Wil je vaker leuke dingen doen? Bespaar met geld terug acties

Wil je vaker leuke dingen doen? Bespaar met geld terug acties

We ondervinden allemaal de gevolgen van de crisis, of kan je het eigenlijk geen crisis noemen? De energieprijzen stijgen de pan uit, boodschappen worden steeds duurder maar de salarissen stijgen minimaal. Kun jij nog wel leuke dingen dingen doen? Of gaat bijna heel je inkomen door naar de vaste lasten? Ik ben niet vies van besparen en zuinig leven hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Het vergt vaak wel enige creativiteit. Met geld terug acties kun je toch weer een beetje besparen op je boodschappen en het geld dat je terug krijgt kun je zo weer in een potje stoppen om vaste lasten te betalen.

Besparen met geld terug acties

Je schaft een product en je krijgt daarna (gedeeltelijk) je geld terug. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, nietwaar? Voor sommigen lijkt het haast wel een droom. Daarom is het logisch als je jezelf afvraagt of geld terug acties wel realistisch en echt zijn. Waarom zou je bij aanschaf van een product een deel van je geld of zelfs het gehele bedrag terugkrijgen? In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over geld terug acties, ook wel ‘cashback’ genoemd.

Een hype in Amerika

In Amerika is deze manier van geld terug vragen echt een hype. Ik heb begrepen dat er kranten en folders zijn waar je kortingsbonnen kan uitknippen en dit bedrag wordt eigenlijk meteen op mindering gebracht bij je boodschappen. Je hoeft het dus niet voor te schieten. Op TLC had je eerder een programma die Extreme couponning heette ofzoiets. Hier zag je dat mensen met stapels bonnen naar de supermarkt gingen en in plaats van 150 dollar af te rekenen, dan maar 5 euro ofzo moesten betalen. In Nederland heb je deze extreme vorm van korting scoren niet, maar er zijn wel andere acties.

Je bent op zoek naar de beste aanbiedingen

Als consument ben je vaak wel even bezig met het zoeken naar de beste producten. We willen immers allemaal kwalitatieve producten en het liefst voor een zo laag mogelijke prijs. Als we op zoek zijn naar producten met een grote investering, zoals een televisie of computer zoeken we heel internet af naar mogelijk kortingscodes en coupons. We willen niet alleen de beste aanbieding, maar ook nog een mooie korting als je het product koopt. Dan heb je eindelijk het juiste product gevonden en zie je de term ‘cashback’ staan. Is dit wel echt? Waarom zou je een deel van je geld terugkrijgen? Hieronder lees je wat cashback is en hoe je geld kunt besparen met geld terug acties.

Wat is een geld terug actie

Geld terug acties, ook wel cashbacks genoemd, komen erop neer dat je jouw aankoopbedrag gedeeltelijk terugkrijgt. Het is dus niet hetzelfde als een kortingscode of een coupon. In dat geval wordt er namelijk een deel van de reguliere verkoopprijs afgehaald. Dit is de kortingsprijs. Bij een cashback krijg je letterlijk een deel van je aankoop bedrag weer teruggestort op je eigen bankrekening. Nu zul je je misschien afvragen: waarom zouden aanbieders dit doen?

Waarom organiseren aanbieders geld terug acties?

Geld terug acties zijn niet alleen voor consumenten, maar ook voor fabrikanten heel erg interessant. Aanbieders kunnen namelijk op deze manier gewoon hun verkoopprijs blijven bewaken en daarbij hun klanten een goede korting aanbieden. Wat wordt hiermee veroorzaakt? Een serieuze prijzenoorlog en een hoop concurrentie.

Een toelichting:

Waarom zouden bedrijven een prijzenoorlog willen veroorzaken. Dat is toch volkomen onlogisch? Oké, stel je voor. Een populaire fabrikant, bijvoorbeeld Philips geeft haar klanten de mogelijkheid om 50 euro te besparen op een bepaalde televisie door een gedeelte van het geld terug te geven. De klanten zijn enorm enthousiast over het geld dat zij terug krijgen en meer klanten schaffen deze televisie aan. De concurrenten van Philips balen hiervan. Zij willen ook klanten winnen. Om dit te kunnen doen, zullen zij meer korting moeten aanbieden dan Philips. Kortom, de concurrenten van Philips zullen klanten bijvoorbeeld een korting van 65 euro aanbieden. De fabrikanten zijn hier uiteraard niet blij mee, want zij willen eigenlijk hun producten voor meer geld verkopen. Maar goed, ze willen ook geen klanten verliezen. Klanten daarentegen zijn hartstikke blij met deze prijzenoorlog: zij kunnen hun producten voor minder geld kopen.

Kartelafspraken zijn verboden

Waarom zouden fabrikanten zoals Philips dan geen afspraken maken met de winkelier? Dit komt doordat dit verboden is. Dit wordt kartelvorming genoemd en is  verboden. Het enigste wat is toegestaan is het geven van advies. Er staan hoge boetes en zelfs hogere straffen, zoals gevangenisstraffen tegenover kartelvorming. Wat fabrikanten wel kunnen doen is aanbiedingen en kortingen aanbieden. Of ze kiezen er voor om geld terug acties te organiseren.

De belangen van winkelier en fabrikant zijn verschillend

Als je op het internet zoekt, kom je gegarandeerd verschillende geld terug acties tegen. Vaak zie je ook verschillende cashback acties terug in folders of in winkels. Regelmatig organiseert een fabrikant de cashback actie en niet de winkelier, want de winkelier heeft er nauwelijks baat bij. De winkelier heeft immers de meeste profijt van een direct korting op een product. Het is belangrijk om te weten dat een winkelier vooral klanten probeert te winnen door middel van mooie aanbiedingen. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk marge overgehouden. Een fabrikant daarentegen wil de rust op de verkoopprijs behouden en zoveel mogelijk van zijn producten verkopen. Daarom zou een fabrikant sneller kiezen voor geld terug acties.

Hoe kom je als consument cashback acties tegen?

Als consument vraag je je af hoe je zoveel mogelijk geld kunt besparen door middel van deze geld terug acties. Zoals ik al zei kom je dit soort acties in verscheidene vormen tegen. De vorm van cashback acties vind je het vaakst terug op producten zoals een televisie of een koelkast. Maar, tegenwoordig zijn er ook cashback acties te vinden wat betreft apps. Er zijn bepaalde apps die je kunt downloaden waarmee je geld kunt besparen door het krijgen van geld terug acties.

Hoe werkt een cashback app?

Een app downloaden en je geld terugkrijgen? Ja, dat is mogelijk. Hoe werkt dit precies? Als je een dergelijke app download zul je verschillende producten tegenkomen die je kunt aanschaffen bij een bepaalde supermarkt. Je moet dan dit product kopen en het bonnetje meenemen bij de kassa. Met de app die je hebt gedownload kun je vervolgens het kassabonnetje scannen. De app kan zelf uitrekenen hoeveel euro cashback je krijgt. Dit geldt wordt vervolgens teruggestort op je eigen bankrekening.

Ook websites organiseren geld terug acties

Naast apps zie je ook steeds vaker websites die geld terug acties organiseren. Er zijn websites die klanten doorverwijzen naar bepaalde webshops. Eigenlijk krijgen deze websites commissie over de aankopen die de klanten doen die zij hebben doorverwezen naar de desbetreffende webshop. Veel websites maken de keuze om deze commissie gedeeltelijk terug te storten naar haar klanten als cashback.

Nu kun je je afvragen waarom websites dat zouden doen. Maar eigenlijk is dit, niet verrassend, puur eigenbelang. Websites organiseren geld terug acties zodat jij hun website blijft bezoeken en gebruiken. Maar eerlijk als eerlijk: jullie hebben er beide baat bij. Jij krijgt een deel van je geld terug en de website verdient er ook geld aan. Dit is dus een win-win situatie en kun jij veel geld besparen door middel van geld terug acties.

Scoupy geld terug acties

Scoupy is misschien wel 1 van de grootsten als het gaat om je geld terug te krijgen Je kan vooraf op de website zien welke acties er momenteel gelden en je geld terug vragen is ook zo geregeld. Je moet wel even de app downloaden om je kassabon in te sturen. Ook als je online boodschappen doet kun je meedoen.  Ideaal toch?

Doe jij ook wel eens mee aan cashback acties om je geld terug te vragen?



1 gedachte over “Wil je vaker leuke dingen doen? Bespaar met geld terug acties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *