Heb je goed geïnvesteerd in je gaming set-up?

Heb je goed geïnvesteerd in je gaming set-up?

Check of je goed verzekerd bent

Is gamen jouw grote hobby? Dan is de kans groot dat je de nodige spullen in huis hebt om hier het maximale uit te halen. Zo heb je waarschijnlijk een game-pc en flink wat accessoires die van pas komen bij het gamen. De kans is groot dat je heel wat geld geïnvesteerd hebt in jouw gaming set-up. Vandaar dat het belangrijk is om alles goed te verzekeren. Doe je dit niet en ontstaat er schade aan de set-up? Dan kan dit je flink wat geld kosten. Je moet alle kosten dan immers uit eigen zak betalen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Zoek daarom uit of schade aan je gaming set-up goed verzekerd is.

Welke verzekering(en) heb je nodig?

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw gaming set-up kunt verzekeren. Wanneer je een game-pc of console koopt, kun je hier bij sommige winkels een speciale verzekering voor afsluiten. Hiermee ben je onder meer verzekerd voor valschade, stootschade, waterschade en vochtschade. Doordat je vaak maar een paar euro per maand betaalt voor zo’n verzekering, denk je misschien dat het geen kwaad kan om hem af te sluiten. Jouw gaming set-up is dan verzekerd en dat is niet het geval als je geen verzekering afsluit.

Alhoewel je vaak een verzekering voor jouw gaming set-up af kunt sluiten, is dit lang niet altijd nodig. Loopt jouw game-pc of console schade op in huis en heb je een inboedelverzekering afgesloten? Dan is de kans groot dat de schade binnen de dekking van deze verzekering valt. Losse spullen in huis zijn hiermee namelijk verzekerd voor bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal. Als je een speciale verzekering afsluit voor jouw gaming set-up terwijl je een inboedelverzekering hebt, maak je iedere maand waarschijnlijk onnodige kosten. Je bent namelijk dubbel verzekerd. Controleer daarom altijd eerst of jouw gaming set-up binnen de dekking van een inboedelverzekering valt voordat je hier een aparte verzekering voor afsluit.

Is gaming set-up verzekerd met opstalverzekering?

Omdat een inboedelverzekering niet verplicht is, heeft niet iedereen deze verzekering afgesloten. Een opstalverzekering is daarentegen wel verplicht, maar alleen voor mensen die in een koophuis wonen. Deze verzekering vergoedt schade die door een onverwachte gebeurtenis ontstaat, zoals brand, inbraak of storm. Doordat deze dekking overeenkomt met die van een inboedelverzekering, denk je misschien dat het niet nodig is om jouw inboedel apart te verzekeren. Dit is een misvatting, want jouw inboedel valt namelijk niet binnen de dekking van een opstalverzekering.

Waarom jouw gaming set-up niet verzekerd is als je alleen een opstalverzekering afsluit? Omdat deze verzekering alleen schade vergoedt die ontstaat aan de opstal zelf. Ook schade aan alles wat aan de opstal vastzit valt binnen de dekking van een opstalverzekering. Is jouw inbouwkoelkast beschadigd door brand of heeft water schade aan de vaste vloer veroorzaakt? Dan kun je een claim indienen bij de verzekeraar waarbij je een opstalverzekering hebt afgesloten. Omdat een gaming set-up niet vastzit aan jouw woning, heeft het geen zin om een claim in te dienen als je alleen een opstalverzekering hebt afgesloten. Kortom: reden genoeg om ook een inboedelverzekering af te sluiten als je veel geld geïnvesteerd hebt in een gaming set-up.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *