Hotel Maashof: Een weekendje weg tijdens de lockdown

Hotel Maashof: Een weekendje weg tijdens de lockdown

Laad je op tijdens de Lockdown

Het is een gekke tijd en tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag, kregen we te horen dat de lockdown verlengd wordt en minister-president Rutte het afraadt om op vakantie te gaan naar het buitenland. Dat betekent natuurlijk niet, dat we helemaal niets meer mogen. Thuiswerken met kinderen kan z’n tol eisen. Daarom is het belangrijk dat we tijd voor onszelf en elkaar vrijmaken. Hotel Maashof in Venlo heeft hier voldoende mogelijkheden voor. Op deze manier kunnen we de Corona maatregelen in acht nemen en toch nog even opladen in een hotel in Venlo

Je hoeft niet naar het buitenland om tot rust te komen

Hotel Maashof is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in de regio Venlo.  In iets meer dan 2 uur rijden ben je hier al, als je net als wij uit Zuid Holland komt. Na de lockdown is dit overigens de perfecte locatie als je wilt gaan shoppen in outletcenter Roermond of als je gewoon een dagje naar Eindhoven of Duitsland wilt.

In Coronatijd toch op vakantie

Soms heb je echt weer tijd nodig om op te laden, helemaal in deze gekke tijd. Ook kan je op zoek zijn naar een plek waar je even ongestoord kunt werken zonder dat er een kind boven op je hoofd zit, terwijl het andere kind je net getypte mailtjes binnen een seconde heeft gewist met die minivingertjes. Daarom is het handig om altijd een hotel te zoeken waar er voldoende wifi mogelijkheden zijn, zodat je ongestoord je gang kunt gaan. Gelukkig is dat in dit hotel zo.

Vanwege Covid-19 is het alleen toegestaan om met je eigen huishouden te verblijven bij hotel Maashof. De horeca-ruimtes zijn gesloten en ontbijt, lunch en diner wordt verpakt bezorgd tot aan je kamerdeur. Ideaal dus als je gewoon echt even nergens zin in hebt en wilt opladen of gewoon diehard aan het werk bent. Geen verplichtingen, alleen slapen, eten en eventueel werken.

In de openbare ruimtes van het hotel (receptie, bar en restaurant) is een mondkapje verplicht maar op je kamer mag je deze uiteraard weer afzetten.

Hotel maashof

De omgeving

Hotel Maashof ligt in een prachtig natuurgebied in Venlo. Met een terras aan het water omringd door bomen, heb je een romantisch plekje uitgekozen. Het hotel beschikt over een grote tuin die ’s avonds verlicht wordt. De bossen om het hotel heen, zijn erg geschikt voor lange wandelingen. Ideaal aangezien ik in mijn blog over mijn goede voornemens 2021 al schreef dat ik dit jaar echt meer moet bewegen.

Hotel Maashof

Er is genoeg te doen bij Hotel Maashof

Er zijn voldoende Coronaproof activiteiten dus je hoeft je niet te vervelen tijdens je weekendje weg in Limburg.  Je kunt er o.a.

Forelvissen

Midden tussen de bossen heb je een aantal vijvers waar je heerlijk kunt vissen. De 4 vijvers zijn dan ook goed gevuld met zalm en regenboog forellen. Hotel Maashof biedt tevens clinics forelvissen aan. Perfect als je een uitje zoekt in kader van teambuilding. Je hebt geen vergunning nodig en je kunt eventueel materiaal huren bij Hotel Maashof als je deze zelf niet hebt.

Wat te doen in Venlo

Handboogschieten

Vanaf 8 personen is het mogelijk om een dagje Robin Hood te spelen en een clinic boogschieten te doen.  Na een spoedcursus waarin je alle ins and outs leert, kun je de competitie aangaan met je andere teamgenoten.  Ook kun je het boogschieten in een arrangement boeken en eventueel achteraf gaan bbqen.

Een gps puzzeltocht doen

Om helemaal in te spelen op de 1,5 meter samenleving, heeft hotel Maashof een puzzeltocht uitgestippeld waarbij je met een gps apparaatje allerlei opdrachten dient uit te voeren.  Het is de bedoeling dat je de snelste weg naar je eindpunt vind. Dit is natuurlijk ook een super leuke activiteit om te doen met wat oudere kinderen.

Rondcrossen door Venlo

Wil je de omgeving beter verkennen, dan kun je er voor kiezen om rond te crossen op een E-chopper, E-kickbike, Segway, E-scooter of Solex. Tijdens deze tocht leer je de prachtige natuur van Venlo kennen en kom je misschien zelfs een paar koeien en paarden tegen. Ook kun je natuurlijk altijd Venlo centrum in gaan, als alles straks weer open is. Hotel Maashof biedt gegarandeerd de laagste prijs voor een segwaytour in Limburg, dus dat is ook nog eens leuk voor je portemonnee… We zijn allemaal wel gek op koopjes en aanbiedingen toch? Ik kijk niet voor niks altijd op sites als Groupon, Tripper en socialdeal.

E-chopper

Shoppen bij de buren

Venlo ligt vlak aan de grens met Duitsland. Ook al is het nu niet mogelijk, later in het jaar kunnen we natuurlijk vast weer lekker shoppen. De DM is mijn favoriete winkel in Duitsland. Voor een prikkie kun je hier verzorgingsproducten kopen. Ik heb wel eens een lekkere douchegel voor 50 cent gekocht en ook andere dingen zijn zeer goedkoop. Perfect dus om hotel Maashof als uitgangsplek te gebruiken.

Maashof to go

We leven in een gekke tijd en Corona maakt het voor veel mensen onmogelijk om lekker uit eten te gaan. Hotel Maashof heeft hier iets op bedacht, namelijk: Maashof to go. Je kunt online iets lekkers bestellen en dit afhalen of bij je thuis laten bezorgen.

Met kinderen naar hotel Maashof

Hotel Maashof beschikt over 5 soorten kamers. Ga je met je kind een nachtje weg , dan is een familiekamer Quatro een aanrader. Dit is een ruime kamer met 4 slaapplekken. Zo hoef je niet van je te partner te scheiden van bed om elk bij een kind te slapen. Ideaal dus voor een korte vakantie of citytrip.

Daarnaast is Toverland vlakbij. Perfect voor een weekendje weg met kinderen als de lockdown straks weer voorbij is. Toverland is een attractiepark voor het hele gezin, met name gericht op jonge kinderen. Ideaal voor Farah dus.  

Hotel Venlo

Kortom, hotel Maashof is de plek waar je in deze hectische tijd even weer kunt opladen.

Ga jij nog wel eens naar een hotel tijdens de Corona pandemie?

Dit artikel is ontstaan door middel van een betaalde samenwerking.



9 gedachten over “Hotel Maashof: Een weekendje weg tijdens de lockdown”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *