om samen met Farah wat voor haar vader te maken maar er zijn nog genoeg ideeën voor vaderdag. Weet jij niet wat je moet doen? Dan help ik je graag een beetje mee. Ik heb 7 tips voor vaderdag. Misschien heb jij er wat aan.

Zelf knutselen

Het is natuurlijk superleuk om zelf wat in elkaar te knutselen met je kind voor papa. Uit ervaring weet ik dat vaders het altijd erg leuk vinden om een cadeautje te mogen ontvangen wat zelf gemaakt is. Of je nu jong of oud bent, dat maakt niet uit. Het blijft bijzonder om iets te krijgen wat door je kind zelf is gemaakt. Dat wordt dus knutselen geblazen, maar wat?! Kijk snel mee naar de volgende ideeën voor vaderdag.

Tip 1: Een sleutelhanger van je eigen hand

Ken je krimpie dinkie nog? Het is weer helemaal hot! Je kunt daar dus een te gekke sleutelhanger van maken voor je vader. Hoe ga je te werk? Smeer je hand in met acrylverf en maak een afdruk op de krimpie dinkie (of krimp plastic wordt het ook wel genoemd). Laat dit goed drogen. Wanneer de verf goed droog is dan knip je de handjes uit en zet je eventueel de naam en de datum van het maken erop. Aan de bovenkant een gaatje erin maken met een perforator en dan kan het de oven in. Dit gebeurt voor een minuut of 2 op 160 graden. Kijk anders even op de verpakking van de krimpie dinkie. Daar staat het vast en zeker op. Wanneer het bak proces klaar is leg je er meteen iets zwaars op. Pas op! Het is heet! Wanneer het afgekoeld is doe je door het gaatje een sleutelhanger ring en ben je klaar! Wedden dat je vader dit waanzinnig gaat vinden? Ik vind het zelf wel 1 van de leukste ideeën voor vaderdag die je samen met je kind kunt maken.

Tip 2: Een kookboek voor vaders

De liefde van de man gaat door de maag en dat zal bij jou vader vast niet anders zijn. Maak een leuk kookboek met heerlijke recepten die jij dan samen met je vader klaar gaat maken. Je maakt een leuke kaft helemaal naar je eigen idee en doet dit in een snelbinder mapje. Dat zijn van die mapjes gemaakt van plastic die je kunt blijven vullen. Doe er alvast wat lekkere recepten in die jij samen met hem wil bereiden. Kom jij of je vader later nog een lekker recept tegen? Dan kan je die er gewoon bij doen. Handig toch? Zo heb je meteen ook wat quality time met je vader. Ik denk dat ik dit met Farah ga maken als ze iets ouder is. Of ik kies de recepten uit en zij mag alles inkleuren. Jerry kan heerlijk koken, maar vind het ook altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Is dit je allemaal teveel werk, ik kook mijn kookboeken altijd op bol.com, dat kan natuurlijk ook nog. Laat je je kind het kookboek gewoon signeren 😀

Tip 3: Een lekker ontbijt

Iets wat je vader zeker weten ook zal waarderen is een overheerlijk ontbijt. Is jouw vader gek op zoete dingen? Dan hebben wij een leuk receptje voor jou wat niet al te moeilijk is. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is

  • Bladerdeeg
  • Banaan
  • Nutella of andere pasta
  • Geklutst eitje
  • Suiker

Laat het bladerdeeg even ontdooien. Het heeft niet heel lang nodig. Snij 2 bananen in plakjes. Smeer het bladerdeeg aan 1 kant in met nutella. Leg daaroverheen de plakjes banaan en vouw het bladerdeeg dicht in een driehoek. Met een vork duw je de randen dicht. Strijk de bovenkant van de bananenflap in met wat ei en strooi er wat suiker overheen. Nu even voor een minuut of 25 op 180 graden in de oven en smullen maar. Natuurlijk wel de oven eerst even voorverwarmen. Ontbijtjes zijn toch altijd wel de lekkerste ideeën voor vaderdag toch?

Tip 4: Een dagje weg

Een uitje met je vader is natuurlijk ook leuk om te gaan doen maar waar naartoe? Voor de wat oudere kinderen hebben wij misschien een leuk uitje gevonden waar je naar toe kunt gaan samen met je vader

Een leuke workshop

Op groupon enzo staan vaak erg leuke workshops. Zo kun je samen gaan schilderen, sushi maken of zelfs duiken. Kijk goed naar wat je vader leuk vind en plan zo een leuke dag in. Je kan de dag eventueel afsluiten met een leuke fotoshoot.

De laatste tip

We zijn alweer aangekomen bij de laatste tip in ons rijtje van de 7 ideeën voor vaderdag. Natuurlijk zijn er nog meer Vaderdag ideeën te verzinnen maar je moet toch ergens een grens stellen.

Tip 7: Een thuisbioscoopdagje

Jerry is echt een huismus. Is jouw vader ook iemand die met dit soort dagen gewoon liever lekker thuisblijft, lui achterover gezakt op de bank of in zijn stoel, organiseer dan een thuisbioscoopdagje. Zoek de leukste familiefilms bij elkaar. Maak wat lekkers te snacken en geniet met zijn allen. Je hebt tegenwoordig popcorn in allerlei smaken. Dus doe lekker je gordijnen dicht en maak een thuisbioscoop van de woonkamer.

Wat ga jij doen met vaderdag?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *