3 eenvoudige tips om gezonder te gaan leven

3 eenvoudige tips om gezonder te gaan leven

Gezonder leven lijkt zo makkelijk gezegd. We weten allemaal wat gezonde en minder gezonde keuzes zijn. Toch gaat het in de praktijk nog vaak mis. Dat is niet erg. We hoeven niet altijd voor de volle honderd procent gezond te leven. Af en toe iets ‘ongezonds’ doen of eten mag best. Zolang je er maar voor zorgt dat het gezonde altijd de overhand houdt. Is jouw goede voornemen dit jaar ook om gezonder te gaan leven en fitter te worden? Maar is dit je tot op heden niet gelukt of zag je datzelfde goede voornemen in de voorgaande jaren al veel te snel stranden? Met de volgende 3 tips moet dat zeker lukken.

1.      Neem een abonnement op de sportschool


“Ik moet echt meer gaan bewegen”, stamel je. Je weet dat het nodig is. Maar uiteindelijk hang je de volgende dag weer uitgeteld op de bank televisie te kijken. Wist je dat jij je juist lustelozer kan gaan voelen door weinig te bewegen? Doordat je te weinig beweegt, schort het aan energie en ga je dus nog minder bewegen. Een vicieuze cirkel die snel doorbroken moet worden. Lichaamsbeweging is namelijk van essentieel belang voor de gezondheid. Een menselijk lichaam is niet gemaakt om hele dagen te zitten. Volg in elk geval het advies van minimaal 30 minuten beweging per dag. Liever natuurlijk nog meer. Afvallen met wandelen is een goed idee, elke dag een blokje om en een frissen neus halen.

Vind je dit lastig? Neem dan een abonnement op jouw favoriete sportschool in Amersfoort. Zo beschik je over een goede stok achter de deur wanneer je eigenlijk geen zin hebt om te gaan. Als je toch al betaalt, dan is de drempel veel minder hoog. Het zou toch zonde zijn om dan geen gebruik te maken van het abonnement.

2.      Haal geen ongezonde dingen in huis


Gezonder gaan eten past natuurlijk bij een gezonde levensstijl. Helaas roepen die zakken chips, koeken en snoepjes jou als je in de avond op de bank ploft. Zo verleidelijk om dan toch toe te slaan. Op de eerste plaats moeten we hierbij zeggen dat af en toe iets lekkers gewoon moet kunnen. Dat hoort ook bij het leven. Een keertje zondigen mag dan ook echt wel. Iedere avond is echter een minder goed plan. Daarom is het beter om op de dagen dat je gezond wil eten ook geen ongezonde dingen in huis te halen. Wanneer het er niet ligt, kan je ook niet in de verleiding komen.

Wil je een keertje lekker zondigen? Bijvoorbeeld op een zaterdagavond? Haal dan niet teveel, zodat je zeker weet dat er de rest van de week geen restjes in de kasten blijven liggen. Een koolhydraatarm toetje is ook ontzettend lekker en is ook nog eens gezond.

3.      Drink minder alcohol


Ben je een echte levensgenieter en dol op een glaasje wijn in de avond? Of misschien wel een lekker biertje of glaasje whisky? Besef dan goed dat overmatig alcoholgebruik erg schadelijk is voor de gezondheid en ook nog eens het afvallen in de weg kan staan. Helemaal stoppen hoeft niet, maar probeer het wel te minderen. Een keer een glaasje is niet erg, maar voorkom dat er hele flessen per week doorheen gaan. Zelf drink ik geen alcohol, dus voor mij is dit geen struikelblok.

Wat doe jij om gezonder te leven?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *