Inspiratie voor een gezellige familieavond

Inspiratie voor een gezellige familieavond

Tijd doorbrengen met familie is van onschatbare waarde. Toch schiet dit er wel eens bij in. Door drukte lopen jullie soms wat langs elkaar heen. Daarom des te belangrijker om regelmatig een familieavond te organiseren. Nodig al je naasten uit voor een heerlijke tijd samen. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Er zijn ongelooflijk veel activiteiten die je kunt ondernemen om er een gezellige avond van te maken.

Wil jij eens iets anders dan simpelweg zitten en kletsen? Echt samen iets ondernemen? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende activiteiten.

Daag elkaar uit in een pubquiz

Dol op quizzen op de televisie? Staan jullie bekend om de voorliefde voor spellen en de altijd overheersende wil om te winnen? Dan is een pubquiz kopen een uitstekend idee. Je bestelt hierbij een kant-en-klare quiz die zowel online als op papier gespeeld kan worden. Je daagt elkaar uit in verschillende teams en test de algemene kennis. Dat leidt gegarandeerd tot goede gesprekken en heel wat plezier.

Muziek aan en dansen maar!

Geen zin om de hele tijd op de stoel te zitten? Past dat ook helemaal niet bij jouw familie? Nou, schuif die stoelen dan aan de kant en maak er een dansfeest van. Nog leuker als je hier ook nog eens een spelletje aan kan verbinden natuurlijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foute bingo? De meest foute (en stiekem ook leukste) liedjes worden afgespeeld en het is aan jullie om de liedjes te herkennen en af te strepen op de bingokaart. De eerste met een volle kaart, wint het spel! Ondertussen waag je je nog een keer op de dansvloer.

Gezelschapsspellen

Monopoly met meerdere mensen? Dan ben je gegarandeerd een hele avond zoet. Er zijn van die spellen waar je uren achtereen mee bezig kunt zijn. En de fanatiekeling in jou zal dat ook geen enkel probleem vinden. Gezelschapsspellen zijn altijd een goed idee. Houd wel rekening met de leeftijd van alle deelnemers en hoeveel mensen er zullen komen. Bij veel spellen geldt een maximum aantal deelnemers. Het zou jammer zijn als een deel van de familie niet mee kan doen natuurlijk.

Laat iedereen iets meebrengen

Heb je zelf totaal geen inspiratie? Geen probleem. Laat dan iedereen gewoon iets meebrengen om te doen. Dat kan werkelijk alles zijn. Van een recept om lekker te koken tot een gezelschapsspel of misschien zelfs wel een goed boek, een filmpje van vroeger en ga zo maar door. Allemaal activiteiten die jullie samen kunnen ondernemen en van kunnen genieten.

Statafels

Heb je geen zin in de normale setting waarbij jullie in een kringetje bij elkaar zitten? Kies dan eens voor statafels en zorg ervoor dat iedereen lekker gaat wandelen en zo met elkaar in gesprek komt. Zet lekkere hapjes op iedere tafel, glazen met drankjes en kijk hoe iedereen weer met elkaar in contact komt. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *