Dit zijn de grootste verschillen tussen een houtkachel en een gashaard

Dit zijn de grootste verschillen tussen een houtkachel en een gashaard

Bij een kachel gaan je gedachten waarschijnlijk meteen uit naar de winter, maar veel mensen willen er ook knus bijzitten op een zomeravond. Je kunt zelf de sfeer creëren door middel van een houtkachel of gashaard. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee? En kan je beter kiezen voor een houtkachel of moet toch een gashaard je voorkeur krijgen? In dit artikel ga je dat allemaal ontdekken.

De verschillen tussen een houtkachel en een gashaard

Misschien had je het zelf al wel verwacht, misschien ook niet: de verschillen tussen een houtkachel en een gashaard zijn erg groot. Voor een houtkachel moet je zelf namelijk veel meer moeite doen. Je moet eerst op zoek naar geschikt hout dat ook gedroogd is. Dat hout moet je aansteken en vervolgens ook nog brandend proberen te houden. Bij een gashaard gaat het allemaal iets makkelijker. Een gashaard neemt je namelijk zo goed als al het werk uit handen. Je hoeft alleen maar een knopje in te drukken op de afstandsbediening en vervolgens doet de gashaard de rest van het werk. Gashaarden zijn dan ook ideaal als je erg druk bent, want je hoeft ze niet in de gaten te houden. De haard gaat ook met een druk op de knop weer uit. Bij een houtkachel moet je zelf nog veel alerter zijn en uiteindelijk ook het vuur weer doven. Tegelijkertijd krijg je bij een houtkachel natuurlijk wel veel meer beleving. Je moet het hout zoeken, laten branden en je hoort ook constant het hout knisperen als het brandt. Over het algemeen zijn houtkachels goedkoper dan gashaarden, hoewel je natuurlijk ook wel houtkachels hebt die wat meer kosten. Hoeveel het moet kosten, is uiteindelijk allemaal afhankelijk van de wensen die je hebt.

Houtkachel of toch gashaard?

Het is goed te begrijpen als je nu nog twijfels hebt over of je een gashaard of toch een houtkachel moet kopen. Als je een druk leven hebt, dan kan je het beste een gashaard kopen. Je hoeft dan niet constant op te letten en de kachel doet precies wat jij wilt. Als je liever meer beleving hebt, dan kun je het beste een houtkachel kopen. Ook met een druk leven is een houtkachel leuk om te hebben, al kost het je dan allemaal wel wat meer moeite. Wat betreft de sfeer kan er eigenlijk niets tippen aan een echte houtkachel. Mocht je nog heel erg twijfelen, dan kan je natuurlijk gaan kijken naar de rest van je interieur. Je kan dan makkelijker kiezen, aangezien je dan weet wat er beter bij je overige meubels aansluit.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *