Een feestelijke fruitcocktail als toetje
Een feestelijke fruitcocktail als toetje is wat deze lekkernij is. Je kent het wel, je hebt trek in iets zoet maar hebt ook geen zin om ook uren in de keuken te staan. Dit toetje is binnen een handomdraai klaar. Ik maak dit toetje daarom regelmatig met oudjaarsavond. Indien dit bij jou ook nog past na het gourmetten, is dit zeker een aanrader. Want lijnen doen we tenslotte wel weer in het nieuwe jaar. De orgeade in dit toetje zorgt voor een heerlijke nasmaak. Orgeade is een zoete amandeldrank die werd ingevoerd door Joodse plantagehouders in Suriname.
Wat heb je nodig?
- Een blik cocktail fruit
- Een pakje jonge kokos (dit kun je in het vriesvak van de toko vinden)
- Orgeade
- Kokosmelk
- Agar agar met amandelsmaak
Hoe maak je het?
- Maak als eerste de agar agar een avond van te voren zoals beschreven op de verpakking. Laat deze vervolgens een hele dag opstijven in de koelkast.
- Laat daarna het cocktailfruit uitlekken en voeg vervolgens ook de kokosmelk toe.
- Voeg intussen Orgeade toe (de hoeveelheid hangt dus af van hoe zoet je het wilt hebben).
- Snijd daarna de agar agar in kleine blokjes en voeg deze daarna aan het geheel toe.
- Als laatst voeg je tenslotte de jonge kokos toe en dien je je toetje op in champagne glazen.
Tip: voeg ook een beetje chiazaadjes toe, deze gaan wellen en lijken daarom dus ook op pitjes van de passievrucht. Erg feestelijk!
Eet smakelijk!
Kijk snel op de blog als je op zoek bent naar andere recepten.
2 gedachten over “Een feestelijke fruitcocktail als toetje”