4 tips voor het aanbrengen van foundation

4 tips voor het aanbrengen van foundation

Foundations kopen die niet echt overeenkomen met je huidskleur is echt zonde van je geld. Je zult dan namelijk aan je make-up hebben! Bovendien moet je ook kiezen voor foundation met een goede dekking, anders zul je veel moeite hebben met het aanbrengen van de foundation. Helaas houdt niet iedere vrouw zich aan deze regels, waardoor het maar zo kan gebeuren dat je dure tubes foundation hebt liggen in je make-up terwijl je ze nooit gebruikt. Koopt daarom de juiste foundations en breng ze vervolgens aan met de volgende tips!

Koop de juiste kleur

Een flawless effect creëren, dat wil je doen met behulp van je foundation. De kleur van de make-up moet dan wel goed combineren met je huidskleur! Het is daarom belangrijk dat je de kleur niet test op je hand, doe dit juist op je kaaklijn. Het kan namelijk zo zijn dat je gezicht net een andere tint heeft dan je hand waardoor de foundationkleur toch niet goed past. Zie je de foundation niet op je kaaklijn? Je hebt dan een match!

Smeer met mate

Je moet bij het aanbrengen van foundation altijd met mate smeren. Het is namelijk beter om wat te weinig aan te brengen dan juist te veel. Je kunt immers altijd nog wat meer op je gezicht smeren met je foundation kwasten als blijkt dat het eerste laagje toch wel echt aan de dunne kant is. Je zult er juist onnatuurlijk uitzien las je de pancake stijl toepast, hierdoor zul je vervolgens alles weer van je gezicht halen. Zonde van de foundation!

Denk aan je huidtype

Het is overigens ook belangrijk om te letten op je huid, dit moet je eigenlijk al doen voordat je überhaupt foundation hebt gekocht. Mogelijk wil je een natuurlijk resultaat, je kunt dan het beste een compacte poeder of een vloeibare foundation aanschaffen. Eventueel kun je de vloeibare foundation ook mixen met een dagcrème, zo creëer je namelijk een cc cream. Wil je juist een volledige dekking? Kies dan voor een dikkere vloeibare foundation met een correcting concealer of juist een cream foundation.

Ga voor donkere foundation

Het kan helaas voorkomen dat je niet de juiste kleur kunt vinden bij het kopen van foundation. Het is dan slim om een wat donkere foundation aan te schaffen die je dan nog een beetje lichter kunt maken. Hiervoor kun je het mengen met een dagcrème, maar het is ook mogelijk om de donkere foundation te combineren met een lichtere foundation om toch de juiste tint te krijgen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *