3 alternatieve gastenboeken voor op je bruiloft

3 alternatieve gastenboeken voor op je bruiloft

Je bruiloft, de mooiste dag van je leven, vol met herinneringen die je niet allemaal kunt onthouden. Om deze reden hebben de meeste mensen een gastenboek op hun bruiloft. Zo kun je altijd achteraf even terug bladeren en terug kan lezen wie er op jou belangrijke dag aanwezig was. Een gastenboek klinkt misschien een beetje oudbollig. Geloof mij, als je er geen hebt is je feestje toch niet compleet. Het is een blijvende herinnering van alle gasten die aanwezig waren .Dat betekend natuurlijk niet dat je een saai boek moet uitzoeken.

Na onze bruiloft zaten we in onze pyama’s op de bank, uitgeput maar vol adrenaline. Jeetje wat vonden we het leuk om alle kaartjes en lieve wensen van iedereen te lezen. Wat ik vooraf al wist, was dat ik net iets anders wilde dan een  boek waar iedereen alleen zijn/haar naam in schreef. Ik wilde niet iets wat ik later saai en suf zou vinden. Daarom maakte ik een weddingjar.  Een mooie vaas die ik opgepimpt had met glitter in ons kleurthema.

Gasten weten niet altijd precies wat ze moeten opschrijven. Omdat ik wilde voorkomen dat ik alleen  kaartjes met namen kreeg heb ik zelf opdrachtkaartjes gemaakt. Op deze kaartjes stond een vraag zoals; waar moeten wij naar toe op date? Wat is jou tip voor een goede relatie? Waar denk jij dat we over 10 jaar staan etc. Dit is toch veel leuker dan alleen naamkaartjes? Je gasten zie je namelijk wel weer terug op je trouwfoto/video. Hun persoonlijke boodschap voor jou niet. Er zijn tegenwoordig zoveel hippe en originele ideeën voor een gastenboek.  Ik heb een paar leuke voor je uitgezocht.

Vingerafdrukboom

De vingerafdrukboom, een leuk schilderij voor in je woonkamer. Het is de bedoeling dat iedereen zijn naam op een stukje van de boom schrijft en vervolgens zijn vinger in een stempel kussen drukt om een vinger af druk achter te laten bij zijn naam.

                                                           

  bron

2. Photobooth met poloraids.

bron

Zorg dat je een poloraid cameraatje op de kop tikt en laat iedereen een foto van zichzelf maken. Daarna kunnen ze het in een album plakken met een leuke tekst. Op deze manier zorg je er voor dat al je gasten die aanwezig zijn ook op de foto staan. Onze fotograaf heeft helaas zoveel steken laten vallen. Hierdoor heb ik elke dag spijt gehad dat ik dit niet als gastenboek had. Ik heb er namelijk lang over getwijfeld.       

3. Ben jij gek op spelletjes spelen?

                                                     bron

Koop dan het spel Jenga, en laat al je gasten een leuk berichtje schrijven op 1 van de steentjes. Op deze manier blijf je je gastenboek ook nog eens nuttig gebruiken.

Kijk jij nog wel eens in het gastenboek van je bruiloft?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *