Hoeveel kan ik lenen? Reken het uit!

Hoeveel kan ik lenen? Reken het uit!

Ben je van plan om een huis te gaan kopen, ga je dubbel glas plaatsen of wil je voor een ander leendoel een lening afsluiten bij een kredietverstrekker? En vraag je je af: hoeveel geld kan ik lenen? Het antwoord is simpel! Je kunt dit namelijk super gemakkelijk binnen enkele muisklikken ontdekken. Er zijn verschillende websites waar je jouw maximale lening kan berekenen. Handig hè! Wij vertellen je er meer over. Lees je verder?

Het nut van het berekenen

Voordat je begint te dromen over een nieuwe woning met ruimere living, is het handig om te weten hoeveel je kunt lenen. In dit voorbeeld gaan wij ervan uit dat je op zoek bent naar een nieuwe woning. Je wilt dus graag jouw maximale hypotheek berekenen. Dit wordt vaak berekend aan de hand van je bruto jaarinkomen en dat van je partner. Daarnaast wordt er door sommige kredietverstrekkers ook gekeken naar de waarde van het onderpand, oftewel de woning die je koopt. Door alvast online te berekenen hoeveel je kunt lenen, krijg je een zeer nauwkeurige indicatie wat je maximaal kunt lenen. Zo gebruikt de berekeningstool van Lening.nl dezelfde normen die kredietverstrekkers ook gebruiken.

Wil je een persoonlijke lening of een flexibele lening afsluiten, dan is het ook handig om inzichtelijk te krijgen wat dat per maand gaat kosten. En, geld lenen kost geld. Dat is ook logisch, want de schoorsteen moet ook roken bij geldverstrekkers. Enfin, het berekenen van een lening is zinvol, want je krijgt een goede indicatie of je de werkelijke maandlast kunt dragen. Dat is wel zo prettig om vooraf te weten.

Verschillende soorten leningen

Nog een ander aspect om rekening mee te houden. Er zijn verschillende soorten leningen. Kies je bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening, dan weet je wat de vaste maandlasten zijn en wanneer je van de lening af bent. Het rentebedrag is namelijk vooraf bepaald, net als de looptijd. Dit is een ander verhaal bij een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet wordt ook wel een flexibel krediet genoemd, omdat je veel vrijheid hebt in het opnemen en terugbetalen van deze lening. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt, maar daar zit ook direct een addertje onder het gras. De rente is variabel en het doorlopend krediet is ontzettend flexibel. Stijgt de rente plotseling, dan zul je er dus veel langer over doen om de lening af te lossen. Als je meer zekerheid wilt, kun je dus het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Let wel op de kleine lettertjes. Bij sommige geldverstrekkers kun je de lening tussentijds niet boetevrij aflossen. Daarnaast kunnen de kosten behoorlijk uiteen lopen. Het loont dus zeker de moeite om leningen te vergelijken, zodat je de best passende lening kunt afsluiten. Perfect klusje nu we toch verplicht thuis zitten. Succes!

Heb jij wel eens een lening afgesloten?

Dit artikel is ontstaan door middel van een samenwerking.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *