Huwelijksreis tips, een honeymoon om nooit te vergeten

Huwelijksreis tips, een honeymoon om nooit te vergeten

Na de rollercoaster van emotie en een hoofd vol mooie herinneringen, komt het andere leuke deel. De honeymoon! Wellicht heb je voor dat er luidkeels ja werd gezegd al besloten waar de reis naar toe ging. Of heb je nog niet echt een idee van hoe je honeymoon er uit komt te zien. Met deze blog wil ik je wat huwelijksreis tips geven zodat je je honeymoon niet meer vergeet.

Vertrek niet onmiddellijk na het “JA woord”

Don´t do it! Hoewel het vroeger vaak gedaan werd, raad ik het toch niet aan. Neem even de tijd om rustig te bekomen van de mooie dag. Er zijn vaak toch nog wat zaken die nog afgehandeld moeten worden. Ouders die de volgende dag nog even komen kijken of alles goed gaat. Als jullie goed uitgerust vertrekken op honeymoon, kunnen jullie al vanaf de eerste dag genieten.

Check, check, check als 1 van de belangrijkste huwelijksreis tips

Afhankelijk van wat je reisbestemming gaat zijn, moet je soms inentingen laten zetten. Ook alle documenten moeten in orde zijn. Door de heerlijke chaos die een huwelijk is en alle spullen die een huwelijk met zich meebrengt, kan er al snel iets verloren gaan. Je hebt zelfs soms mensen die per ongeluk iets van je meenemen tijdens het opruimen. Dubbel en triple checken is aangeraden. 1 van mijn eerste huwelijksreis tips is dan ook: plan tijdig alle afspraken in. Laat de inentingen prikken na het huwelijk. Als je niet onmiddellijk na je huwelijk vertrekt, geef je jezelf ook nog even de tijd om alles nog eens te controleren en adem te halen.

Vakantietime! Misschien wel 1 van de belangrijkste huwelijksreis tips

Maak er echt jullie vakantie van. Er hangen vaak heel wat verwachtingen rond de honeymoon. En wat de honeymoon moet inhouden. Ik vind vooral dat jullie er helemaal jullie ding van moeten maken. Doe vooral waar jullie zin in hebben. Als jullie er graag een avontuurlijke honeymoon van maken, gewoon doen! Het is en blijft nog altijd jullie honeymoon!

Something special hoort ook wel bij de huwelijksreis tips

Mag het wat extra zijn voor de honeymoon? Tuurlijk! Maar wat bedoel ik hier nou mee? Misschien dromen jullie al langer van een bepaalde reisbestemming maar is het er nog nooit van gekomen. Misschien is je oog ooit op een bepaald hotel gevallen dat een grote hap uit het budget zou nemen. Misschien droom je al langer van een paar landen ineens te bezoeken, bijvoorbeeld trekken door Zuid-Amerika of een luxe vakantie in Dubai. Heb je voldoende gespaard? Dan zou ik het er zeker van nemen!

Honeymoon of honeytrip?

In plaats voor langere tijd op honeymoon te gaan, is honeytrippen ook een optie. Je honeymoon verdelen over verschillende citytrips of een leuke roadtrip. Een love tour door Europa. Misschien heb je in het verleden al vaker citytrips gedaan en daar mooie herinneringen gemaakt met je geliefde. Hoe leuk zou het zijn om al die plekken opnieuw te bezoeken en er nieuwe herinneringen te maken.

Huwelijksreis bestemmingen

Is roadtrip niet zo je ding? Kies dan voor een luxe hotel in binnen of buitenland. Veel reisbureaus hebben speciale magazines met de meest prachtige huwelijksreis bestemmingen. Echter is alles waar het woordje huwelijk voor staat, meteen 3 x zo duur. Haal dus wat magazines op maar ga zelf op zoek naar de mooiste huwelijksreis bestemmingen.

Honeymoon eilanden

Een tropisch eiland is altijd geschikt voor een huwelijksreis want je hebt er bijna altijd mooi weer, wie heeft er zin om op huwelijksreis te gaan terwijl het elke dag regent? Niemand toch? De Maladiven is 1 van de populairste honeymooneilanden en misschien wel 1 van de populairste huwelijksreis tips die je van een reisbureau mee krijgt. Echter zijn er veel meer opties. Wist je dat je zelfs een privé eiland kunt boeken?

Huwelijksreis Europa

Ben je niet van het roadtrippen en wil je eigenlijk ook niet op citytrip? Dan kun je nog steeds een huwelijksreis in Europa maken. Houd wel goed rekening met je wensen en het seizoen. Italië en Zwitserland zijn super romantisch maar ook Griekenland heeft echt prachtige plekjes waar je naar toe zou kunnen gaan.

huwelijksreis europa

Huwelijksreis top 10

Hier boven heb je natuurlijk al heel veel huwelijksreis tips kunnen lezen qua bestemmingen. Maar de volgende landen staan toch wel in de top 10 van huwelijksreis tips.

  1. Bali
  2. Zanzibar
  3. De Nederlandse antillen
  4. Hawaii
  5. Mauritius
  6. Maleisië
  7. Maladiven
  8. Thailand
  9. Seychellen 
  10. Bahama’s

Huwelijksreistip België

Wil je niet te ver weg en kies je gewoon voor een honeymoon in België? Dat kan natuurlijk! België heeft heel veel privé sauna’s waar je ook kunt overnachten. Super romantisch dus. Brugge, de Ardennen, Ieper en Antwerpen kunnen ontzettend romantisch zijn. Brugge wordt zelfs een beetje vergeleken met Venetië en mag dus zeker niet ontbreken tussen deze huwelijksreis tips.

Huwelijksreistips Nederland

Nederland is dan misschien wel een beetje een koud kikker landje, maar is tegelijk ook ontzettend mooi. Bij de meeste van der Valk hotels kunnen je een mooie bruiloftssuite boeken inclusief bubbelbad. Tevens zijn de Waddeneilanden prachtig en is Limburg erg romantisch.

Honeymoon Corona huwelijksreis tips

Corona heeft voor heel veel bruidsparen roet in het eten gegooid. Zo werden bruiloften massaal verzet en gingen huwelijksreizen spontaan niet niet meer door. Ontzettend jammer. Inmiddels is er al weer heel veel mogelijk en kunnen we ook weer trouwen en naar het buitenland. Onderzoek wel eerst goed wat de omstandigheden op je bestemming zijn. Naar een code rood land gaan is niet erg handig. Tevens vragen veel landen tegenwoordig om een PCR test of een vaccinatie paspoort. Begin dus op tijd met je voorbereidingen maar check altijd de actuele updates.

Last but not least: Een surprise element

Wie houdt er niet van een verrassing krijgen. Of nog beter om er eentje te geven aan je hubby. Een gezellige date night in een leuk restaurantje. Een picknick op het strand tijdens de ondergaande zon. Een mooi geschenkje, een leuke permanente herinnering aan jullie honeymoon locatie. Het maakt het alleen nog ietsje specialer!

Ik denk dat je met bovenstaande huwelijksreis tips vast je droombestemming kunt vinden toch?

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Eerder schreef ik voor Sparkles Inside al meerdere gastblogs o.a. over trouwen in de zomer en trouwen tijdens Corona en nu dus mijn blog over een bruiloft aan zee. Laat je me in een reactie onder aan deze blog weten wat je er van vond?

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *