Zo maak je een origineel fotoboek

Zo maak je een origineel fotoboek

Ken je dat? Je maakt ontzettend veel foto’s met je telefoon, maar je doet er vervolgens niks mee? Ik beken schuld! Farah wordt bijna 4 en ik heb nog geen fotoboek met haar foto’s gemaakt. Ik heb zelfs nog geen babyboek gemaakt, erg he? Heb jij al die standaard fotoalbums wel gezien en wil je het eens helemaal anders doen? Ik heb de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet. Naast de leukste ideeën, neem ik ook nog een aantal tips met je door, zodat je zelf op een makkelijke manier een uniek fotoalbum kunt maken.

Hoe maak je een origineel fotoalbum?

Het internet staat vol goede ideeën en om het jou wat makkelijker te maken, en ik heb vast inspiratie voor je opgedaan.

Maak een fotoboek van je Instagram foto’s

Kies de leukste foto’s van jouw Instagram en maak een fotoboek. De foto’s die jij online hebt staan, kun je op een leuke manier indelen en vormgeven op basis van eigen stijl en smaak. Op deze manier gaat er geen enkele herinnering verloren die je online hebt gedeeld. We doen namelijk altijd heel erg ons best om de perfecte instagram feed in elkaar te knutselen, maar doen daarna er niks meer mee. Ontzettend zonde dus.

Maak een kookboek met eigengemaakte foto’s

Krijg jij altijd complimenten over jouw kookkunsten en originele recepten? Maak de borden prachtig op en fotografeer het resultaat. Wanneer je deze in een fotoalbum plaatst, kun je de pagina’s aanvullen met de tekst van jouw recept. Dit is niet alleen leuk voor nu, maar ook ontzettend leuk voor later. Zeg nou eerlijk, wie wilt er geen zelfgemaakt kookboek in de boekenkast hebben staan? Tevens blijven de familierecepten op deze manier goed bewaard voor de volgende generatie. Zorg er wel voor dat je je foodfoto’s bij daglicht maakt, dit ziet er veel professioneler uit.

Stel een jaarboek samen

Voor dit idee heb je een lange adem nodig, maar het resultaat mag er dan ook echt zijn. Maak een jaar lang elke dag een foto van iets dat jouw aandacht trekt. Sla de foto’s op en voeg ze na een jaar samen in één album. Maak wel eerst een album in je telefoon met de data, of een mapje speciaal voor je jaarboek. Zo zorg je er voor dat alles op de juiste volgorde staat.

De belangrijkste tips voor het maken van jouw fotoalbum

Heb je voldoende inspiratie opgedaan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met onderstaande tips ben je zo op weg.

Tip 1: Stijl

Kijk voor inspiratie eens rustig rond op internet en begin met het bepalen van de stijl. Kies jij voor een speelse uitstraling of ga je liever voor een strak design? Maak je gebruik van veel tekst of laat je de foto’s juist voor zichzelf spreken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je dit vooraf bepaalt, is het makkelijker om hieraan vast te houden. Zoals ik eerder in deze blog al schreef; de foto’s die je maakt bij daglicht zijn vele malen mooier dan die je maakt met kunstlicht.

Tip 2: Bepaal de volgorde

Je kunt ervoor kiezen om de foto’s in te delen op basis van verschillende thema’s. Zo kun je bijvoorbeeld op de ene pagina foto’s van etentjes samenvoegen en op de andere van foto’s van feestjes. Heeft jouw fotoalbum één thema? Leg de foto’s op chronologische volgorde. Zo vertelt jouw fotoalbum echt een verhaal. Op deze manier wordt het ook veel leuker om je fotoalbum op een later tijdstip door te bladeren.

Tip 3: Bewerken

Wees consistent wanneer je foto’s bewerkt. Het mooiste resultaat krijg je namelijk wanneer jouw fotoboek eruit ziet als één geheel. Wanneer je jouw foto’s op verschillende manieren bewerkt, oogt het snel rommelig.

Zo maak je een fotocollage

Heb jij te veel foto’s voor in jouw fotoalbum? Maak een fotocollage en laat een poster printen! Bepaal hoe jouw collage eruit moet komen te zien en bewerk de foto’s in een online-editor programma. Hierna voeg je de foto’s eenvoudig samen en kun je de poster op een formaat naar keuze af laten drukken. Een fotocollage is een leuk en origineel cadeau voor jezelf of voor iemand anders.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *