Stijlvolle oplossingen voor grote ramen

Stijlvolle oplossingen voor grote ramen

Grote ramen brengen veel licht in je woning naar binnen. Dit brengt een ruimtelijk gevoel met zich mee, maar het kan ook hinderlijk zijn. Het is bijvoorbeeld lastig om de gewenste privacy te verkrijgen. En schijnt het zonlicht vol op het televisiescherm? Dan geniet je minder van je favoriete programma’s, films en series.

Voldoende reden dus om op zoek te gaan naar een stijlvolle oplossing voor grote ramen. Je hebt hier gelukkig meerdere mogelijkheden voor. Wat de beste mogelijkheid is, hangt vooral van jouw situatie af. Hoe groot zijn de ramen precies? In welke vorm zijn de ramen uitgevoerd? En wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren? Aan de hand van deze punten kun je gericht op zoek gaan naar de beste raamdecoratie. Onder meer onderstaande varianten zijn ware aanraders.

Rolgordijnen

Heb je een hoog- en/of groot raam? Dan is het interessant om voor rolgordijnen te kiezen. Met name als de ramen niet al te breed zijn, bieden de rolgordijnen talloze voordelen. Betreft het wel een relatief breed raam? Dan kun je overigens ook prima voor rolgordijnen kiezen.

Met de rolgordijnen kun je de gewenste privacy creëren. Van buitenaf is het namelijk niet mogelijk om door de rolgordijnen heen te kijken. Daarbovenop komt dat de rolgordijnen het zonlicht prima filteren. Het felle zonlicht hou je hierdoor buitenshuis, waardoor je wooncomfort aanzienlijk verhoogd wordt.

Bijkomend voordeel: rolgordijnen brengen een geluiddempend effect met zich mee. Ook dat is een groot voordeel in het geval van een woning met grote ramen.

Paneelgordijnen

Heb je liever geen rolgordijnen? Dan kun je ook eens naar paneelgordijnen kijken. Deze gordijnen lijken veel op de rolgordijnen, maar zijn net iets anders samengesteld. De uitstraling is net iets anders, terwijl de eigenschappen grotendeels gelijk aan elkaar zijn. Belangrijk voordeel van de paneelgordijnen is dat ze de ruimte groter laten ogen. Indien je deze gordijnen voor/bij een groot raam hangt, is dit effect al helemaal aanwezig.

Jaloezieën

Heb je een groot raam in je woonkamer? Of heb je in de keuken een groot raam zitten? Ongeacht waar dit grote raam zich precies bevindt, kun je prima voor jaloezieën kiezen. Zowel houten jaloezieën als aluminium jaloezieën zijn prima opties.

Met deze jaloezieën kun je prima kiezen tussen privacy óf zonlicht. Wil je juist wat zonlicht in je woning hebben? Dan open je de lamellen van de jaloezieën. Wil je juist van 100% privacy genieten? Dan sluit je de lamellen van de jaloezieën.

Jaloezieën brengen overigens ook een prachtige uitstraling met zich mee. Daarbij is het wel zaak om tussen jaloezieën van hout en aluminium te kiezen. Beide materialen brengen voordelen met zich mee, maar hebben ook belangrijke aandachtspunten. Het belangrijkste is uiteindelijk dat het materiaal bij de rest van je interieur past. Stem dat dus feilloos op elkaar af. Heb jij ook grote ramen? Want hangt er bij jou voor?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *