Een heerlijk koolhydraatarm recept: Gevulde puntpaprika’s

Een heerlijk koolhydraatarm recept: Gevulde puntpaprika’s

Even voorstellen…

Hallo! Ik ben Lisa Tennebroek en ik ben 5 jaar geleden een website met koolhydraatarme recepten begonnen. Dit om mensen te inspireren gezond én koolhydraatarm te eten. Zodat ik kan laten zien dat als je gezond wilt eten of wilt afvallen, je nog steeds lekker kunt blijven eten. Je hoeft echt niet alleen een saaie salade te eten en alle lekkere dingen te laten staan. Dat zul je na het lezen van dit koolhydraatarm recept wel doorhebben. Je kunt ook samen met familie en vrienden genieten van een lekkere gezonde maaltijd.

Vanaf nu zal ik regelmatig lekkere recepten met jullie delen

Ik hoop dat jullie van gezond én lekker eten houden. Ik ga deze keer namelijk een koolhydraatarm recept delen waarmee je super veel kunt variëren. Zo zit er altijd een versie bij die jij en je gezinsleden lekker zullen vinden. Deze keer deel ik het recept voor gevulde puntpaprika’s.

Mexicaanse gevulde puntpaprika’s

Zelf ben ik dol op Mexicaans eten. Alleen de vele tortilla’s en taco’s zorgen natuurlijk wel voor veel snelle koolhydraten in de maaltijd. Natuurlijk lekker om af en toe van te genieten! Omdat ik toch wat vaker van de Mexicaanse keuken wil genieten, heb ik een koolhydraatarme variant gemaakt. Heerlijk op smaak gebracht met kruiden en Mexicaanse groenten.

Deze lekkere Mexicaanse puntpaprika’s had ik al een tijdje niet meer gemaakt. Toen ik ook nog een leuk pakketje kreeg van HAK groenten leek dit me het perfecte moment om het weer eens te maken. Dit koolhydraatarm recept is ook erg snel klaar. Ideaal om nu na een werkdag van te genieten.

Wat heb je nodig?

  • 4 grote puntpaprika’s
  • 250 gram gehakt
  • 1 el Mexicaanse kruiden naar keuze
  • 1 zak hak groenten Mexicaanse groenteschotel
  • 150 ml crème fraîche
  • Verse koriander
  • Optioneel: maïs
  • Optioneel: limoen
  • 120 gram geraspte kaas
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

1. Als eerste verwarm je de oven op 200 graden. Snijd vervolgens de puntpaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.

2. Bak daarna het gehakt samen met de Mexicaanse kruiden gaar. Voeg vervolgens de zak hak groentemix toe en eventueel wat peper en zout.

3. Vul de puntpaprika’s met het gehaktmengsel, strooi er wat kaas overheen en zet deze vervolgens 15-20 minuten in de oven.

4. Maak nu de dip. Meng de crème fraîche met wat peper en zout en optioneel wat limoensap. Eventueel kun je er ook nog wat Mexicaanse kruiden door doen of een teentje knoflook bijvoorbeeld. Meng alles dus goed en zet het even aan de kant.

5. Haal de puntpaprika’s uit de oven en garneer deze eventueel met wat maïs en verse koriander. Eet smakelijk!

koolhydraatarm recept: puntpaprika's

Variatie tips

Je kunt dus natuurlijk eindeloos variëren met de vulling. Dit keer had ik ook gekozen voor een Mexicaans tintje. Je kunt ook kiezen voor een vegetarische variant met vegetarisch gehakt bijvoorbeeld. Hier dus nog wat andere combinaties:

  • Zelf maak ik deze ook wel eens met kipgehakt, linzen en knoflook
  • Verse zalm, spinazie en room
  • Tonijn uit blik met ui, knoflook, peterselie en tomaat
  • Spinazie, roomkaas, sjalotje en geraspte kaas
  • Italiaanse versie met mozzarella, bosui, Italiaanse kruiden, tomaatjes, eventueel parmaham en wat geraspte Parmezaanse kaas
  • Quinoa, feta, spinazie, knoflook en pijnboompitten
  • Pittige tomaten rijst, prei, tomatepuree en jalapeno peper
  • Knoflook garnalen met piri piri saus, kappertjes en cherry tomaatjes

Kortom je kunt alle kanten op met dit gezonde en koolhydraatarm recept!

Benieuwd naar meer gezonde koolhydraatarme recepten?

Na jarenlang experimenteren met koolhydraatarme gerechten heb ik zelf een uitgebreid koolhydraatarm recepten boek geschreven: lisa kookt koolhydraatarm. Er staan niet alleen recepten in, maar ook een aantal hoofdstukken met basisinformatie over het koolhydraatarm dieet, macronutriënten (voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten en vetten), E-nummers, alcohol en vele andere interessante onderwerpen. Het is dus niet alleen een receptenboek. Het boek maar liefst 190 gezonde koolhydraatarme recepten. Met de code SPARKLESINSIDE krijgen jullie korting en gratis verzending op mijn koolhydraatarme kookboek. Jasmina schreef eerder al een recensie over mijn boek.

Overigens is het koolhydraatarm recept van de gevulde courgettes die Jasmina eerder plaatste, ook een aanrader!

Eet jij zelf ook gezond? Wat is jou favoriete koolhydraatarm recept?



8 gedachten over “Een heerlijk koolhydraatarm recept: Gevulde puntpaprika’s”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *