Het Nijntje museum Utrecht, een ontdekkingstour voor kleintjes

Het Nijntje museum Utrecht, een ontdekkingstour voor kleintjes

Op een regenachtige dag besloten we dat we toch dat we wat wilden gaan doen met onze kleine meid. Na wat googlen, kwamen we uit op het Nijntje museum Utrecht.  Een klein uurtje rijden en we  waren er. Het Nijntje museum is overigens het eerste museum die wij met Farah bezochten.  Je kan het museum niet missen, je ziet Nijntje namelijk al levensgroot buiten op je staan wachten.

Wat is het voor museum?

Het Nijntje museum Utrecht is een interactief museum voor peuters en kleuters. Je hebt verschillende thema’s per ruimte. Zo heb je de verkeerskamer, de dierentuin, bij de dokter,  een knutselruimte etc. In elke ruimte zijn er verschillende activiteiten te doen. De verkeersruimte is het meest interactieve,  het was hier ook best druk. Je kon in de bus, skiën, op een fietsje etc. Het was er wel een beetje hectisch. Ook in andere ruimtes kon je klimmen, rennen, door een tunnel heen kruipen etc. 1 grote speeltuin dus.

nijntje museum utrecht

Voor welke leeftijd is het Nijntje museum leuk?

Het Nijntje museum is het leukste voor de allerkleinsten. Tot een jaar of 6, zal je kindje hier zeker vermaken. Farah was 2,5 toen we het museum bezochten en ze keek werkelijk haar ogen uit. Toen we naar huis gingen, was het dan ook huilen en brullen dat ze niet naar huis wilde.

Museum voor kinderen

Corona maatregelen in het Nijntje museum

Het is verplicht om een mondkapje te dragen in het Nijntje museum als je 13 jaar of ouder bent. Indien je geen mondkapje bij je hebt, kun je deze bij de kassa kopen. Ook stonden er meerdere desinfecterende handpompjes. Je dient online te reserveren voor een tijdvak, maar bij de kassa bleek al snel dat ze dit niet zo nauw namen. Jerry was nog gaan parkeren, dus ik was bang dat hij te laat binnen zou komen en dan niet meer welkom was. Maar er werd niet eens naar de tijd op je ticket gekeken.

Dagje uit

Ook was het best druk, dit was een reden waarom wij binnen een uur alweer weg waren. Erg jammer want er was nog zoveel te zien en te doen. Doordat je een tijdvak moest kiezen, had ik eigenlijk verwacht dat het rustiger zou zijn. Dit was helaas niet zo. Met kinderen die overal rondrennen is het ook best lastig om afstand van elkaar te houden. De 1,5 meter werd dan ook echt niet gewaarborgd.

Nijntje museum

Parkeren bij het Nijntje museum

Parkeren bij het Nijntje museum was echt een drama. Ze waren overal bezig met de weg, dus we konden geen parkeergarage vinden. Je hebt tegen over het Nijntje museum een parkeerplaats (bij de kerk), maar die stond helemaal vol.  Uiteindelijk heeft Jerry, ons maar voor de deur afgezet en is hij een paar straten verderop gaan parkeren voor €4,50 per uur.

Dagje weg met kinderen

Het adres

Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht

Openingstijden

Het Nijntje museum Utrecht is van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur, geopend (maandagen gesloten). Het is gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Nijntje museum utrecht

Prijs

0 t/m 1 jaar gratis

2 t/m 6 jaar € 10

7 t/m 17 jaar € 6,50

Volwassenen € 6,50

Gezinskaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen € 25

Utrecht

De Nijntje winkel

Tegen over het Nijntje museum heb je een echte Nijntje winkel. Wij kwamen hier te laat achter en hebben de winkel dan ook overgeslagen.  Toch best jammer want ik had graag een paar boekjes gekocht. Farah is gek op lezen en nog gekker op Nijntje.

Logeren bij Nijntje

Je hebt in Utrecht een hostel met een echte Nijntje kamer. Helemaal in de Nijntje kleuren (geel en oranje) en naast Nijntje deco ook nog eens Nijntje douchegel in de badkamer en een ontbijt van een echt Nijntje servies. Hoe leuk is dat? Als de Corona weer een beetje op zijn retour is, wil ik hier nog wel een keer een nachtje slapen samen met Farah.

dagje uit met kinderen

Wat vonden wij van het Nijntje museum

Wij gingen net voor de lockdown naar het Nijntje museum Utrecht maar achteraf had ik er erg spijt van dat we zijn geweest. Niet omdat het museum niet leuk was. Integendeel. Het museum was geweldig, heel kleurrijk en er was genoeg te doen. Echter werden de Corona maatregelen niet goed in acht genomen. Niemand hield 1,5 meter afstand en dat vond ik toch wel schrikbarend. We zijn namelijk best voorzichtig en gingen eigenlijk nergens naar toe. We kozen er ook bewust voor om door de week te gaan en niet in het weekend, omdat we bang waren voor de drukte. Er werd gezegd dat er een x aantal volwassenen per ruimte waren toegestaan, maar hier werd totaal niet op gehandhaafd. Vooral bij het verkeersplein was het mega druk, hier zijn we dus razendsnel door heen gegaan. Tot grote teleurstelling van Farah want die vond dat juist een leuke ruimte.

Nijntje museum

Je kon gratis een kluisje in de garderobe gebruiken om je jas en spulletjes in te doen. Hier kon je ook je kinderwagen achterlaten.

Bij de trappen waren geen traphekjes, niet erg handig met rondrennende kinderen. Gelukkig hielden wij Farah goed in de gaten, maar ik kan me voorstellen als je hier met meerdere kinderen bent, het wel een dingetje is.

dagje uit utrecht

Parkeren was ook een drama en best duur. Gelukkig vond Jerry bij treinstation Vaartse Rijn een parkeerplek langs de weg.

Het museum was echt helemaal in Nijntje stijl, de kleuren, de karakters, alles kwam terug. Het is een erg leuk uitje voor kleine kinderen en perfect als het weer tegen zit.  Farah kon gewoon lekker vrij rondlopen en keek echt haar ogen uit. Het museum is niet erg groot, maar groot genoeg voor de kleintjes.  De activiteiten waren leuk en leerzaam en er was echt van alles te doen.  Een aantal ruimtes/activiteiten waren vanwege Corona gesloten, maar we hebben niet echt het idee gehad dat we iets hebben gemist.

Waar dit museum helemaal punten mee scoorde was de borstvoedingsvriendelijkheid (is dat een normaal woord?!). Er waren speciale ruimtes waar je kon kolven of je kindje kon voeden. Ik ben echt pro borstvoeding en schreef al eerder een blog over wat je kunt doen met moedermelk en hoe je je melkproductie kunt verhogen. Je ziet niet overal dat er zoveel aandacht wordt besteed aan borstvoeding, hier dus wel.

Iets verderop heb je een ongelooflijk leuke speeltuin (in de Lange Nieuwstraat). We kwamen onderweg naar de auto de speeltuin tegen en er was niemand, heerlijk dus. De speeltuin was erg netjes en volgens mij nog best nieuw. Farah heeft hier ongelooflijk van genoten. Het was alleen erg koud en regenachtig dus we zijn niet heel lang gebleven. Als je in de buurt bent van het Nijntje museum, dan zou ik de speeltuin zeker bezoeken.

goedkoop dagje uit

Wat mij betreft was het Nijntje museum echt een aanrader, alleen niet in Corona tijd.12 gedachten over “Het Nijntje museum Utrecht, een ontdekkingstour voor kleintjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *