Elektrische fietsmerken: Stella en Cube

Elektrische fietsmerken: Stella en Cube

Met de nog steeds toenemende populariteit van elektrische fietsen en daarmee de ook nog steeds toenemende keuze in verschillende modellen, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welke merken zijn het beste? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Twee betrouwbare en goed bekendstaande merken zijn Stella en Cube elektrische fietsen. Een aantal eigenschappen toegelicht.

Stella

Stella heeft een origineel marktconcept ontwikkeld waarbij zij direct naar de klant gaan, in plaats van naar een tussenpersoon die de fiets vervolgens verkoopt. Op die manier kan het merk een zo eerlijk mogelijke prijs hanteren. Ook bieden zij de mogelijkheid de fiets te testen en helpen zo goed mogelijk met het vinden van een model dat bij de klant past. Een stella elektrische fiets kun je ook zeker tweedehands aanschaffen. Stella maakt zowel stads- als trekking fietsen, en wanneer je je fiets ook mee wilt nemen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, kun je ook kiezen voor een vouwfiets.

Cube

Het fietsenmerk Cube heeft een divers aanbod: in prijs, maar ook in modellen. Een cube elektrische fiets is altijd uitgerust met een sterke Bosch motor, en is, net als de Stella fiets, verkrijgbaar in zowel stads- als sportfietsen. Cube heeft zich gespecialiseerd in elektrische mountainbikes, en dat komt voornamelijk door de lichtgewicht materialen die zij gebruiken. Daarnaast slijten ze niet snel door de ShockX- technologie; een hoog dempingsysteem die ervoor zorgt dat de fiets goed mee veert tijdens het fietsen. Hierdoor kun je zelf ook langer doorfietsen zonder dat je snel vermoeide spieren krijgt. Ook een Cube elektrische fiets kun je heel goed tweedehands aanschaffen.

Hoe kies je een elektrische fiets?

De juiste elektrische fiets hangt helemaal af van je voorkeuren en hoe je de fiets gaat gebruiken. Is de fiets met name bedoeld voor wat kortere stukken in de buurt, is de stadsfiets wellicht een goede keuze. Ga je langere stukken fietsen, maak je ook graag ritten in de natuur en ben je van plan om ermee op vakantie te gaan? Dan kun je misschien kijken naar een trekking fiets. Deze fiets heet ook wel een all terrain bike en is, zoals de naam al aangeeft geschikt voor zowel de stadse wegen als de onverharde bospaden. En wil je nu echt helemaal off-road? Ga dan voor een elektrische mountainbike.

Een laatste tip om op te letten bij de aanschaf van een elektrische fiets: kijk naar de accuduur. Hoe hoger de capaciteit van de accu, hoe langer een volle accu meegaat.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *