Gender reveal party? Hot or not?

Gender reveal party? Hot or not?

Wat is een gender reveal party?

De babyshower kennen de meeste mensen wel al, maar er is nu ook een ander feestje overgewaaid uit Amerika: de Gender reveal party. De naam zegt het eigenlijk al, maar voor de mensen die niet zo goed in Engels zijn zal ik het uitleggen. Bij een Gender reveal party wordt het geslacht van de baby bekend gemaakt. Vaak weten de ouders het geslacht dan ook nog niet. Je kan je verloskundige vragen om het geslacht op een briefje in een dichte enveloppe aan je mee te geven zodat je het bij bijvoorbeeld de bakker kan inleveren om zo een taart te laten maken met de vulling in de kleur van het geslacht (roze of blauw).

Gewoon je familie er vrienden via een appje laten weten wat het geslacht wordt is er dus niet meer bij. Dit moet feestelijk gebeuren en waarom ook niet. Het leven is al serieus genoeg met alle ellende in de wereld, dus een reden voor een feestje moeten we altijd blijven zoeken. Een feestje waarbij je goed nieuws te melden hebt, wordt helemaal een leuk feestje. Terwijl de babyshower vaak een verrassing is en wordt georganiseerd door vrienden, is dat bij een Gender reveal party niet zo. Voor de control freaks onder ons; dit feestje kun je lekker zelf organiseren op de manier dat jij dat wilt. Maar wanneer organiseer je dit feestje dan? Meestal weet je na de 20 weken echo of alles goed met je kindje is en dan kunnen ze ook goed het geslacht zien, wat mij betreft het perfecte moment. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de nieuwe moeders nog weken in spanning kunnen blijven zitten.

Met de volgende tips zorg jij er dan ook voor dat je Gender reveal party een top feest wordt.

Houd je gender reveal party klein

Zwanger zijn is best een opgave en je bent sneller vermoeid. Houd het daarom klein, nodig alleen je naasten uit met wie jij het grote nieuws wilt delen. Op deze manier kun je het lekker thuis doen en kosten de voorbereidingen ook geen dagen (aangezien je de voorbereidingen waarschijnlijk zelf zal doen). Wij hadden er voor gekozen om een taartje aan te snijden met alleen ons gezin. Niet teveel poespas, vond ik dus wel lekker. Mijn moeder had al het lekkers voorbereid, dus eigenlijk hoefde ik heel weinig te doen.

Kleuren in de kleding

Vraag je gasten om hun kleding aan te passen aan het gene wat zij denken dat je zal krijgen. Het ziet er super leuk uit als iedereen in het roze of blauwe verschijnt. Doe dit uiteraard zelf ook samen met je partner. Denk je dat je gasten hier niet aan mee zullen werken, maak dan wat roze en blauwe knijpertjes en geef die aan de mensen die geen matching outfit hebben. Wij wisten beide al dat we een dochter kregen. Ik was te nieuwsgierig en kon niet wachten tot de gender reveal party. We hadden beide iets neutraals aan.

Bekendmaking van het geslacht

Zoek een leuke manier om het geslacht bekend te maken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om gewoon te zeggen dat je een jongen of meisje krijgt maar het is ook altijd leuk om iedereen in spanning te houden. Wij hebben het simpel gehouden omdat mijn vader ziek was. Met een taartje waarvan de binnenkant roze bleek, was het toch nog een beetje een leuke verrassing. Je hebt overigens nog heel veel andere leuke manieren om het bekend te maken. Zo kan je kiezen voor een rookkanon, een bruisbal die je in water doet en nog veel andere manieren. Wil je een ballon met confetti lekprikken of een pinata kapot slaan, doe dit dan buiten. Je wordt echt niet happy als je de confetti na maanden blijft terug vinden terwijl je ze met je dikke buik amper kan oprapen.

Decoratie op je gender reveal party

Versier je huis in de combi kleuren, kun je niet echt decoratie vinden waarin beide kleuren zijn verwerkt? Koop dan gewoon roze en blauwe ballonnen en slingers los en hang ze door elkaar op. Ga op internet zoeken naar leuke ideeën, pinterest staat er vol mee en zo kan je een beetje inspiratie op doen.

Hapjes op je gender reveal party

Zorg voor voldoende lekkere hapjes en drankjes, je wilt geen chagrijnige mensen om je heen omdat ze honger hebben .Zo kan je een sweet table maken met heerlijke cupcakes en zoetigheid of wat lekkere hartige hapjes voor bij de borrel. Mijn moeder had allerlei hapjes gemaakt zodat ik zelf niks hoefde te doen. Lief toch? Er waren zowel hartige hapjes als zoete hapjes en we hadden natuurlijk een prachtige taart.

Mocht Farah ooit een broertje of zusje krijgen, zou ik het weer op dezelfde manier doen. Lekker knus, niet teveel poespas.

Wat vind jij? Is een gender reveal party hot or not? Is het een leuke manier om weer een feestje te kunnen vieren of is het een hype die is overgewaaid waar je niet zoveel mee hebt?

In onderstaand filmpje, kun je nog wat extra inspiratie opdoen om het geslacht van je kindje bekend te maken.11 gedachten over “Gender reveal party? Hot or not?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *