DIY: Maak je eigen fotolijst voor je fotobooth

DIY: Maak je eigen fotolijst voor je fotobooth

Je ziet ze steeds meer op bruiloften, een fotobooth waar je gasten gekke selfies kunnen maken. Wij hadden er helaas geen toen wij trouwden, maar dat betekend niet dat ik ze niet super leuk vind. Ik heb wel vaker fotoframes gemaakt, zo maakte ik een minie mouse frame toen Jer z’n nichtje 1 werd en maakte ik samen met Jerry 1 voor Farah haar eerste verjaardag. Maar een gepersonaliseerde met naam en al had ik nog niet gemaakt. Onze bruiloft had overigens wel een groot freubel gehalte hoor, want mijn bruidsboeket en bedankjes maakte ik ook zelf. Maar dit keer mocht ik dus lekker knutselen voor de fotobooth van iemand anders.

Een gratis fotobooth

Omdat ik zelf niemand ken die binnenkort gaat trouwen of een babyshower heeft met een eigen fotobooth, besloot ik een oproepje op facebook te plaatsen. Ondanks dat ik al 100 jaar getrouwd ben, zit ik op 1 of andere manier nog steeds in de facebookgroepen die gaan over trouwen. Ik plaatse dus een oproepje voor wie ik gratis een fotoframe mocht maken voor de fotobooth op haar bruiloft. Sterre reageerde als eerste en daarom besloot ik al snel de fotoframe voor haar te maken. Helemaal gratis natuurlijk, zodat zij een geweldige fotobooth had en ik foto’s voor mijn blog. Want dat was eigenlijk de enige voorwaarde, dat ik de foto’s voor mijn blog mocht gebruiken.

Corona die roet in het eten gooide

Op een zonnige dag bracht ik de fotoframe naar de vriend van Sterre, terwijl hij aan het werk was. Ik zag meteen sterretjes in zijn ogen toen hij de fotoframe zag  en dat maakte me gelukkig. Want hij viel dus blijkbaar in de smaak en hij was goed gekeurd voor de fotobooth op hun bruiloft. Helaas gooide Corona roet in het eten, waardoor er geen trouwfoto’s gemaakt mochten worden met de fotoframe,  dus ik heb helaas geen fancy foto’s van hun fotobooth en jullie moeten het doen met de foto’s die ik zelf heb gemaakt.

fotoframe fotobooth

Wat heb je nodig voor je fotobooth frame?

 • Canvas schilderij van 60 x 80 cm
 • Kunstbloemen
 • Lijmpistool
 • Spuitbus goudverf
 • Zwarte permanente marker
 • Potlood
 • Plakpand
 • Printpapier
 • Printer
 • Schaar
 • Stanleymes
 • Liniaal

Hoe maak je de fotoframe voor je fotobooth?

Als eerste verwijder je de plastic van je canvasdoek.

Vervolgens draai je je canvas om en teken je 1 cm vanaf de rand af, dit word je lijn waar je in gaat snijden. Let op dat in het midden van je canvas een houten balk zit, hier ga je dus ook 1 cm boven zitten. Het is de bedoeling dat je het canvas alleen aan de bovenkant verwijderd.

fotobooth maken

Snijd daarna met een stanleymes heel voorzichtig over de lijnen heen. Het mag niet uitscheuren en het is ook niet de bedoeling dat je je in je vingers snijdt. Snijd ook de hoeken een stukje in.

Vervolgens lijm je je canvas om het houtje heen met een lijmpistool. Lijm van een lijmpistool is erg heet en je dient dus extra voorzichtig te zijn. Ik heb er voor gekozen om een lijmpistool te gebruiken omdat dit het snelste hecht en normale lijm eerst dient te drogen.

fotoframe maken

Druk je canvas stevig tegen het hout aan.

Vervolgens ga je de buitenkant van je canvas fotolijst goud spuiten. Je kunt ook een andere kleur gebruiken indien je dit mooier vind, of de lijst wit laten.

fotoframe spuiten

Daarna print je de namen die je op je fotolijst wilt uit en plak je deze achter op je canvas met plakband die je later weer makkelijk kunt verwijderen. Ga met je canvas voor een raam of ander lichtbron staan zodat je de namen kan overtrekken.

Doordat ik de canvas al goud had gespoten, was het overtrekken wel iets lastiger. Indien je canvas nog gewoon wit is, is dit makkelijk. Het is ook handig om te kijken wat je verder nog qua details in je fotobooth gaat verwerken. Je kan er ook voor kiezen om carbon papier te gebruiken om de namen hier mee over te trekken. Ik had het echter niet in huis, en had geen zin om naar de winkel te gaan, dus deed ik het op deze manier.

zelf fotobooth maken

Als je de letters duidelijk op je canvas hebt getekend, ga je deze inkleuren met een zwarte permanente marker. Je kunt dit ook doen met zwarte verf en een heel dun kwastje, maar persoonlijk vond ik een stift makkelijker. Zoals je ziet, zijn mijn letters niet helemaal perfect geworden, maar zelf vond ik de lijst mooi genoeg geworden om te gebruiken voor de fotobooth van het bruidspaar.

Als je alle letters hebt ingekleurd, kun je verder gaan met de bloemen.

Zelf heb ik de bloemen van alieexpress, maar de Action heeft ook ontzettend leuke bloemen.

Knip de steeltjes helemaal tot de top af. Nou hadden mijn bloemen niet echt steeltjes, maar  staat er wel een klein stukje onder de bloem uit waar je een steeltje in zou kunnen prikken. Deze heb ik er helemaal afgeknipt, zodat de bloemen goed “plat” waren.

fotobooth maken

Vervolgens ga je alle bloemen opplakken. Doe dit weer met je lijmpistool voor een snelle hechting. Begin links boven aan met plakken en werk zo langs de rand heen. Door de bloemen zie je de oneffenheden in de afgesneden canvas ook niet meer. Plak vervolgens 3 bloemen in de rechterhoek. Ik heb er voor gekozen om 3 verschillende kleuren bloemen in hetzelfde kleurthema te gebruiken voor het mooiste effect.  Kies de kleuren naar aanleiding van de andere props die je in je fotobooth gaat gebruiken.

fotoframe maken

Voila, je fotolijst is al klaar. Makkie toch. Het is niet veel werk om deze lijst te maken en binnen een paar uurtjes is het wel klaar. Je kan overigens bijna alle materialen bij de Action kopen. Lekker low budget dus.

fotobooth fotoframe

Is het je nog niet helemaal duidelijk, hoe je de fotoframe moet maken? Kijk dan eens naar het onderstaande filmpje. Het wordt niet helemaal op dezelfde manier gemaakt zoals ik dat heb gedaan, maar het komt het meeste overeen. Dit filmpje is gemaakt door Uit de keuken van Fatima, een super leuke website waar je overigens ook heerlijke recepten kunt vinden.

Heb jij ook zelf geknutseld voor je bruiloft?11 gedachten over “DIY: Maak je eigen fotolijst voor je fotobooth”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *