Hoe ontwerp je het geboortekaartje?

Hoe ontwerp je het geboortekaartje?

Ben je op het punt aangekomen dat je de geboortekaartjes moet gaan ontwerpen? Wat een leuke en spannende stap. Toch, kun je ook wat druk ervaren bij deze stap, want het is toch een eerste introductie van je kindje aan de buitenwereld. Dus hoe maak je een geboortekaartje die aansluit bij jou, je partner en het kindje in je buik?

Onderzoek doen

Heb jij al verschillende zwangerschappen meegemaakt in je omgeving? Dan is de kans groot dat je al verschillende geboortekaartjes ontvangen hebt van familie en vrienden. Als je deze bewaart hebt, is de eerste stap om deze er eens bij te pakken en samen met je partner door te nemen wat je ervan vindt. Wat vind je mooi aan deze geboortekaartjes? Wat spreekt jullie minder aan en waarom? Kijk ook goed naar het materiaal van de geboortekaartjes. Willen jullie bijvoorbeeld een glad kaartje of juist een kaartje met reliëf?

Pinterest is je beste vriend

Ben jij de eerste in je omgeving die zwanger is of heb je weinig voorbeeld geboortekaartjes in je omgeving? Dan is Pinterest een enorm handig hulpmiddel om inspiratie op te doen. Type in de zoekbalk geboortekaartje design in of de Engelse variant “Baby birth card design” en start met zoeken. Zodra je een mooi voorbeeld kaartje gevonden hebt, kun je erop klikken en dan zal het algoritme van Pinterest je meer kaarten laten zien in deze stijl.

Heb je genoeg inspirerende voorbeelden gevonden? Maak dan voor jezelf ook een bord aan. Hier kunnen jij en je partner alle designs op vastpinnen die jullie mooi vinden. Neem vervolgens even afstand en laat het een week rusten. Kijk na een week weer naar je bord. Nog steeds enthousiast? Dan is het tijd voor de volgende stap.

Een eigen design

Als je duidelijk hebt wat je wil, is het tijd om een eigen design te creëren voor je geboortekaartje. Dit kun je laten doen door een designer die aan de slag gaat met jullie moodboard. Of je kunt een van de handige sites gebruiken met een eigen design tool.

In deze design tools kun je starten met een voorbeeldkaartje om deze vervolgens aan te passen naar jullie wensen. Of je start met een geheel blanco kaartje en je ontwerpt deze aan de hand van jullie moodboard. In de design tool kun je kiezen uit allerlei achtergronden, designs en versieringen. Zo maak je er echt wat unieks van voor jullie kleintje.

Proefdruk thuis laten sturen

Tevreden met jullie geboortekaartje? Vergeet dan vooral niet om ook een proefdruk thuis te laten sturen. Als je het geboortekaartje in je handen hebt, weet je pas echt of het helemaal bij jullie past en of jullie het juiste materiaal gekozen hebben. Klopt alles? Dan is het tijd om tot een definitieve naam te komen en de kaartjes te bestellen zodra jullie kindje geboren is.

Ons geboortekaartje

Wij kozen voor een geboortekaartje met een dromenvanger. Farah was immers een droom die we hadden gevangen, haha. Lekker roze, want tjah je krijgt niet elke dag een meid. Ook had ik er zelf een kort gedichtje in geschreven over de angst die ik had tijdens mijn zwangerschap en de geluk en dankbaarheid die wij ervaarden toen ze geboren werd. Omdat we net verhuisd zijn, zit haar geboortekaartje nog in een doos, anders had ik het met alle liefde met jullie gedeeld.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *