Huwelijkstradities over de hele wereld

Huwelijkstradities over de hele wereld

Huwelijkstradities komen over de hele wereld voor. 2 partners die voor de rest van hun leven voor elkaar kiezen, dat is waar een bruiloft om draait. Nou is dit niet altijd voor de rest van hun leven maar op de bruiloft is dat toch wat iedereen hoopt. Een bruid in een mooie jurk, lekkere bruidstaart, gouden trouwringen.. het hoort er allemaal bij. Ook zie je in elk land verschillende tradities voorbij komen, maar wat zijn nou tradities worldwide?

China

Wit is de kleur van rouw en dood in China. Op Chinese bruiloften zie je dan ook altijd vrolijke felle kleuren en 1 van de jurken is altijd rood. Rood staat voor kracht en geluk in de Chinese cultuur. Dit vind ik 1 van de meest bijzondere huwelijkstradities, aangezien wit in veel andere culturen voor maagdelijkheid staat.

Japan

De bruid en bruidegom in Japan nemen elk 3 slokjes sake uit een grote schaal, ook de ouders en schoonouders doen dit. Vanaf dit moment zijn beide families aan elkaar gebonden.

Korea

In Korea geeft de bruidegom een gans aan zijn schoonmoeder omdat deze staat voor goede intenties en trouw, iets wat de bruidegom beloofd aan haar dochter.

Italië

De bruid en bruidegom in Italië slaan vaak een bord stuk en de bedoeling is dat dit in zoveel mogelijk stukjes gebeurd, hoe meer stukjes…hoe meer geluk!

Egypte

In Egypte wordt de bruid door de vrouwen die aanwezig zijn als eerste geknepen. Niet hard natuurlijk, maar deze knijpjes schijnen dus geluk te brengen. Het is dan ook een kunst om zo vaak mogelijk geknepen te worden.

Congo

Serieus blijven tijdens de ceremonie in Congo is verplicht. Lachen brengt ongeluk en is ten strengste verboden.

Zuid- Afrika

Om de bruid in haar nieuwe familie te verwelkomen slacht de Zulu stam een koe, de bruid stopt een handje met geld in de maag van de koe en vanaf dat moment hoort ze bij haar nieuwe schoonfamilie.

India

De schoenen van de bruidegom in India, worden “gestolen” door de zusjes of nichtjes van de bruid. Voordat de bruidegom zijn bruid mee mag nemen naar huis zal hij flink moeten onderhandelen met de meisjes om zijn schoenen terug te krijgen. Hij krijgt ze pas terug als de zusjes vinden dat hij genoeg betaald heeft.

Fiji

De bruidegom in Fiji zal de hand van de bruid moeten vragen bij haar vader en een walvistand mee moeten nemen, heeft hij geen walvistand meegenomen dan kan de vader het huwelijk weigeren.

Rusland

De mannen in Rusland moeten flink in de buidel tasten als ze met hun bruid willen trouwen. Volgens traditie wordt de bruid namelijk “gekidnapt” door zijn schoonfamilie.  De bruidegom komt met zijn familie naar het ouderlijke huis van de bruid en daar kunnen de onderhandelingen beginnen. Het losgeld bestaat niet altijd uit cash maar kan ook bestaan uit opdrachten zoals een gekke act opvoeren, raadsels oplossen etc. Wanneer de schoonfamilie tevreden is krijgt de bruidegom zijn bruid doordat er akkoord wordt gegaan met het huwelijk.

Mauritanië

De vrouwen in Mauritanië worden helemaal volgepropt met zoetigheid totdat zij moeten overgeven, dit wordt ook wel Leblouh genoemd en is bedoeld om de vrouw mooier te maken. In Mauritanië vinden de mannen dikkere vrouwen een stuk aantrekkelijker dan een slanke den. Dit is 1 van mijn favoriete huwelijkstradities.

Griekenland

Vrouwen in Griekenland geloven dat het geluk brengt als ze suiker snoepjes in hun trouwjurk verwerken. Ook hebben de bruidjes in Griekenland vaak een sluier omdat dit tegen boze geesten en slechte invloeden zou beschermen.

Schotland

Voor haar bruiloft wordt de bruid meegenomen door haar vriendinnen en wordt er een emmer met eieren, melk veren etc. over haar heen gegooid. Dit is ter voorbereiding op een huwelijk ook problemen met zich mee kan brengen.

Zweden

Vrouwelijke gasten in Zweden geen rode kleding dragen, behalve als ze met de bruidegom hebben geslapen en willen dat dit aan het licht komt.

Tsjechië

Het draait niet om een prachtige bruidspaar in Tsjechië, maar om noodlessoep, dit is namelijk het eerste gerecht wat het bruidspaar te eten krijgt.

Had jij wel eens van deze huwelijkstradities gehoord? Welke traditie vind jij het leukste? 1 van mijn huwelijkstradities was mijn voorafgaande henna avond.1 gedachte over “Huwelijkstradities over de hele wereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *