Fluisterbootjes huren, de 8 leukste locaties

Fluisterbootjes huren, de 8 leukste locaties

Je kunt in Nederland op verschillende plekken fluisterbootjes huren. Fluisterbootjes zijn eigenlijk kleine bootjes die uitgerust zijn met een elektrische motor en een geluidsarme schroef. Dit zorgt er voor dat de bootjes haast geen geluid maken en waardoor ze dus geruisloos op het water varen. Daarom hebben de fluisterboten hun naam ook gekregen, aangezien ze ‘fluisteren’. Het huren van een fluisterbootje is de afgelopen jaren steeds bekender en populairder geworden. Het is leuk om je omgeving eens af te wisselen, zodat je steeds nieuwe natuur kunt ontdekken. Het is daarom leuk om te weten welke locaties ideaal zijn voor het huren van een fluisterbootje. Hieronder worden de acht leukste locaties genoemd om fluisterbootjes te huren.

Huur een fluisterbootje in het mooie en toeristische Giethoorn

Giethoorn staat bekend als het Venetië van Nederland voor toeristen en als het Venetië van het noorden voor Nederlanders. Dit komt voornamelijk door de vele bruggen en grachten die te vinden zijn in Giethoorn. Giethoorn is daarom de ideale plek om een fluisterbootje te huren. Je kunt in Giethoorn bij verschillende verhuurders terecht voor het huren van een fluisterbootje. In Giethoorn heb je de garantie dat je door een omgeving heen vaart die prachtig en adembenemend is. Je kunt bovendien zelf bepalen welke route je precies wilt varen met je fluisterboot. Nou hoort Giethoorn tot 1 van de mooiste plekken in Nederland als je het mij vraagt. Perfect voor een dagje of weekend weg dus.

Vaar met je fluisterboot door de mooie Biesbosch

Woon je in Zuid-Holland of ben je op vakantie in Zuid-Holland en heb je zin om door prachtige natuur heen te varen? Dan is het zeker een aanrader om een fluisterbootje te huren in de Biesbosch. Fluisterbootjes huren in de Biesbosch is een populaire trekpleister omdat je simpelweg geruisloos door de prachtige natuur kan varen, waardoor je de geluiden om je heen goed kan waarnemen. De Biesbosch is namelijk een uniek natuurgebied met verschillende eiland en waterwegen. Op het moment dat jij in je fluisterboot zit, kun je verschillende dieren en vogels zien. Vanaf het water kun je vaak namelijk meer zien dan wanneer je op de kant staat.

In Noord-Holland kun je varen op de Loosdrechtse Plassen

Schijnt de zon en heb je zin om een fluisterbootje te huren, maar je weet nog niet waar je wilt varen? Dan is het zeker aan te raden om de Loosdrechtse Plassen in Noord-Holland te bezoeken. De Loosdrechtse Plassen zijn namelijk een ontzettend populair recreatiegebied in Nederland voor zowel toeristen als Nederlanders zelf. Dit komt voornamelijk door de mooie natuur en de verschillende vaarroutes die je kunt varen. Bovendien zijn er ook hier verschillende verhuurbedrijven die fluisterbootjes aanbieden.

In het oosten van het land kun je naar de Weerribben

Woon je in het oosten van Nederland en heb je zin om te varen met een fluisterbootje? Bezoek dan eens de Weerribben op een zomerse dag. De Weerribben is namelijk een prachtig natuurgebied dat je kunt bezoeken in Overijssel. De Weerribben staan vooral bekend om hun rietvelden. Je kunt ook hier verschillende fluisterbootjes huren. Het hangt er vanaf met hoeveel personen je het water op wil en hoe lang je weg wilt blijven. Je kunt in ieder geval met je fluisterbootje de prachtige natuur in de kop van Overijssel aanschouwen.

Bezoek de Kagerplassen eens in Zuid-Holland

In Zuid-Holland kun je met een fluisterbootje de Kagerplassen op. In de omgeving van de Kagerplassen worden de Kagerplassen ook wel ‘de Kaag’ genoemd. De Kaag is een ideale plek om te varen, vooral voor inwoners van Amsterdam. De Kaag ligt namelijk ten zuiden van Amsterdam en is binnen een half uur te bereiken met de auto. Wederom kun je bij de Kaag ook gemakkelijk fluisterbootjes huren omdat hier veel verhuurbedrijven deze fluisterbootjes aanbieden aan hun klanten. Je kunt bovendien vanaf de Kaag het centrum van Leiden in varen.

De grachten van Leiden zijn een ideale plek

Zoals hierboven al genoemd werd, kun je vanaf De Kaag de binnenstad van Leiden invaren. Hoewel dit natuurlijk een perfecte optie is als je natuur en stad wilt combineren, is het natuurlijk ook een mogelijkheid om alléén de stad te verkennen vanaf het water. Leiden ligt in Zuid-Holland. In dit stadje zijn verschillende grachten te vinden die vooral in de zomermaanden vol liggen met allerlei soorten boten. Vanaf het water kun je de binnenstad van Leiden goed bezichtigen, waardoor je ook een beetje geschiedenis van de stad kan meepakken. Het is in ieder geval heel populair om met een fluisterbootje Leiden te ontdekken.

Friesland heeft natuurlijk prachtige Friese Meren

Wil je varen op een uitgestrekt waterrijk gebied? Dan is het de hoogste tijd om naar het noorden van Nederland te rijden. In de provincie Friesland bevinden zich namelijk De Friese Meren. De Friese Meren zijn een ontzettend populair gebied voor zowel kapiteinen van fluisterbootjes als voor recreanten aan de oevers van de Friese Meren. In deze rustige omgeving kun je gemakkelijk fluisterbootjes huren, omdat de omgeving simpelweg ingericht is voor recreatie.

De Oostvaardersplassen in Flevoland zijn een fantastisch natuurgebied

Houd je van moeras en van varen? Dan is het een aanrader om de Oostvaardersplassen in Flevoland te bezoeken met een fluisterbootje. Je kunt namelijk heel veel verschillende soorten vaarroutes varen op de Oostvaardersplassen, waardoor geen een dag hetzelfde is. Vooral in de zomermaanden is het hier ook druk, maar dat maakt het automatisch ook heel gezellig. Zo kun je als kapitein van je fluisterbootje om de haverklap zwaaien naar andere kapiteinen die net zoals jij aan het genieten zijn van de prachtige natuur en het heerlijke weer.

De voordelen van een fluisterbootje op het water

Naast dat fluisterbootjes geruisloos zijn, zijn fluisterboten ook nog eens heel milieuvriendelijk. Fluisterbootjes werken namelijk met elektrische of hybride motoren waardoor ze geen vervelende uitlaatgassen produceren die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Bovendien zijn fluisterbootjes ontzettend comfortabel doordat ze over het algemeen klein zijn en een rustig tempo hebben, Dit is vooral voor ontspannen uitjes de ideale boot, zeker wanneer je rustig de omgeving en de natuur in je wilt opnemen. Wist je dat fluisterboten ook geschikt zijn voor ondiep water? Doordat een fluisterboot geen grote motor heeft, kan de boot automatisch ook niet in de grond onder de boot vastlopen. Fluisterbootjes huren heeft dus naast de prachtige omgevingen nog veel meer voordelenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *