De leukste feesten omtrent de geboorte

De leukste feesten omtrent de geboorte

Feesten omtrent de geboorte, maar welke feesten heb je dan allemaal? Eerder ging je op kraamvisite om de baby te bewonderen. Dat was het enige feestje dat je had omtrent van de geboorte. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Er zijn nog meer leuke feesten omtrent de geboorte. In deze blog omschrijf ik er de 3 leukste.

Gender reveal party

Het heeft iets magisch om het geslacht van je kindje bekend te maken, vooral als het de eerste is. Niks is leuker dan dit te doen op een gender reveal party. Je krijgt het geslacht vaak bij de 20-weken echo te horen. Veel ouders kiezen er voor om niet meteen het geslacht te weten.  Ze vinden het leuk om dit samen met anderen te ontdekken. De gender reveal party wordt door de ouders zelf gegeven en is vaak in een klein gezelschap met de naasten. Het feest kleed je ongeveer hetzelfde aan als bij een babyshower. Omdat je het geslacht niet weet, gebruik je de kleuren blauw én roze. Ook is het leuk om je gasten te vragen om hun outfit te kiezen bij datgene wat zij denken dat het wordt.

Het geslacht kan op diverse manieren bekend gemaakt worden. Bij de plaatselijke bakker kun je een foto van de echo inleveren. Deze kunnen er een taart van maken waarbij de vulling de kleur van het geslacht van de baby heeft (blauw of roze dus). Bij een feestwinkel kan je een grote zwarte ballon kopen waarin confetti zit in een blauwe of roze kleur. Prik deze samen met je partner lek om de uitslag te weten. Wat ook leuk is, zelf gelukskoekjes bakken met de tekst boy of girl er in. Ben je niet zo een keukenprinses en heb je ook niet echt een budget om een dure taart te laten maken? Zoek dan bij de supermarkt een grote doos en vul deze dan met ballonnen in de kleur blauw of roze.  Het is zo dan geen verassing meer, omdat je al weet wat het geslacht is.

Babyshower

Een babyshower is om de moeder lekker in de watten te leggen voordat de baby geboren wordt. Dit omdat alle aandacht altijd naar de newborn baby gaat en de mama die 9 maanden heeft lopen zwoegen vaak vergeten wordt. Een babyshower is komen overwaaien vanuit Amerika. Om de uitzet bij elkaar te krijgen, werd dit altijd georganiseerd. Want zeg nou eerlijk, een baby is duur genoeg. Op de babyshower worden vaak leuke spelletjes gedaan. Ook zijn er lekkere hapjes en cadeautjes voor mama en baby. Dit feest omtrent de geboorte hoef je dus ook nog eens niet zelf te organiseren.

Kraamfeest/ babyfeest

Elke dag kraambezoek over de vloer hebben, vind niet iedereen fijn. Om deze reden kan er voor gekozen een kraamfeest of babyfeest te geven. Vaak wordt hier een zaaltje voor gereserveerd en wordt de hele familie en vriendenkring uitgenodigd om de nieuwe spruit te bewonderen. In je kraamtijd kun je zo beter je rust pakken. Ook kan  je van je kindje en je nieuwe leven genieten. Het nadeel is wel dat je kindje in 1 x heel veel gezichten ziet.  Er zijn immers een hoop handen die hem of haar willen knuffelen. Niet elke baby kan tegen deze prikkels.

Ken jij nog andere feesten omtrent de geboorte? Zo ja, welke is jou favoriet?

Wil je nog wat meer lezen over babyshowers? Kijk dan even hier.11 gedachten over “De leukste feesten omtrent de geboorte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *