Hoeveel kleding neem je mee op vakantie?

Hoeveel kleding neem je mee op vakantie?

Over een paar dagen vertrek ik naar Valencia voor een stedentrip en ik blijf het lastig vinden om mijn koffer in te pakken. Want hoeveel kleding neem je mee op vakantie? En bovendien, wat neem je precies mee? Wist je dat de gemiddelde vrouw 2 x zoveel kleding mee op vakantie neemt dan ze daadwerkelijk draagt? Zonde toch?! Eerder nam je een dikke koffer mee en kon je deze volgooien met kleding waarvan je de helft toch niet droeg. Inmiddels is dat toch een beetje anders en reizen we steeds vaker met alleen handbagage.  Het is dus een kunst om je koffer goed in te pakken.

Hoeveel setjes kleding neem je mee?

Er wordt aangeraden om 2 tot 3 setjes kleding mee te nemen als je een weekje weg gaat. Zelf vind ik dit best weinig. Ik ga 5 dagen weg en ik neem ook 5 setjes kleding mee.  Thuis draag ik kleding soms wel 2 dagen en heb ik niet elke dag iets nieuws aan, maar op vakantie is dat toch anders. Ik wil niet het idee krijgen dat alle vakantie foto’s  hetzelfde zijn omdat ik elke dag dezelfde kleding mee heb. Omdat ik meestal 2 x per dag douche, heb ik 2 setjes ondergoed per dag meegenomen.  10 setjes dus. Als ik langer dan een week wegga, neem ik vaak wel een kleine tube wasmiddel mee zodat ik mijn kleding kan afspoelen en tijdens onze roadtrip zocht ik ook zo nu en dan een wasserette op.

Check van te voren de regels m.b.t. bagage

Check van te voren waar je koffer aan dient te voldoen. Elke luchtvaart maatschappij heeft hier namelijk andere regels voor. Indien je weet hoe groot je koffer of tas mag zijn, dan wordt inpakken meteen een stuk makkelijker. Het is een beetje zonde als je op de heenweg je koffer zo vol hebt gepropt om er op de terugweg achter te komen dat je veel te veel kleding hebt ingepakt en je moet bij betalen voor overgewicht.

Check van te voren het weerbericht

Check van te voren wat de weersvoorspelling op je bestemming is. Je hebt immers niks aan een winterjas op een tropisch eiland en je wordt er ook niet heel erg gelukkig van als het 40 graden is en jij maden loopt te kweken omdat je alleen maar winterkleding mee hebt. In Valencia is het momenteel rond de 17 graden. Ik neem dus veel  jurkjes mee met een legging. Is het wat koeler dan kan ik me daar op kleden, wordt het toch wat warmer, dan doe ik lekker mijn legging uit. De OTTO heeft echt super leuke jurkjes in de sale, of je nou gaat voor een maxidress, een sexy mini jurkje of een luchtige jurk voor op het strand, ze hebben van alles 😀

Zo maak je setjes

Ik weet nog toen ik mijn vluchtkoffer inpakte voor na de bevalling, ik alles in zipperlocker bags deed zodat alles bij elkaar bleef. Nou is Farah niet meer zo inieminie dat ik haar setjes (of die van mezelf) in zipperlockerbags kan doen, maar pak ik het nog steeds in als setje.  Ik heb dus haar jurkjes, legging, ondergoed en sokken als 1 setje opgevouwen. Lekker makkelijk om uit te pakken en je hebt meteen alles bij elkaar. Tevens blijft het lekker overzichtelijk.

Neem basics mee

Neem basiskleuren mee die je makkelijk kunt combineren. Tuurlijk kun je ook wel wat leuke drukke printen mee nemen, alleen zijn deze wat lastiger te combineren. Een neongroene broek met een roze bloemetjes trui, zijn al snel too much.  Zorg dat je ongeveer 80% basics mee hebt zodat je de overige 20% kunt gebruiken voor leuke accentkleuren en prints.

Accessoires

Accessoires wegen niet veel maar zorgen er wel vaak voor de zelfde outfit er weer anders uit ziet. Een leuke sjaal, een stoere riem of een lage ketting nemen niet veel plek in beslag maar zorgen wel voor een nieuwe outfit op je vakantiefoto’s.

Kleding meenemen die niet kreukt

Ben je niet van plan om een strijkijzer mee te nemen, dan is het handig om na te denken welke kleding er ook nog goed uitziet als je deze uit de koffer haalt. Sommige katoenen blousejes kreuken bijvoorbeeld snel, grote kans dat je deze dus niet aan doet op vakantie. Zonde om mee te nemen dus.

Welke schoenen neem je mee?

Ben je van plan veel te lopen? Zorg dan dat je goede schoenen mee neemt. Ik doe mijn sneakers aan  omdat ik altijd veel wil zien als ik op vakantie ben. Ook heb ik een paar waterschoenen gekocht omdat ik van plan ben de watervallen te bezoeken. Ik weet nog dat we tijdens onze roadtrip in Italië een thermaal bad in de natuur hebben bezocht en we geen waterschoenen aanhadden. Ik vond het toch best eng, want het was glad en stijl.

Bij de Prijzenmepper in Zoetermeer zag ik waterschoenen voor 3 euro ofzo, lekker prijsje toch? Ik neem geen pumps of iets dergelijke mee omdat ik daar toch niet op kan lopen. Ik kan me voorstellen dat als je van plan bent ’s avonds te gaan stappen, je deze wel inpakt. Mijn moeder maak ik in ieder geval niet zo blij als ik haar en mijn peuter mee sleep naar een club.

Een trainingspak voor in het vliegtuig

Eigenlijk heeft dit onderwerp weinig te maken met wat je mee mag nemen in je koffer, maar je kunt je outfit voor vertrek wel al klaar leggen. Het is belangrijk dat je in het vliegtuig niet te knellende kleding draagt. Je kunt door het hoogteverschil namelijk vocht vast houden en opzetten. Ik vind het altijd lekker om een trainingspak aan te doen, die ik vervolgens in het hotel meteen weer uitgooi. Meestal is mijn trainingspak ook lekker ruim en zit het dus lekker comfy.

Kinderen zijn smeerpoetsen

Hoeveel kleding neem je mee voor de kids? Voor Farah neem ik wel altijd een setje extra kleding mee, want deze meid presteert het soms om binnen een uur er uit te zien als een kleine Peppa pig, zonder dat ze in modderpoelen heeft gesprongen.  Ook neem ik 1 of 2 extra setjes ondergoed voor haar mee. Madam is al zindelijk sinds ze 1 jaar en  10 maanden was, maar vergeet soms toch naar de wc te gaan als ze gestrest is of te enthousiast. Uiteraard heb ik altijd een pak billendoekjes in mijn tas, maar een extra setje kleding is dus geen overbodige luxe.

Pak je koffer slim in

Zorg er voor dat je je koffer slim in pakt. Doe je schoenen onderin en kwetsbare dingen verder naar boven.  Let wel op dat je medicatie etc in je handtas stopt die je bij je houdt in het vliegtuig. Je zal namelijk niet de eerste zijn waarbij de koffer zoek raakt en dat je op vakantie zonder medicatie zit. Ik laat altijd mijn huisarts een dokterverklaring op stellen dat ik naalden en insuline aan boord mee neem en een insulinepomp draag vanwege mijn diabetes type 1. Je sokken kun je eventueel in je schoenen doen om ruimte te besparen. Neem een plastic zak mee voor je vieze kleding op de terugweg. Zo worden je schone kleren niet ook vies. 

Hoeveel kleding neem jij mee en wat mag absoluut niet ontbreken in jou koffer?2 gedachten over “Hoeveel kleding neem je mee op vakantie?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *