Goedkope vakantiehuisjes, hoe vind je ze?

Goedkope vakantiehuisjes, hoe vind je ze?

Je wilt er lekker een paar dagen tussenuit maar er is eigenlijk geen geld voor. Toch is het mogelijk om voor een klein bedrag goedkope vakantiehuisjes te vinden. Het is misschien even zoeken maar het loont zich echt. Waarom zou je voor bijvoorbeeld een duur hotel kiezen als een goedkoop vakantiehuisje ook een optie is? Het huren van een goedkoop vakantiehuisje heeft echt veel voordelen ten opzichte van een verblijf in een hotel. Daar zal ik je straks wat meer over vertellen. Want ook in deze Corona tijd hebben we af en toe echt even tijd voor onszelf nodig om weer op te laden.

Goedkope vakantiewoning rechtstreeks bij de eigenaar boeken

Vaak is het mogelijk om een vakantiehuisje rechtstreeks bij de huiseigenaar te huren. Dit kan heel veel in de prijs schelen. Er zitten dan namelijk geen bijkomende kosten aan. Eigenlijk is een boekingsbureau alleen maar een soort van tussenpersoon maar moet deze wel betaald worden, en dat betalen dat doe jij! Wanneer je dus rechtstreeks bij de eigenaar boekt heb je dit niet. Daarbij zijn er veel particuliere verhuurders te vinden. Soms is het ook zo dat je daar wat meer voor elkaar krijgt dan dat je het via een boekingsbureau. Particuliere verhuur is dus vaak veel goedkoper en bied je ook meer luxe wat natuurlijk heerlijk is tijdens jouw vakantie. Wist je dat wanneer je huurt bij een particuliere verhuurder dat je dan vaak ook nog de luxe kunt hebben van bijvoorbeeld een sauna in je huisje?

Of we nou op roadtrip gaan of een weekje weg, we kijken altijd eerst op airbenb. Ook toen we naar Lille gingen, hadden we een perfect huisje via deze website.

Comfort

Aan het comfort in een vakantiehuisje zal het niet liggen. Je hebt er een gezellig woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. In ieder huisje wat je huurt zit standaard dat wat je nodig hebt om een gezellige en leuke vakantie te hebben.  Wil je voor comfort gaan dan betaal je daar natuurlijk ook voor. Ben je iemand die het huisje alleen maar gebruikt om te overnachten omdat je de rest van de vakantie er toch op uit wilt trekken dan volstaat dit prima.

Last minute boeken

Wanneer je last minute gaat boeken dan zijn de vakantiehuisjes vaak ook goedkoper. Zeker bij aanbieders die groot ingekocht hebben zullen dan de prijzen in een snel tempo dalen wanneer zij nog niet helemaal vol zijn. Zij hebben liever dat het huisje voor een lager bedrag verhuurd wordt dan dat zij leeg blijven staan. Hierdoor kan het zeker zo zijn dat jij alle luxe hebt van een dure bungalow en jij toch op een goedkope manier eraan bent gekomen. Last minute loont dus in sommige gevallen echt wel.

Voordelen vakantiehuisje ten opzichte van een hotel

Een hotel klinkt natuurlijk heerlijk maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Ten eerste de prijs. Je betaald er grif voor terwijl je vaak een kleine hotelkamer hebt met een veel te kleine badkamer. Een echt fijne opbergruimte voor bijvoorbeeld je bagage is er vaak niet te vinden. Wanneer je kiest voor een vakantiehuisje heb je van dit alles geen last. Je hebt voldoende opbergruimte en vaak zijn de badkamers ruim en voorzien van een grote douche of zelfs een bad.

In een vakantiehuisje kan je ook lekker samen zijn met je vrienden of familie, terwijl je dat op een hotelkamer niet kunt. Zeker als je dus met een gezelschap op vakantie gaat is het fijner om te kiezen voor het goedkope vakantiehuisje ten op zichte van een duur hotel. In het huisje kun je lekker bij elkaar zitten in de woonkamer terwijl je in een hotel dan al moet kiezen voor de lobby of je moet al de lokale gelegenheden gaan bezoeken.

Wanneer je in een hotel verblijft kan je niet zelf koken. Dit brengt ook een extra kostenplaatje met zich mee. Weer een rede om voor een vakantiehuisje te kiezen. Je moet dan wel zelf koken maar dat is met zijn allen toch alleen maar gezellig? En bij goed weer is een heerlijke BBQ ook nooit weg.    In een hotel heb je minder privacy dan in een vakantiehuisje. Over het algemeen zijn de hotelkamers wat gehorig en staan vakantiehuisjes vaak los van elkaar waardoor je geen last hebt van andere vakantiegangers. Ook heb je in een vakantiehuisje meerdere kamers waardoor het makkelijker is om bezoek te ontvangen. In een hotel moet je dat aangeven en betaal je daar dus extra voor.

Waar kun je goedkope vakantiehuisjes vinden?

Huisjes zijn natuurlijk overal wel te vinden. In ons mooie Nederland zijn er tal te huur maar ook in andere landen bieden ze goedkope vakantiehuisjes aan. Geef je ogen goed de kost en laat je verrassen wat er aan aanbod is binnen deze sector. Je zal er echt nog verbaast over zijn.

Wil je een goedkoop vakantiehuisje huren dan is de startplek natuurlijk op internet en dan voornamelijk op een vakantiewebsite. Hier kun je vaak sorteren op de streek die je wilt bezoeken en welke opties je graag zou willen. Wil je bijvoorbeeld een bad of is een douche voldoende? Wil je een grote tuin of een open haard? De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Kijk ook eens op vakantieveilingen.

Naast de vakantie websites kun je natuurlijk ook op Marktplaats of Facebook kijken. Hier bieden vaak particulieren hun vakantiehuisje of chalet aan. Deze prijzen liggen over het algemeen ook een stuk lager als op de vakantiesites, gewoonweg omdat er niemand een provisie over hoeft te ontvangen. Deze goedkope vakantiehuisjes hebben echt niet minder luxe als via een vakantiewebsite en zijn vaak nog heel leuk ingericht ook. Mocht je niet zeker weten of het huisje of de chalet aan al jouw eisen voldoet, dan kun je natuurlijk gewoon even bellen met de eigenaar.

Tot slot kun je natuurlijk ook een goedkoop vakantiehuisje boeken via de grote vakantieparken. Wil je hier goedkoper uit zijn, dan kom je vaak wel op een last minute uit of in een periode die buiten de schoolvakanties valt. Wil je een midweek weg naar een van die grote parken en je boekt buiten de schoolvakanties om, dan kan het wel eens 25% of minder maar zijn van wat je betaalt voor een week in de schoolvakantie. Het loont dus zeker de moeite om dit te onderzoeken. Houd er wel rekening mee dat er dingen gesloten kunnen zijn buiten de schoolvakanties en dat de werkzaamheden die men wil uitvoeren aan bijvoorbeeld het zwembad juist dan wordt gedaan. Bekijk dus de website wel eerst even goed.

Maak jij er ook net als mij een sport van om goedkope vakantiehuisjes te vinden als je er even uit wilt?9 gedachten over “Goedkope vakantiehuisjes, hoe vind je ze?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *