Een goedkoop dagje weg met kind of familie

Een goedkoop dagje weg met kind of familie

Willen we allemaal niet eens een goedkoop dagje weg? Er even op uit met het gezin of andere familieleden? Of gewoon met een groepje vrienden. Het kost allemaal ontzettend veel en in deze tijd is het voor veel gezinnen ook niet haalbaar om dat te gaan doen. Ik zag laatst wat je voor een dagje Efteling moest betalen, inclusief parkeerkosten etc en ik schrok me echt een hoedje.

Vaak is het zo dat wanneer je in een groepsverband een dagje uit gaat dat je bij verschillende parken dan een groepskorting kunt krijgen wanneer je van tevoren een reservering doet. Denk daarbij aan Wildlands zoo in Emmen, of het Sealife Scheveningen. Antwerpen heeft ook een supermooie dierentuin waar je eens en kijkje kunt gaan nemen met het gezin. Kijk ook eens op vakantieveilingen voor leuke dagjes uit. Daar staat het vaak ook vol met leuke dingen en kan je voor een leuk prijsje een entree bewijs “winnen”.

Weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken om er een goedkoop dagje van te maken? Dan geef ik jou hieronder 10 tips voor een goedkoop dagje weg. Ik weet zeker dat je er wat aan zult hebben en dat jij misschien niet eens gedacht hebt aan deze mogelijkheden. Denk er om, het zijn er maar 10. Er zijn echt nog heel veel meer dingen te bedenken om een dagje weg zo goedkoop mogelijk te houden.

goedkope speeltuinen

Hoe maak je je dagje weg zo goedkoop mogelijk?

Je hoeft niet altijd naar een dierentuin of een attractiepark te gaan om een leuk dagje uit te kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan een picknick met vrienden. Allemaal wat lekkers meenemen en je kan echt een geweldige dag hebben met zijn allen. Voeg daarbij wat oudHollandse spelletjes toe en je hebt hilariteit ten top. En weet je wat nog leuker is? Het kost helemaal niet zoveel geld!

Organiseer een puzzeltocht door een park heen of een stad. Laat de kinderen allemaal wat leuke opdrachten doen. Onderweg met elkaar wat eten, drinken en pauzeren en daarna weer door om te eindigen bij iemand thuis waar je met de hele groep lekker gaat bbq’en. Dit heb je natuurlijk van tevoren al met zijn allen bekostigd. Het houdt op die manier de kosten laag.

Bij veel winkels is er vlak voor de vakantieperiode aanbreekt een spaaractie om voor een dagje uit te sparen. Vaak krijg je dan korting op de entreeprijs. Dit is ook weer een vorm om het wat goedkoper te houden.

Neem wanneer je naar een attractiepark gaat zelf je eten en drinken mee. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Vaak is dat juist hetgeen wat het dagje uit duur maakt. Heb je er helemaal geen zin om van alles mee te slepen? Kies dan voor een all inclusive attractiepark zoals Drouwenerzand of attractiepark de Waarbeek.

Bestel de kaartjes online. Dit heeft vaak twee voordelen. De kaartjes zijn goedkoper en je kunt redelijk snel het park betreden zonder dat je eerst in de rij hoeft te staan voor de kassa.

Wanneer je naar een attractiepark of een dierentuin toe gaat, zet je auto dan in de buurt van het park en loop het laatste stukje wanneer dit kan. Parkeren bij het park zelf is vaak schreeuwend duur. Dit bespaart je op die manier ook weer wat geld.

Ga je samen met vrienden of familie? Ga met 1 auto wanneer dit mogelijk is of huur met zijn allen een busje. Je zult nu denken ja maar huren kost geld? Ja klopt! Maar met 3 of 4 auto’s gaan kost vaak meer geld aan benzine en parkeerkosten!

Nog een mogelijkheid om je dagje uit zo goedkoop mogelijk te houden maar wel supergezellig is om een dagje te organiseren aan het strand. Je waant je even helemaal weg van alles, maar toch heb je een leuke dag! Zeker wanneer je bijvoorbeeld uit het Noorden van het land komt waar het strand niet zo “bekend” is als bijvoorbeeld in het midden van het land. Eten en drinken kan je allemaal meenemen, dit hoeft dus echt niet duur te zijn. Lekker de coolbox volladen en gaan.

Ga met je kleintjes naar een natuurspeeltuin. Er zijn er zat in Nederland en zelfs in België te vinden. De kleintjes leren er wat van en jij geniet van het feit dat hun zich er heerlijk uit kunnen leven. Het is misschien niet het eerste wat er in je opkomt om zo de kosten te drukken maar je hebt hiermee wel twee vliegen in 1 klap. Je hebt vast nog wel het een en ander op zolder staan wat je allang niet meer gebruikt. Wat dacht je ervan als je dat eerst eens ging verkopen zodat je daar je dagje uit van kunt bekostigen? Jij hebt een heerlijk opgeruimde zolder, de ander voor een prikkie iets nieuws in huis, en jouw gezin en jij als klap op de vuurpijl ook nog eens een leuk en goedkoop dagje weg met zijn allen. Wie zou daar niet voor gaan?

Vergeet de foto’s niet!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de bovengenoemde tips om een goedkoop dagje weg te gaan. Misschien ben je nu door mijn tips wel op andere leuke dingen gekomen? Met een beetje creativiteit kom je al heel ver. Enne… vergeet niet om ook foto’s te maken van jouw superdagje. Dan kan je er later nog eens met een lach op terugkijken. Want wat is er nu leuker om opa te zien spijkers poepen? Tante Bet de eieren-op-lepel race te zien lopen. En je neefje koek te zien happen met een blinddoek op?

Heb jij nog tips voor een goedkoop dagje weg? Laat ze achter in de comments!9 gedachten over “Een goedkoop dagje weg met kind of familie”

  • leuek tips, want inderdaad: dagjes uit kunnen duur zijn,maar dat hoeft niet. En met dagjes uit creeer je prachtige herrineringen voor later

  • Wij gebruiken ook vaak Vakantieveilingen en ook met Groupon kun je heel veel geld besparen. En gelukkig zijn er in Nederland heel veel gratis uitjes.

  • Tips voor een goedkoop dagje uit kan ik niet zo gauw verzinnen. Een boswandeling, strandwandeling, en dan zelf picknick brunch meenemen ofzo? Ik bezoek zelf graag steden en maak dan graag stadswandelingen. Dan kun je zelf bepalen of en hoeveel geld je dan uitgeeft.

  • Belangrijk! Duur hoeft niet per definitie leuk te zijn en simpel en eenvoudig kan juist ook (behalve heel goedkoop) ook leuk zijn. Goede tips. Ik heb nu ook ontdekt dat je vaak een parkeergarage online van te voren kunt boeken en dat dan de prijs ook ten goede komt. Wellicht handig bij een locatie waar een parkeergarage dichtbij is?

  • Ik en mijn vriend gaan zaterdag naar Safaripark Beekse bergen en ik schrok eerlijk gezegd wel van de prijs, ik heb dan nog €20,- korting kunnen fixxen maar ik ben blij dat we met z’n tweeën gaan en niet met een heel gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *