Fit met mijn fitbit

Fit met mijn fitbit

Fit met mijn fitbit, mijn missie voor 2020. In mijn blog over mijn goede voornemens, schreef ik al dat ik in 2020 gezonder wilde gaan leven. Bij mijn gezonde lifestyle hoort natuurlijk ook: Bewegen! Nou is dat soms best wel een dingetje, vooral als het koud is. Het feit dat het nieuwe jaar altijd in de winter begint, werkt natuurlijk ook niet echt mee. Ondanks dat ik in de winter geboren ben, ben ik echt een zomermens. Met mooi weer ben ik dus ook graag buiten. Zodra ik vind dat het koud is, blijf ik het liefst binnen met de verwarming op temperatuurtje Sahara. Ik krijg het al koud als ik denk aan naar buiten gaan, laat staan dat ik ga wandelen. Maar dat moet anders!

Met oud en nieuw kwam mijn zusje met een Fitbit Inspire HR aanzetten, de opvolger van de Fitbit Alta HR.  Blijkbaar was er dus nog iemand die toch wel vond dat er wat moest veranderen haha. Met de fitbit kun je vriendjes toevoegen en dat was het eerst wat mijn zusje deed. We werden vriendjes en ze kon precies in de gaten houden hoeveel stappen ik had gemaakt. Andersom trouwens ook.

Wat is de fitbit?

De fitbit is een activiteiten tracker in de vorm van een horloge. Deze activiteiten tracker meet hoeveel stappen je loopt, wat je hartslag is maar ook je slaapcyclus. Je kan het ook gebruiken als eetdagboek om bijv. bij te houden of je al genoeg water hebt gedronken. Met de app kun je makkelijk je activiteiten op je smartfone analyseren. De app maakt hier zelfs leuke grafiekjes van.

Wie draagt het?

Fitbits of andere activiteiten trackers worden vaak gebruikt door sporters, maar in het dagelijkse leven is het ook fijn om er 1 om je pols te dragen. Vanochtend kreeg ik een artikel van mijn zusje doorgestuurd waarin stond dat koningin Maxima zelfs een fitbit horloge draagt. De koningin droeg naast de fitbit nog een andere horloge maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Je kan ook de tijd aflezen op je fitbit. De koningin droeg zelfs dezelfde fitbit die mijn zusje en ik hebben, hoe leuk is dat? Zo zie je maar weer, je kan nog net zo rijk zijn, maar je zal zelf moeite moeten doen om te bewegen en gezond te leven.

Waterdicht

De fitbit is waterdicht, je kan er mee douchen maar ook mee zwemmen. Tijdens het zwemmen meet de fitbit dan natuurlijk ook hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Wil je onder de douche nog je dancemoves oefenen? Dan telt de fitbit deze stappen gewoon mee.

Vormgeving

De activity trackers van Fitbit zijn uniseks, en kunnen dus door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. De fitbit die ik heb, is lekker smal.
Hierdoor kan hij ook om wat dunnere polsjes, zonder dat hij meteen “Huge” lijkt. De fitbit Inspire HR heb je in verschillende kleurtjes. Je kan de bandjes verwisselen door bandjes met leuke printjes en het zo combineren met elke outfit. Ik heb de zwarte en koningin Maxima heeft exact dezelfde, alleen dan met een wit bandje. Omdat het een smal model is, heeft de fitbit geen mega scherm, maar je kan er voldoende op aflezen. Fitbits scoren dan ook goed op draagcomfort in de test van de consumentenbond.

Batterijduur

Waar ik het meeste verbaasd over was, was de batterijduur. Je kan bijna een week doen met je horloge, zonder het op te moeten laden. Menig telefoon gaat niet zo lang mee.

Fitbit review; ervaringen met deze dames activiteitentracker / stappentelle
Een willekeurig aantal analyses die de fitbit gemaakt heeft.


Wat doet de fitbit nou precies?

Horloge

Zoals ik al eerder schreef kan je je fitbit ook gewoon als horloge gebruiken. Ik zou het niet alleen daarom aanschaffen want hij is niet bijzonder stylish ofzo. Het is gewoon een strakke en moderne gadget voor om je pols (of enkel, maar daar kom ik zo op terug).

Hartslagmeter

Sporters gebruiken de fitbit veel omdat er ook een ingebouwde hartslagmeter in zit. Deze meet 24 uur per dag je hartslag. Ook superhandig voor hartpatienten dus. De hartslagwaarden zijn aardig accuraat en testen wezen uit dat de fitbit als hartslagmeter niet onder doet aan een harslagmeter als Polar of Garmin. De waardes die deze apparaten meten, zijn vergelijkbaar. Ik weet niet of hij 100% goed meet, maar ter ondersteuning is het prima. Mocht je 100% zekerheid willen, raad ik je wel aan om het gewoon bij de huisarts op te laten meten en hier niet je fitbit voor te gebruiken.

Stappenteller

Via de app op je smartfone kun je precies zien hoeveel stappen je hebt gemaakt. Je kan zelf een doel instellen en ook instellen dat je elk uur een trilsignaal krijgt om te bewegen. Perfect als je een kantoor baan hebt, waar je dit vaak vergeet. Om te beginnen is mijn doel 10.000 stappen per dag, dit wil ik langzaam aan opbouwen. Hij meet alle stappen, zelfs je tripje naar het toilet of koffieapparaat. Je kan een wedstrijdje houden met je familie en vrienden omdat je precies van elkaar kan zien hoeveel stappen iedereen al heeft gelopen. Meteen ook een stok achter de deur dus.

Calorieënteller

De fitbit telt niet alleen je stappen, maar meet ook hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Ideaal als je een keer hebt lopen zondigen en zo uit kan rekenen hoeveel je moet bewegen om die pizza er weer af te sporten. Je gemaakte stappen en activiteiten worden automatisch gekoppeld aan de calorieën teller. Een perfecte combi dus als je een dieet volgt.

Slaapcyclus meten

De slaaptracker is 1 van mijn favoriete functies. Hiermee kan ik precies zien hoeveel slaap ik heb gehad. Het was voor mij ook een eyeopener dat ik eigenlijk veel te weinig slaap. Je kan in je app, leuke grafiekjes zien en weten wanneer je vast sliep, je remslaap had etc. Mocht je tussentijds wakker worden, dan zie je dat terug in je grafiekje en telt de app het totaal bij elkaar op.

Stressscore

De fitbit meet hoe gestresst je bent en koppelt hier een score aan. Als je hartslag omhoog gaat, zonder te bewegen, merkt de tracker dit. Je kan dan ademhalingsoefeningen doen om je stresslevel weer tot een lager niveau te krijgen. In je app kan je ook achteraf terug zien op welke momenten je meer stress had. Op deze manier weet je waar je moet opletten en kan je het toepassen op je healthy lifestyle.

Telefoon

Je krijgt een trilsignaal op je horloge als je gebeld wordt of een berichtje krijgt. Perfect als je telefoon even ergens anders ligt. Je kan je berichtjes wel lezen, maar je kan er niet via de fitbit op reageren. Het is dus geen smartwatch.

Fitbit review; ervaringen met deze dames activiteitentracker / stappentelle

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn zusje had me toen ze zelf de fitbit had aangeschaft al helemaal enthousiast gemaakt. Toen ik het van haar kreeg als cadeautje, vroeg ik voor de grap of ze me ook al te dik vond. Maar ik was er juist super blij mee. Ik gebruik de fitbit zelf niet als horloge, maar heb hem om mijn enkel. Met Farah wandel ik veel terwijl zij in de buggy zit. Omdat je armen dan stil staan, meet hij je stappen niet goed als je hem om je pols hebt. Ik weet niet of dat met andere activiteitentrackers ook kan. Ik raad het dus zeker aan, aan alle mommy’s achter hun kinderwagen.  De fitbit is zo licht, dat je het bijna niet voelt zitten. Ideaal dus. Ook heeft het dragen van de fitbit om je enkel het voordeel dat je de lichtjes zo niet ziet. Je kan er dus prima mee slapen.

Hoorde ik voorheen soms dagen niks van mijn zusje, appt ze me nu ineens elke dag (over haar fitbit). Dus het is ook weer goed voor het contact, haha. Ik hoop dat de fitbit bij gaat dragen in een gezonde lifestyle met voldoende beweging. Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer beweeg dan normaal, omdat ik niet wil dat mijn zusje me een luie donder vind. Eindstand moet je t toch voor jezelf doen, dus ik hoop dat ik over een tijdje hier nog steeds positief naar terug kijk. Daarnaast is het stiekem ook wel leuk, als je een zelfde gadget als onze koningin hebt, toch? Wat ik wel jammer vind is dat het oplaadkabeltje zo kort is, niet echt over nagedacht. Al met al overtreft de fitbit al mijn verwachtingen en ben ik er nog steeds erg blij mee.

Naast het gebruik van de fitbit om extra te bewegen, heb ik me ook aangemeld bij Samengezond, een initiatief van de zorgverzekaar Menzis. Samengezond gebruikt GPS, je kan dus wel de fitbit koppelen, maar dit heeft weinig nut omdat de activiteitentracker geen GPS bevat.In een volgende blog zal ik wat uitgebreider uitleggen wat Samengezond inhoudt en hoe ik het zelf toepas.

Over een aantal maanden zal ik een update geven en jullie laten weten of ik nog steeds zo enthousiast ben 😀

Heb jij ook een activiteitentracker en op welke manier maak je er gebruik van? Heb jij ook een fitbit en wil je vriendjes worden? Stuur me dan even een mailtje 😀

De fitbit is bijna overal uitverkocht, maar coolblue vult zijn voorraad wel regelmatig aan. Tevens zijn ze te koop bij de Mediamarkt of Bol. Ben je na het leven van mijn blog enthousiast geworden? Dan kan je daar dus 1 aanschaffen.

Wat doe jij om in beweging te blijven? Ben je ook in het bezit van een activiteitentracker?

Dit artikel affliatielinks. Dit betekend dat ik een kleine vergoeding krijg als jij iets besteld via de genoemde linkjes, maar jij daar niks extra voor betaald.35 gedachten over “Fit met mijn fitbit”

 • Jaaa wat leuk. Hier nog een fitbit drager. Fijn dat je er zo blij mee bent. Ik draag hem wel aan mijn pols. Ik vind het fijn dat hij niet alleen de stappen telt maar vooral ook mijn activiteit bij houd. En hij vult zelfs voor mij in wanneer ik aan het fietsen of hardlopen ben oid. Doe je ook al mee met de husstles?? Echt een aanrader, zeker als je meer zou willen bewegen. Zie de fb groep: Fitbit NL /Belgie. Het heeft mij echt aangezet tot meer wandelen en bezig zijn.

 • “Het feit dat het nieuwe jaar altijd in de winter begint….” Daar schoot ik hardop bij in de lach. Ik houd van je droge humor. En idd kan Maxima een rijke vrouw zijn, maar blijkbaar moet ook zij moeite doen om te bewegen. Fitbit zal trouwens goede zaken doen na zo’n foto 😉 Ik beweeg… te weinig!

 • Ik heb geen activity tracker, maar kijk wel vaker op mijn telefoon hoeveel stappen ik per dag loop. Elke pauze op werk loop ik een rondje. Zo zit ik aan het einde van de werkdag al rond de 5km als het niet regent.

 • Ik zit er weleens aan te denken om zo’n fitbit aan te schaffen, maar wil mijn horloge ook niet kwijt. Dus ik denk dat ik het gewoon bij de app Runkeeper hou om mijn wandelactiviteiten bij te houden.

 • ik heb er een gehad. ik werd gek van het ding. als er iets is waar ik de pest aan heb, is het wel dat er 100 functies onder 1 knopje zitten…ik maar pielen met dat knopje om de de juiste info te krijgen…nee ik kijk wel op de klok om te zien hoe lang ik slaap..en ik tel de km wel op google maps om te zien hoe ver ik heb gewandeld, als ik dat al weten wil..

 • Mega handig, ik heb er een van een ander merk. Ik moet alleen zeggen ik draag hem niet zo veel omdat ik snel gek wordt van alle meldingen. Misschien toch maar weer proberen

 • Ik heb ook een fitbit! Nu al 2-3 jaar en hij bevalt nog steeds, ik heb nu de versa, eerst had ik altijd de charge. Challengens doen is ook zo leuk en motiverend, zijn heel veel groepen voor op fb!

 • Zelf heb ik als een van de eerst de Fitbit one. Hier heb ik heel veel gebruik van gemaakt. Alleen toen kwam de Apple Watch en sindsdien is dat mijn stappenteller en met de nieuwste nog veel meer. Ik ben heel blij met al die smart devices.

 • Ben erg benieuwd hoe het je zal vergaan met de fitbit! Ik heb er geen, maar het lijkt me wel leuk om te kunnen zien hoeveel stappen ik maak op dagen dat ik rondleidingen geef (ik ben een stadsgids in Londen). Toen ik nog in Nederland woonde, deden we met ons bedrijf mee aan een landelijke wedstrijd voor een maand waarbij alle medewerkers een stappenteller kregen en de resultaten online invulden. Dat competitie-element maakte het nóg leuker! Veel plezier en succes gewenst 🙂

 • Ik heb ook een activiteitentracker en ben er erg blij mee! Sindsdien zet ik meer stappen om mijn doel te halen. Ook geeft het je meer inzicht.

 • Wat hebben wij gelachen met kerst. Er zaten twee fitbits in de kerstcadeautjes die de familie rondgingen. Het is erg leuk speelgoed en ik heb er even over getwijfeld om zelf aan te schaffen, maar ik ben gehecht aan mijn eigen horloge ;p

 • Zo, je kunt er echt veel mee. Lijkt me hartstikke handig. Ik doe te weinig aan sport, daar moet ik dit jaar echt verandering in brengen!

 • Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Omdat ik tijdens mijn werk geen sieraden om mag, zou ik mijn Fitbit ook graag om mijn enkel dragen. Welk bandje gebruik jij hiervoor? Mijn normale bandjes zijn namelijk te kort.

 • Hoi! Ik hoop dat je dit nog leest.. Ik wil de fitbit ook graag om mijn enkel dragen, maar als ik de maten bekijk past het bandje maar tot 220mm omtrek. Mijn enkels zijn net iets breder.. Zijn er andere bandjes voor of valt het anders? Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *