Je huwelijk vastleggen: livestreamen en meer

Je huwelijk vastleggen: livestreamen en meer

Er zal met pijn in jullie hart gesnoeid zijn in jullie gastenlijst door de Corona pandemie. Heel veel mensen die jullie er graag er bij zouden willen hebben kunnen er niet bij zijn. Uiteraard kunnen jullie nadien de foto´s laten zien. Maar dat is niet hetzelfde en heel veel momenten gaan toch ergens een beetje verloren. Gelukkig zijn er manieren om dit verdriet te compenseren. Van sommige oplossingen ben ik fan en van andere helemaal niet. Hier zijn een paar mogelijkheden. Je huwelijk livestreamen is daar 1 van.

Livestreamen

Een optie waar vaak voor gekozen wordt is het livestreamen van jullie big day. Hier hebben jullie niet heel veel materiaal voor nodig. En ook qua kosten valt dit mee. Mensen zitten gewoon thuis klaar en kunnen met hun laptop of gsm alles volgen. Het voordeel hiervan is dat de meeste mensen hier wel mee overweg kunnen. En er kan ook per koppel samen gekeken worden naar de livestream.

Het nadeel van livestreamen en met name technologie is dat deze niet altijd werken zoals we willen. De internet verbinding valt soms weg en daarmee is ook de livestream onderbroken. Stilstaand beeld, we kennen het allemaal wel. Het zorgt ervoor dat er stukken van de ceremonie of van wat er net op dat moment werd gefilmd weg valt of dat het met vertraging doorkomt. Geluid dat trager loopt dan het beeld. Ook dit kennen we allemaal. Helaas zorgt dit ervoor dat er heel wat van jullie liefdevolle woorden verloren gaan. Deze oplossing kan soms voor meer irritaties zorgen dan goed is. Je huwelijk livestreamen is dan een betere optie.

Gasten die zelf filmpjes opnemen

Misschien zijn er enkele gasten die zelf aan de slag gaan met hun smartphone. Het is natuurlijk fijn dat gasten wat filmpjes maken om later te laten zien aan de afwezige gasten. Wellicht vinden jullie dat helemaal prima. Maar daardoor zijn ze een beetje afgeleid van waar het echt over gaat, jullie liefde.

Daarnaast is het voor de aanwezige fotograaf of fotografen niet echt heel leuk als iedereen hun telefoon pakt. Het zorgt niet echt voor de mooiste foto´s, als je de helft van de gasten met een telefoon voor hun neus ziet.  En jullie willen toch ook het liefst mooie foto´s van de gasten die wel aanwezig zijn. Vaak zijn die filmpjes ook niet van de kwaliteit die jullie zouden wilden. En wat als iemand die filmpjes heeft gemaakt zijn telefoon verliest? Het is natuurlijk heel leuk als jullie gasten dit willen doen. Al denk ik persoonlijk niet dat dit de beste oplossing is.

Een videograaf

Een optie die meer mijn voorkeur heeft, is een videgraaf in te huren om jullie mooiste dag vast te leggen. Hier moet uiteraard wel wat budget voor worden vrijgemaakt. Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het inhuren van een videograaf. Deze mensen hebben al vaker huwelijken vastgelegd en weten dus de juiste momenten goed in beeld te brengen. Ze werken ook vaker samen met een fotograaf en vullen elkaar daarin perfect aan. Ze kunnen er ook samen voor zorgen om je huwelijk door middel van livestreamen met de gasten thuis te delen.

Vaak hebben bruidsparen angst dat een videograaf naast een fotograaf een beetje too much gaat zijn. Zowel de fotograaf als videograaf weten hoe belangrijk het is om zich discreet op te stellen. Als jullie met een videograaf zouden willen werken, hebben jullie ook verschillende opties over hoe het eindresultaat gaat zijn. Jullie kunnen er zelf voor kiezen hoelang de after movie is, wat jullie er allemaal in willen, de muziek, etc.

Jullie kunnen er ook voor kiezen om jullie geloften als voice over in jullie film te laten monteren. De prijs van een professionele videograaf is nogal uiteenlopend. Maar mochten jullie er toch geen budget voor kunnen vrijmaken, kunnen jullie altijd eens gaan informeren bij een plaatselijke kunstacademie. Heel vaak bieden die een opleiding of cursus voor videografie aan en zit daar iemand tussen die jullie huwelijk wilt vastleggen als stage opdracht. De gasten die er niet fysiek bij waren zullen dan wel wat meer geduld moeten hebeben voor ze de beelden kunnen bekijken. Ook zal het gevoel dat ze er ´echt´ bij waren, iets minder aanwezig zijn.

Uiteraard moeten jullie de keuze maken waar jullie je zelf het beste bij voelen. Elke oplossing heeft zo zijn voor en nadelen, wellicht nog meer dan die hier vermeld staan. Als weddingplanner zal ik altijd adviseren om voor een professionele videograaf te gaan. Het is een investering, maar ook zijn geld waard. Je krijgt  te maken met mensen die weten wat ze doen, hoe ze het moeten aanpakken en hoe ze een probleem of technisch mankement moeten oplossen. Bij de andere opties heb je dat vaak niet.

Een livestream is soms wel handig en dan kunnen de gasten er toch een soort van ´echt´ bij zijn. Maar het geeft ook best wel vaak technische problemen. Dat is misschien ook wel een reden waarom ik er niet zo een fan van ben. Dat gasten zelf aan de slag gaan met het maken van filmpjes kan een goede oplossing zijn. Maar het kan ook heel hard geen afleiden. Ik denk ook niet dat jullie als bruidspaar zitten te wachten op foto´s waar iedereen met zijn telefoon bezig is.

Als jullie met een weddingplanner of ceremoniemeester werken, overleg en bespreek dan zeker wat er allemaal mogelijk is. Vaak hebben zij een goede oplossing voor jullie. Dit zijn enkele manieren om jullie mooiste dag vast te leggen en nog een extra herinnering te creëren. Ook voor diegene die er helaas niet bij konden zijn. Er zijn nog andere manieren om dit te doen, het is een beetje kijken welke de beste manier is voor jullie. Ik realiseer mij ook maar al te goed dat niet elke oplossing haalbaar is voor ieder bruidspaar. Ook is het toch weer een extra stukje organisatie is dat er bij komt kijken. Het overheersende gevoel dat het toch niet zal zijn zoals jullie voor ogen hadden zal ook nog wel een tijdje blijven. Maar kijk vooruit en denk aan de mooie momenten die jullie nog gaan krijgen en nog gaan komen.

Er komt een einde aan de Corona pandemie, en dan kunnen jullie misschien alsnog een feestje geven….

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Eerder schreef ik voor Sparkles Inside ook al een gastblog over trouwen in de zomer en trouwen tijdens Corona en nu heb je dus mijn 3e blog kunnen lezen. Laat je me in een reactie onder aan deze blog weten wat je er van vond?

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen. Ik zal voor Sparkles Inside, 1 keer in de 14 dagen een gastblog schrijven en ben benieuwd wat jullie hier van vinden.10 gedachten over “Je huwelijk vastleggen: livestreamen en meer”

  • lastig en niet leuk lijkt mij om in deze tijd te trouwen en zou om die redenen dan ook al niet trouwen maar uitstellen of gewoon voor 1 dag maling hebben aan alles

  • Bij onze bruiloft fotografeerde een bevriend stel. Ze zijn allebei fotograaf en doordat we ze al jaren kenden, wisten ze precies wat voor soort foto’s ze moesten maken.

  • Ik zou in deze tijd niet zo snel kiezen om te trouwen. Trouwen vind ik echt om de gebeurtenis gaan je liefde aan elkaar verklaren ten overstaan van alle mensen die je dierbaar zijn. Dit hoeft geen mega grote groep te zijn maar ik zou ook geen keuze willen maken tussen mijn beste vriendin en mijn oma bijvoorbeeld omdat we anders met teveel zijn., Ik vind dit een gebeurtenis die je moet beleven en niet terug moet kijken via filmpjes of foto’s

  • I am really sorry for the people who have to get married during the corona crisis. I remember almost 15 years ago that with us the we were surrounded by a lot of people the whole day!

  • als ik nu zou trouwen zou ik het uitstellen
    33 jaar geleden was er bij ons fotograaf en er is later video vd foto’s gemaakt

  • Een videograaf lijkt mij inderdaad de beste optie. Al begrijp ik het ook als men het juist zou willen uitstellen. Als het geen noodzaak heeft zou ik dat zeker doen. Ik heb helaas iets heel anders via een livestream bekeken en dat was een uitvaart. Ik ben blij dat de mogelijkheid er was, omdat ik anders helemaal geen afscheid had kunnen nemen. Maar toch, we werden er inderdaad op een gegeven moment ‘uitgegooid’ en misten daardoor de toespraak van een van de dochters (mijn nichtjes). Al met al een dubbel gevoel. Maar ik denk dat ik toch blij ben met de mogelijkheden die er dan toch nog zijn.

  • Ik heb geen plannen om te trouwen maar als ik zou trouwen in deze tijd.. dan zou ik het wel verplaatsen als dat kan. Het zou een dag moeten zijn die je nooit vergeet. Ook zeker goed om van alles (op verschillende manieren) vast te leggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *