Geld verdienen met bloggen, wie wat waar

Geld verdienen met bloggen, wie wat waar

Tegenwoordig zie je het steeds meer: mensen die geld verdienen vanuit huis, achter hun laptop. Het lijkt allemaal zo mooi en makkelijk, maar is dat het ook? Een van de manieren om geld te verdienen vanuit huis is met bloggen. Bloggen is niet voor iedereen weggelegd, maar als je het leuk vindt om te schrijven dan kan het zomaar eens zijn dat het iets voor jou is. In deze blog lees je van alles over geld verdienen met bloggen. We beginnen bij het begin: wat is bloggen?

Wat is bloggen

‘Blog’ komt oorspronkelijk van de term weblog. Het heet tegenwoordig dus blog, omdat een blog eigenlijk niks meer of minder is dan een stuk tekst. Deze tekst wordt vervolgens gepubliceerd op een website.

Dit ‘stukje tekst’ heeft ook een naam, namelijk: content. Content kan gaan over allerlei verschillende onderwerpen. Hierbij kun je denken aan actualiteiten, persoonlijke zaken, dagboek, werk, politiek, hygiëne, economische ontwikkelingen etc. Hieruit wordt al snel duidelijk dat bloggen voor veel mensen wél is weggelegd. Iedereen heeft wel een onderwerp waar hij of zij iets meer vanaf weet dan de gemiddelde mens. Bloggen is samenvattend het maken van content voor een blog en deze content kan via schrijven, waar ik mij in deze blog op focus. Maar, content kan ook gemaakt worden door foto’s of filmen. De zogenaamde bloggers, zie je ook veelal op sociale media. Er wordt een blog gemaakt die is afgestemd op een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld jongeren.

Ik wil geld verdienen met bloggen

De kans is groot dat je deze blog leest, omdat je zelf interesse hebt in het schrijven van blogs. Misschien wil je beginnen, maar weet je nog niet hoe. Dat is geen probleem. Ik leg het je allemaal uit.  Hieronder lees je hoe je kunt beginnen

Bloggen voor beginners

Start een blog

Als je een eigen blog wilt starten, zul je deze natuurlijk ook zelf moeten maken. Hiervoor is het belangrijk om eerst goed na te denken over een onderwerp waar jij over wilt bloggen. Je denkt na over een zogenoemde niche. Dit is een klein, goed afgebakend stukje markt. Een onderwerp. Kies een niche waar je zelf al redelijk veel vanaf weet of iets waar je zeker meer over wilt leren.

Content die waardevol is

Iedereen wil graag waardevolle content maken, zodat de content wordt gevonden door Google, maar hoe doe je dat? Als je weet over welke niche je wilt schrijven, is het belangrijk om de mensen die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn verder te helpen. Houd hierbij rekening met de al bestaande blogs. Belangrijk is dat jouw blog iets toevoegt. Een kookblog? Leuk, maar daar zijn er al honderden van te vinden.. Het beste is om te gaan voor een onderwerp, waar nog niet het hele internet mee vol staat.

Een band opbouwen met je lezers

Als je eenmaal lezers voor je blog hebt verworven, wil je deze uiteraard ook behouden. Zorg er daarom voor dat je een goede band met je lezers opbouwt en ook behoud. Hierdoor is de kans groter, dat je lezers terugkomen naar jouw blog.

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen

Hoeveel geld je kunt verdienen met bloggen is per blogger verschillend. Dit heeft vooral te maken met het aantal bezoekers. Om echt rond te komen van bloggen alleen heb je flink wat bezoekers nodig. Pas bij zo’n 200.000 paginaweergaven kun je een modaal inkomen (2100 euro na aftrek van kosten) verdienen. Om dus alleen een blog te starten en je vaste baan links te laten liggen is een afrader. Dit is misschien wel een mogelijkheid voor in de toekomst als jouw blogs succesvol worden! Maar, voor het begin is het verstandigst om te bloggen naast een vaste baan.

Best verdienende bloggers Nederland

Om nog even terug te komen op het starten van een foodblog. Hieronder een top 5 van de best verdienende bloggers van Nederland, die een foodblog startten. Voor andere niches kon ik daar net iets te weinig informatie over vinden.

  1. Rens Kroes
  2. De Groene Meisjes
  3. Chicks Love Food
  4. VoedZo
  5. Uit Paulines Keuken

Hoe kan je geld verdienen met bloggen

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen. Natuurlijk kun je jouw eigen blog starten, maar hoe trek je vervolgens lezers? En is het ook mogelijk om voor een ander te bloggen? De mogelijkheden om te bloggen zijn veelzijdig en deze die je hieronder uitgelegd.

Geld verdienen met schrijven (voor anderen)

Misschien wil je liever niet een eigen blog beginnen, maar wel schrijven voor anderen. Dat is ook een mogelijkheid. Er zijn in Nederland een aantal websites te vinden op Nederland, waar jij je gratis kunt aanmelding. Hier kun je zelf schrijven over onderwerpen waar jij geïnteresseerd in bent. Enkele voorbeelden van deze websites: Tallsay, Artikel.nl of InfoNu.

Affiliate marketing

Een andere optie om geld te verdienen met bloggen is door affiliate marketing. Affiliate marketing houdt in dat je producten of diensten van een ander bedrijf promoot. Dit doe je in ruil voor een deel van de omzet die dat desbetreffende bedrijf maakt. Dit zie je vaak terug op sociale media, zoals Instagram. Ook op YouTube zie je dit steeds vaker terug. Hoe het werkt? Vaak krijg je een speciale link, die is gekoppeld aan jou. Het wordt geregistreerd als iemand via jouw link op de website van de verkoper terecht komt. Je verdient dan nog niet per se iets. Pas zodra hij of zij een product van de verkoper koopt, ontvang je hiervoor een (klein) bedrag.

Google adsense

Een van de bekendste manieren voor bloggers om geld te verdienen is via Google AdSense. Zodra jij je aanmeldt bij Google Adsense kun je een speciale plugin downloaden. Dit is een plugin voor WordPress. Je kunt dan in slechts enkele klikken al een advertentie op je site plaatsen. Het voordeel hiervan is dat Google zelf voor jou relevante advertenties bij jouw artikelen zoekt. Dit verklaart waarom jij ineens overal auto’s ziet, waarna jij toevallig net op Marktplaats iets over auto’s hebt opgezocht

Advertorials verkopen

Een andere mogelijkheid om inkomsten te verdienen als bloggers is om advertorials te verkopen. Dit zijn advertenties die worden geplaatst op een website. Deze advertenties wekken de indruk dat het om een artikel gaat, terwijl het in werkelijkheid gaat om een verkoopadvertentie.

Advertorials zijn advertenties die op een website of in een tijdschrift worden geplaatst. Ze wekken de indruk dat het om een artikel gaat in plaats van een verkoopadvertentie. Mijn eerste advertorial verkocht ik via Blog Brains.

Blogger/influencer marktplaatsen

Ten slotte zijn er nog een aantal platformen waar jij als blogger/influencer mee samen kunt werken. Hieronder noem ik er een aantal:

Lees ook hoe je je instagram naar een hoger level kunt tillen.1 gedachte over “Geld verdienen met bloggen, wie wat waar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *