Handige tips bij het kopen van tuinmeubilair of een ligbed

Handige tips bij het kopen van tuinmeubilair of een ligbed

Het is alweer maart, de lente breekt weer bijna aan, met hopelijk een mooie en warme zomer in het vooruitzicht. Het is dan ook de tijd dat veel Nederlanders nadenken of hun huidige loungeset toe is aan vervanging, of dat ze misschien een aantal extra ligbedden willen kopen om straks heerlijk ontspannen in de tuin te kunnen liggen met een boek. Wat je keuze of overweging ook mag zijn: een tuinset of ligbed van hoge kwaliteit kan nooit kwaad. In dit artikel deel ik een aantal tips om het juiste ligbed te kopen, want er zijn wel een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. Lees je verder?

Een comfortabel ligbed mag niet ontbreken

Als je jouw zoektocht naar een geschikt ligbed al bent gestart, kom je er al snel achter dat er nogal wat is om uit te kiezen. Het aanbod is groot en je vindt ligbedden in werkelijke allerlei verschillende soorten en stijlen. Ga dan maar eens de denkbeeldige knoop dookhakken. Dat wordt een behoorlijk lastige opgave. Bepaal daarom vooraf welk bedrag je wilt uitgeven voor een nieuw ligbed en van welk materiaal het ligbed moet zijn gemaakt. Misschien gaat jouw voorkeur wel uit naar een bepaald merk. Als je vanuit je luie stoel een online aankoop wilt doen bij een webshop, kun je met behulp van handige sorteerfilters de ligbedden bekijken die aan jouw wensen voldoen. Zo creëer je overzicht in de chaos.

Duurzame materialen

Tuinsets en loungesets vervaardigd van duurzame materialen worden steeds meer de standaard. Dit geldt ook voor ligbedden. Daarom kiezen steeds meer mensen voor hardhouten tuinmeubelen, zoals bijvoorbeeld een tuinset van Douglas hout of teakhout. Dit natuurproduct wordt zelfs met het jaar sterker, is vrijwel onderhoudsvrij en een garantie voor jarenlang plezier. Daarbij zijn hardhouten tuinmeubelen vaak goed te combineren met andere tuinmeubelen, zoals een tuinbank, tuintafel en tuinstoelen. Jerry heeft zelfs eens een lounge set gemaakt van stijgerhout. Een ecologisch alternatief kan gevonden worden in een ligbed van rotan, bamboe of Wicker. En het leuke van bamboe is dat het jouw tuin een instant exotische sfeer geeft! Dit staat ook super leuk onder een terrasoverkapping.

Kortom, genoeg om rekening mee te houden, als jij je tuin een beetje wilt oppimpen. Zelf zijn we nog op zoek naar het perfecte teunmeubilair. We hebben nu een schommelbank die eigenlijk wel vervangen mag worden, maar nog te lekker ligt. Heb jij ook een loungeset of ligbed in je tuin?

Dit artikel is ontstaan door middel van een samenwerking.3 gedachten over “Handige tips bij het kopen van tuinmeubilair of een ligbed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *