High tea’en met vriendinnen, effe Qtime samen

High tea’en met vriendinnen, effe Qtime samen

Heb je al een tijdje niets kunnen ondernemen met je vriendinnen en wordt nu dus wel de hoogste tijd om daar verandering in te brengen? Ga dan eens lekker high tea’en, maar dan net even anders. Dit keer niet in een restaurantje maar lekker thuis (of met dit prachtige weer in de tuin). Met deze blog, wil ik jullie laten zien hoe je echt Qtime met elkaar kan hebben, onder het genot van al dat lekkers natuurlijk.

High tea at home

Een high tea is hartstikke leuk om zelf te organiseren. Samen met wat vriendinnen maak je er een gezellig kletsfestijn van. Je kunt zo zelf jullie eigen gerechtjes klaarmaken die jullie lekker vinden. Een mooi servies erbij en wat lekkere smaken thee en het ontbreekt jullie aan niks meer om een geweldige middag te hebben met elkaar. Wanneer ik het woordje high tea hoor dan moet ik altijd denken aan zo’n heerlijk old fashion oud Engels servies met allemaal van die bloemetjes erop. Heb jij dat ook als je gaat high tea’en?

High tea recepten

Oké, je wil wat leuke recepten scoren die je gaat maken voor bij de high tea. Het liefst niet alleen maar zoet maar ook wat hartige dingen . Zelf maakte ik ooit een sushi taart en een sandwich taart , maar ook sushi donuts zullen echt de show stelen als je iets hartigs zoekt. Zoete hapjes mogen echter ook niet ontbreken. Je kunt natuurlijk gaan voor een heerlijke chocoladetaart. Die mag er eigenlijk niet bij ontbreken. Dit verdient alleen wel enige voorbereiding dus misschien is het wel handig om die een dagje van tevoren klaar te maken.

Chocolade taart

Je hebt voor een chocoladetaart de volgende ingrediënten nodig:

 • 300 gram chocolade, bij voorkeur puur
 • 200 gram boter
 • 4 eieren
 • 150 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 75 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder

Voor de topping van de taart heb je nodig:

 • 100 gram chocolade
 • 50 gram boter
 • 100 gram poedersuiker
 • Wat walnoten of fruit om te garneren

Hoe ga je te werk?

Je verwarmt de oven op 175 graden voor. Je smelt de chocolade voor de taart op de au bain-marie wijze samen met de boter. Mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een licht schuimige massa. Wanneer de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn dan laat je het voor ongeveer 10 minuten afkoelen. Voeg daarna het mengsel toe aan de eieren en klop het met een spatel door elkaar. Zeef de bloem erdoorheen en doe de bakpoeder erbij. Klop met de spatel alles nog eens op een rustige manier om. Neem je springvorm en leg een stuk bakpapier op de bodem ervan. Vet de randen van de springvorm in en giet het mengsel erin. Doe hem nu voor ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt met een sateprikker controleren of dat de taart gaar is.

Je kunt hem nog een paar minuten in de oven laten staan met de oven op een kiertje. Daarna haal je hem helemaal uit de oven en laat hem afkoelen. Na ongeveer 30 minuten kan je hem uit de vorm halen. 

Voor de topping van de taart smelt je de chocolade en schep je de poedersuiker erdoor. Bestrijk de bovenzijde van de taart hiermee en maak hem verder af met wat fruit en walnoten of wat je er maar lekker op vindt.

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer recepten. Te verzinnen maar je kunt ook gewoon je eigen fantasie een beetje laten werken.

High tea menu

Het menu voor een high tea bestaat natuurlijk uit thee. Je kunt heel makkelijk thee gemaakt van een zakje nemen maar je kunt ook verse losse thee kiezen die je dan in een thee-ei moet doen. Voor de rest is er niet echt een standaard menu wat bij een high tea hoort. Vaak zijn het kleine gerechtjes of lekkernijen die je in 1 hap op hebt. Veelal zijn de lekkernijen zoet maar je kunt ook bijvoorbeeld mini sandwiches maken als je lekker gaat high tea’en. Wat ook erg lekker is zijn truffels gevuld met monchou, komkommer met daarop een laagje heksenkaas en dan zalmsnippers, citroenbroodjes en cup cakes. Met cup cakes kan je heel veel variëren en heb je echt wel voor iedereen wat lekkers op tafel staan. Je kunt natuurlijk ook hartige cup cakes maken. Het hoeft niet altijd alleen maar zoet te zijn.

High tea kinderfeestje

Tegenwoordig is het een kunst om het meest originele kinderfeestje te hebben. Vroeger waren wij super blij als we mochten spijkerboeken en koekhappen maar tegenwoordig moet je naar een dierentuin, speelparadijs of pretpark. Wat mij betreft ontzettend overdreven en de feestjes thuis blijven toch het leukst, thuis. Voor een kinderfeestje is het ook leuk om een high tea te houden waarbij je de kids vraagt om je te helpen met de voorbereiding van de gerechtjes. Denk bijvoorbeeld aan het maken van cup cakes of kaassoesjes die ze erna kunnen gaan versieren om dan gezamenlijk op te eten.  Wanneer je dan van tevoren de kinderen zich ook nog laat omkleden als bijvoorbeeld prinsen en prinsesjes of als opaatjes en omaatjes, dan is voor hun al heel gauw het feestje compleet. Je hebt zo meteen je hele middag gevuld met activiteiten.

Je moet natuurlijk wel met hete thee oppassen bij die vlugge kinderhandjes, maar dat spreekt voor zich. Wanneer jij het kinderfeestje op die manier aankleedt, dan gaat het zeker een hit worden. Alle kinderen zullen er zeker met een lach op terugkijken en er nog lang over praten wanneer het feestje achter de rug is. Ook leuk om te doen is een photobooth maken of huren zodat je met elkaar ook nog allerlei leuke en grappige foto’s kunt maken. Dat zou echt de klap op de vuurpijl zijn!

Ben jij ook zo gek op high tea’en? Doe je dat dan liever thuis, of op een andere locatie?9 gedachten over “High tea’en met vriendinnen, effe Qtime samen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *