Geld verdienen vanuit huis, van inpakwerk tot klantenservice

Geld verdienen vanuit huis, van inpakwerk tot klantenservice

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker, dat mensen ervoor kiezen om vanuit huis te werken. Geld verdienen vanuit huis is voor veel mensen een goede optie omdat je zo niet het huis uit hoeft, je minder verplichting hebt en ook nog eens een hoop tijd overhoudt voor andere zaken. Vooral gedurende de covid-crisis werd geld verdienen vanuit huis dan ook steeds populairder. Veel mensen hadden tijdelijk geen inkomsten en zelf op een andere manier dan geld generen bleek vaak een goede uitkomst te zijn. Maar wat zijn de eigenlijk de mogelijkheden wanneer je vanuit huis je geld wilt verdienen, verdient het goed en is het eigenlijk wel een goed idee? In deze blog, probeer ik je daar antwoord op te geven.

Waarom geld verdienen vanuit huis?

Steeds meer mensen kiezen er dus voor om vanuit huis hun geld te gaan verdienen. Anders dan vroeger is dit tegenwoordig natuurlijk ook steeds makkelijker mogelijk, het enige wat je tegenwoordig immers nodig hebt is een werkend mobiel apparaat of computer. Van daaruit kun je bijna overal terecht en heel veel verschillende dingen doen. Voor veel mensen biedt dit uitkomst. Wanneer mensen bijvoorbeeld moeilijk hun huis uit kunnen komen, meer vrije tijd willen, niet graag naar een kantoor of werkplek gaan of wanneer ze graag voor hunzelf werken. Dit kunnen allemaal redenen zijn om te kiezen voor een manier om geld te verdienen vanuit huis.

Voor wie is het een goed idee?

Geld verdienen vanuit huis is niet voor iedereen weggelegd. Maar wanneer jij klaar bent om op kantoor te werken of wanneer je veel in huis moet doen en toch wat bij wilt verdienen, dan is vanuit huis werken misschien wel een goed idee voor jou. Wel is het van belang dat je jezelf moet kunnen motiveren om ook daadwerkelijk thuis aan de slag te gaan. Wanneer je jezelf niet ertoe kunt zetten om ook daadwerkelijk thuis, op jezelf, zonder druk aan de slag kunt gaan, dan is geld verdienen vanuit huis wellicht een goede optie voor jou. Maar wat zijn dan eigenlijk de mogelijkheden om vanuit huis te doen?

Thuis geld verdienen als tekstschrijver

Eén manier om vanuit huis je geld te verdienen is als tekstschrijver. In principe heb je hier geen opleiding voor nodig, maar het is wel mooi meegenomen als je graag schrijft. Tekstschrijven kan in veel verschillende vormen, zo kan het zijn dat je commerciële wervende teksten gaat schrijven, ook wel copywriting genoemd. Maar je kan ook teksten voor kranten of bedrijven gaan schrijven. Om hier daadwerkelijk geld aan te verdienen heb je wel klanten nodig, of je gaat aan de slag bij een copywritingbureau. Het voordeel is dat je zelf zoveel teksten kunt schrijven als je wilt. Wel moet je wanneer je niet geoefend bent in teksten schrijven veel oefenen om het onder de knie te krijgen.

Je eigen webshop beheren en opzetten

Ben je wat ondernemender en zoek je liever iets uitdagends? Dan is het misschien wel een idee voor jou om een webshop te beginnen. Iedereen kan dit doen en tegenwoordig heb je hier al lang geen fysieke winkel meer voor nodig. Wel zul je goed moeten bedenken wat je gaat verkopen, hoe je dit gaan aanpakken, of het winstgevend kan zijn, hoeveel voorraad je nodig hebt en nog veel meer. Best wel een uitdaging dus. Maar als je een goed idee hebt en handig bent met websites en marketing dan kan het ook zeker een success worden. Maar er komt dus wel het een en ander bij kijken.

Geld verdienen als callcenter medewerker vanuit huis

Wat ook een optie is, is om als callcenter medewerker aan de slag te gaan. Vaak heb je hiervoor wel eerst een korte opleiding of cursus nodig om te begrijpen wat je moet doen. Veel bedrijven doen dit eerst op locatie. Maar wanneer je eenmaal weet wat er moet gebeuren kun je zelfstandig thuis aan de slag gaan. Je kunt dan vanuit huis de lijn inspringen en zodoende thuis als callcenter medewerker aan de slag gaan. Voordeel is dat je nog steeds veel contact hebt met anderen en collega’s. Nadeel is wel dat je minder vrijheid hebt wat betreft het invullen van je tijd en tijd om andere dingen te doen.

Thuis spullen inpakken voor bedrijven

Wat tegenwoordig ook steeds populairder wordt is het inpakken van spullen voor bedrijven. Dit kan heel simpel zijn, zoals het verpakken van allerhande spullen. Maar dit kan ook groter zijn zoals het bedenken van verpakkingen en meer. Je kunt dit zowel als freelancer doen, als medewerker van een bedrijf. Veel opties dus. Het inpakken van spullen kan rustgevend zijn en tegelijkertijd kun je ook nog lekker een muziekje of een podcast opzetten. Wel is het soms lastig het juiste bedrijf te vinden die je dit thuis laten doen. Want ook steeds meer bedrijven werken met robots die het inpakwerk voor ze doen.

Geld verdienen met bloggen

Houd je van schrijven, en helemaal over dingen die je graag doet? Dan is een blog misschien ook wel wat voor jou. Een blog kan een soort online dagboek waar je van alles in kunt schrijven zijn, maar het kan ook een informatief platvorm worden. Je kunt over je leven, je hobby’s, je favoriete producten en andere dingen schrijven. Je bepaalt zelf waar je over schrijft, maar als je echt wilt geld verdienen met bloggen, is het wel handig dat je schrijft over onderwerpen waar (veel) mensen graag over lezen. Zorg dus dat je je onderscheidt van anderen. Je kunt er echter ook voor kiezen om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven of marketingbureaus. In ruil voor een vergoeding schrijf je dan een leuk artikel over hun bedrijf of product.

Geld verdienen door producten aan te kopen en door te verkopen

Steeds populairder wordt het ook om zelf aan de slag te gaan met het inkopen en verkopen van producten. Het verkopen doe je dan echter niet zelf, maar via platforms zoals bol.com of amazon. Deze vorm van geld verdienen vanuit huis, ook wel e commerce of dropshipping genoemd is vooral populair onder jongeren. Je koopt hierbij producten in uit bijvoorbeeld China en verkoopt deze dan voor een hogere prijs door via een ander platform. Als je dit goed doet kun je veel winst maken. Wel moet je goed weten wat je doet en de juiste producten weten te selecteren.

VA worden

Sinds begin dit jaar laat ik me inhuren als VA. VA staat voor virtual assistant en is makkelijk vanuit huis te doen. Zelf ondersteun ik op het gebied van Organisatie, marketing, office support en coaching. Op mijn website Va Inside, kun je hier meer informatie over vinden.

Euroclix

Een makkelijke manier om geld te verdienen vanuit huis is Euroclix. Nee, je wordt hier niet slapend rijk mee, maar het is voor mij altijd wel een soort extra zakcentje. Als jij je aanmeld via mijn persoonlijke bovenstaande link, verdien ik 1,95. Je kunt dus geld verdienen doordat mensen zich aanmelden via je link en ook euroclix gaan verdienen, maar je kunt ook clix verdienen door je bestelling van bijvoorbeeld de Hema of bol.com via je euroclix account te doen. Je krijgt hier dan een klein percentage over. Nee, het is niet veel en nee je wordt er ook niet rijk van. Ik heb zelf 1 x 325 euro laten uit betalen en 1 x 150 euro. Ik laat het meestal uitbetalen als ik op vakantie ben ofzo, zodat ik lekker kan shoppen of een keer extra uit eten kan.

Is het wat voor jou?

Of geld verdienen vanuit huis ook echt wat voor jou is hangt geheel van jezelf af. Zoals je hebt gezien zijn er wel een hoop verschillende opties, daardoor is er voor jij misschien ook zeker wel een geschikte optie te vinden die bij jouw kwaliteiten en wensen aansluit. Voordeel is in ieder geval dat je jezelf meer vrijheid verschaft en minder afhankelijk bent van anderen.

Heb jij nog tips hoe je geld kunt verdienen vanuit huis?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *