Een gender reveal in tijden van Corona

Een gender reveal in tijden van Corona

Ontdekken dat jullie zwanger zijn is een van de spannendste zaken die je als koppel kunt meemaken. Er achter komen of het een dochter of zoon zal zijn, is misschien nog net iets spannender. Tegenwoordig organiseren we een gender reveal party om aan onze vrienden en familie het geslacht bekend te maken. Hoe kan je toch een leuke gender reveal organiseren in tijden van Corona.

Een outdoor gender reveal

Waarom organiseer je je gender reveal niet in een park of bos?  Een tuin of open veldje dat voldoende plaats heeft kan natuurlijk ook. Je kan deze makkelijk koppelen aan een leuke picknick. Hier kunnen jullie perfect rekening houden met de 1,5 meter afstand . Qua aankleding kunnen jullie zo breed gaan als jullie willen. Of het net heel ingetogen houden. Zet een grote partytent op met een teras heaters en haal wat goedkope fleece dekentjes bij de ikea om iedereen warm te houden.

Entertaiment

Jullie hebben de juiste buitenlocatie gevonden om jullie gender reveal te laten doorgaan, dan begint nu het leukste deel! Leg wat plaids neer en een paar kussentjes er bij. Per plaid kan dan een koppel gaan zitten. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de plaids. Maak het spannend door zowel blauw als roze te gebruiken. Bijvoorbeeld blauwe plaids met allemaal roze kussentjes. Jullie kunnen zelf een picknick mandje samenstellen met wat ´neutrale´ hapjes en een lekker drankje. Om het wat spannend te maken kunnen jullie in elke picknick mand een afgesloten doosje stoppen. In dit doosje stop je dan koekjes of macarons met de kleur van het geslacht, dit mogen ze uiteraard pas op het einde openen. Als jullie de gender reveal wat later op de dag willen organiseren, is een bbq ook een leuke optie. Lekker met een vuurkorf voor de warmte.

Als er kindjes aanwezig zijn, is het leuk om een speelhoekje te maken. Ook kun je tegenwoordig een speeltuin of indoor speelparadijs afhuren voor een gender reveal party. In een park kunnen de kleintjes zich ook altijd wel vermaken als je wat spelletjes en een bal meeneemt.

Fun en entertaiment

Een hele muziekinstallatie naar buiten brengen is niet echt heel handig. Misschien is er iemand in jullie vriendengroep die een muziekinstrument bespeeld en zouden jullie die persoon kunnen vragen om wat te spelen. Een andere optie is om een playlist samen te stellen en deze via een laptop met wat extra boxen op de achtergrond af te spelen. Als er budget voor is zouden jullie ook een professionele muzikant kunnen inhuren, maar dat kost natuurlijk wel wat.

Hoe leuk is het om een kleine quiz of doe-spel uit te werken met jullie lovestory, kinderwens etc. Hierin kunnen jullie allemaal hints en tips verwerken die leiden naar het geslacht van jullie kleintje. Uiteraard kunnen jullie je gasten ook af en toe op het verkeerde been zetten. Een ander ideetje is om jullie gasten te verdelen in een team meisje en een team jongen. Jullie kunnen ze dan verschillende challenges laten uitvoeren tegen elkaar, waar ook weer tips en hints in verwerkt zitten.

Het grote moment

Het moment waar alles omdraait…. De bekendmaking van het geslacht. Ook hier zijn heel wat mogelijkheden. Indien jullie koekjes of macarons in de picknic mand hebben gestopt, kunnen jullie aftellen en dan allemaal samen jullie doosjes opendoen. Jullie kunnen partypoppers of rookbommetjes in de kleur van het geslacht aansteken. Om de spanning er in te houden, doe je dit nadat je samen met elkaar hebt afgeteld.

gender reveal

The mystery gender reveal

Je kan er voor kiezen om niemand te vertellen dat jullie een gender reveal organiseren. Gooi het over een andere boeg en maak er een verrassing van. Jullie bereiden alles in het geheim voor en als alles zo goed als klaar is, beginnen jullie met het geven van hints! Jullie bepalen dan ook hoe jullie en waar jullie gender reveal eindigt.

Hoe organiseren jullie de perfecte mystery gender reveal?

Bij deze invulling van de gender reveal kunnen jullie jullie wildste ideeën de vrije loop laten. Hoe leuk is het om met een aftelklok te werken. Als de klok op nul staat vind de echte gender reveal plaats. Jullie zouden voor iedereen die jullie bij de gender reveal willen betrekken een mystery box of mystery enveloppen kunnen maken. Als jullie kiezen voor de mystery enveloppen, dan kunnen jullie telkens een envelop posten of in de brievenbus van jullie familie en vrienden stoppen. Verwerk hier telkens een tip of een hint in. Kiezen jullie voor de mystery box dan kunnen jullie hier alle tips en hints samen in stoppen en per week een nieuwe hint laten openen. Indien jullie de spanning wat willen opdrijven, kunnen jullie een facebookgroep of whatsapp groep oprichten. Hier kunnen jullie vrienden en familie hun antwoorden delen en een beetje competitie onderling creëren. Het leuke aan deze gender reveal is dat jullie met een thema kunnen werken, dat terug komt van begin tot einde.

Aftelklok op 0

Als de aftelklok op 0 staat hebben jullie nog een paar opties. Als jullie een real life gender reveal willen organiseren, kunnen jullie dan de datum bekend maken wanneer deze zal plaatsvinden. Of jullie kunnen dan nog iets bedenken dat jullie vrienden en familie moeten doen. Een opdrachtje, een laatste hint oplossen en daarna komt dan de grote verrassing. Jullie kunnen ze ook met allerlei hints naar de locatie van de gender reveal lokken. Mochten jullie door de huidige situatie geen real life gender reveal organiseren, kunnen jullie er een digitale gender reveal organiseren.

Digitale gender reveal

Als jullie een digitale gender reveal willen organiseren zijn er verschillende platformen die jullie hiervoor kunnen inschakelen. Helaas kan dat soms een beetje afstandelijk aanvoelen. Om er toch een beetje eenheid in te brengen kunnen jullie een laatste mystery box afleveren met wat snackjes en iets om te toasten. Als jullie nog nét iets meer eenheid willen, kunnen jullie ook wat ballonnen of andere stylingmaterialen mee in de box stoppen. Een groepsgesprek via zoom of skype zorgt er voor dat jullie elkaar kunnen zien en zo toch een beetje samen zijn.

Zo dit zijn twee ideetjes waar ik zelf persoonlijk blij mee zou zijn. Omdat ze net iets anders zijn dan normaal. Jullie kunnen hier heel gek mee gaan of het net heel ingetogen houden.

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Eerder schreef ik voor Sparkles Inside ook al een gastblog over trouwen in de zomer en trouwen tijdens Corona en nu heb je dus mijn 3e blog kunnen lezen. Laat je me in een reactie onder aan deze blog weten wat je er van vond?

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen. Ik zal voor Sparkles Inside, 1 keer in de 14 dagen een gastblog schrijven en ben benieuwd wat jullie hier van vinden.
8 gedachten over “Een gender reveal in tijden van Corona”

  • eerlijk gezegd vind ik de gender reveal party een beetje raar soort party. Wat vier je nu eigenlijk? dat het kind een jongetje wordt, of een meisje…lekker belangrijk, zeg ik dan.

  • Grappig dat dit soort feestjes zo in opkomst zijn. Een collega heeft het vorig jaar ook op die manier bekend gemaakt, erg leuk en ja, dan kun je ook iets gerichter kopen als de baby er eenmaal is.

  • Hier nooit een gender reveal gehad want wij wilden niet weten wat het was, dus bleef d everrassing voor ons en iedereen tot ze geboren waren. Ik kan me voorstellen dat het leuk is om te doen en dan is een park natuurlijk ook een perfecte plek, niet alleen nu, maar sowieso, lekker de ruimte en als het weer mee zit, ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *