Kip gehaktbrood met verstopte eitjes

Kip gehaktbrood met verstopte eitjes

Deze kip gehaktbrood is niet alleen lekker, ook nog eens super simpel te maken. Ik had een lunch op mijn werk en wist niet goed wat ik moest meenemen. Ik had weinig tijd, maar wilde ook niet iets kant en klaar van de appie meebrengen. Gelukkig had ik kipgehakt en eieren in huis en kon ik dus ook iets leuks op tafel zetten. Het voordeel van dit gehaktbrood is daarnaast dat je het een avond van te voren kan bereiden. Tevens zorgt dit er voor dat de smaken goed intrekken. Bewaar het vervolgens wel in de koelkast! Vind je kipgehakt zelf te droog? Dan kun je het altijd bijvoorbeeld met rundergehakt maken, dit is immers iets vetter.

Wat heb je nodig?

800 gram kipgehakt
klein schaaltje paneermeel ( het schaaltje in het formaat van een vla schaaltje)
3 gekookte eieren
2 geklutste eieren
1 ui
4 teentjes knoflook
1/2 madam Jeanette peper
1 bosje selderij
4 maggiblokjes
2 laurierblaadjes
roomboter

Hoe maak je het?

1. Was eerst de kipgehakt in een zeef, laat het daarna goed uitlekken en doe het in een kom.
2. Maak de ui, knoflook, laurierblaadjes en maggiblokjes fijn met een staafmixer en voeg vervolgens dit aan gehakt toe.
3. Daarna snijd je de selderij in kleine stukjes en voeg deze vervolgens samen met de paneermiddel en geklutste eieren aan het mengsel toe.
4. Verwarm  eerst de oven ongeveer 10 minuten voor op 180 graden
5. Vet de cakeblik vervolgens in met roomboter.
6. Daarna bekleed je de cakeblik met het gehakt en stop je de gekookte eieren in het midden zodat je ze niet meer ziet. Je moet ze immers verstoppen zeg maar. Je pakt de eitjes vervolgens in met het gehakt.
6. Bak de gehaktbrood ongeveer 45 minuten tot deze mooi bruin in
7. Als laatst laat de gehaktbrood afkoelen en snijd het daarna in dunne plakjes zodat de eitjes daardoor weer tevoorschijn getoverd worden. Dit gehakt brood kan best machtig zijn, daarom mag je zuinig zijn met het in plakjes snijden.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke recepten? Kijk dan hier



10 thoughts on “Kip gehaktbrood met verstopte eitjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *