DIY: Maak je eigen flowerbox

DIY: Maak je eigen flowerbox

Maak je eigen flowerbox, want het is helemaal niet moeilijk! Je hebt flowerboxen in allerlei vormen en maten met allerlei verschillende bloemen in verschillende prijsklassen. Met deze DIY, maak je je eigen flowerbox binnen een handomdraai. Ik vind die met rozen het allermooiste en vooral rode rozen. De flowerbox werd bedacht door het merk Maison des Fleurs en is sindsdien een super hot item. Of je hem nu aan je beste vriendin geeft met een verjaardag of je moeder met moederdag, het maakt niet uit. Ik vind het persoonlijk het leukste cadeau voor een verloving, veel leuker dan een saai bosje bloemen. En heel eerlijk, al dat gefreubel is best leuk hoor. Het is toch een veel persoonlijker cadeau als je kan zeggen dat je het zelf gemaakt hebt?

Een leuke doos kan je overal kopen, de Hema  heeft erg leuke dozen en de Ikea ook. Ook kun je bij winkels als de verpakkingswinkel erg leuke ronde dozen vinden die ook nog eens super chique zijn. Je kan ook een leuke doos in de vorm van een hart kopen, ik zag ze rond Valentijnsdag bij de Action, maar weet niet of ze deze het hele jaar door hebben.  Maak je eigen flowerbox met 1 van deze dozen en ik weet zeker dat hij leuk wordt.

Mijn voorkeur gaat uit naar een ronde zwarte doos met rode rozen.  Wist je dat de kleur rood voor (gepassioneerde) liefde staat? De rode roos is niet alleen populair als bloem, maar wordt ook al meer dan 3000 jaar gebruikt in cosmetica en parfums. Er bestaan ongeveer driehonderd soorten rozen die in het wild groeien, maar in de kassen kun je ook al meer dan honderd soorten vinden. Sterke rozen zijn vaak wit-, roze-, of roodbloeiend, maak je eigen flowerbox dus het liefst met 1 van deze kleuren. Je kan je rozen gewoon op de markt kopen, daar zijn ze vaak het goedkoopste. Maak je eigen flowerbox, en je hebt een budgetproof cadeau!

Flower box voor rozen in een doos zelf maken

Wat heb je nodig?

 • Een mooie doos (zwart lijkt wel erg mooi strak bij rode rozen)
 • Cellofaan folie
 • Oase
 • Rozen
 • Een bak met water
 • Scherp mes
 • Een tuinschaar
 • Eventueel een mooie satijnen lint, als je deze om de doos heen wilt doen.

Hoe maak je het?

Flower box voor rozen in een doos zelf maken
 1. Bekleed de binnenkant van de doos als eerste met cellofaanfolie.  Zorg er voor dat de hele doos bekleed wordt, zodat er geen water van de oase in de doos kan trekken. Als dit gebeurd wordt de doos nat en lelijk.
 2. Knip vervolgens de cellofaanfolie die uitsteekt af.
 3. Doe de deksel van de doos onder de doos.
 4. Snijd daarna de oase met een scherp mes in de juiste vorm.
 5. Laat vervolgens de oase ongeveer een uur in een bak met water, het water opzuigen.
 6. Als je oase nat genoeg is, doe je deze in de doos.
 7. Knip vervolgens eerst alle doornen van de rozen en knip intussen de rozen in het juiste formaat. Knip ze niet te kort af, want ze moeten nog in de Oase geprikt worden.
 8. Prik daarna de rozen in de oase en zorg er voor dat alle gaten opgevuld worden. Niks is lelijker dan gaten in je flowerbox en dat wil je dus niet hebben.
 9. Als je flowerbox klaar is, kan je hem eventueel in de koelkast zetten zodat de rozen mooi blijven totdat je je flowerbox weggeeft.
 10. Je kan eventueel een mooie satijnen lint om de doos heen doen, maar ik vind het strakker lijken zonder lint.
 11. De dag dat je je flowerbox weggeeft, kan je het leuk inpakken met cellofaan folie en er een lief kaartje bij schrijven en er indoen. Met een mooi lintje maak je het vervolgens af.
Flower box voor rozen in een doos zelf maken

Let op dat dit een goedkope variant is van de flowerbox. De flowerboxen die je kan kopen en die vaak ook erg duur zijn, blijven natuurlijk wel een stuk langer mooi. Er zijn zelfs flowerboxen met longlife rozen. Dat wilt zeggen dat de rozen geconserveerd zijn, waardoor de rozen lang houdbaar zijn. De Long Life roos is zelfs langer dan 1 jaar te bewaren terwijl deze mooi blijft. Lang he?! Dat lukt met deze flowerbox helaas niet. Koop dus een flowerbox met longlife rozen als je iets wilt geven wat lang blijft, maak je eigen flowerbox als je iets budgetproof en tevens persoonlijks wilt geven. Niks is persoonlijker als je er zelf tijd en liefde in hebt gestoken. Je kan deze flowerbox ook bij je bruiloft op de receptietafel neerzetten, zo heb je meteen een echte eyecatcher als centerpiece.

Heb jij wel een een flowerbox gekregen of weggegeven? Of ga je toch liever voor een normaal bosje bloemen?17 thoughts on “DIY: Maak je eigen flowerbox”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.