Vrolijke eid mubarak versiering voor je sweet table tijdens het suikerfeest

Vrolijke eid mubarak versiering voor je sweet table tijdens het suikerfeest

Ik maak het mezelf dit jaar met suikerfeest makkelijker door de Eid mubarak versiering van de Xenos te gebruiken. Mijn energielevel is namelijk -30 momenteel dus ik ga dit jaar voor kant en klaar. Super handig, want een Xenos vind je echt overal . De suikerfeest decoratie is echt zo vrolijk, dat ik het hebt ingeslagen voor mijn sweet table dit jaar. De derde week van Ramadan is alweer ingegaan en wat vliegt de tijd zeg.

Dit jaar kan ik door mijn zwangerschap i.c.m. diabetes type 1 niet vasten. Ondanks dat ik weet dat vasten voor mij niet verplicht is, vind ik het toch lastig om niet mee te doen. Op 1 of ander manier voelt het toch anders. Maar goed, ik moet het loslaten, want waarom zou ik het voor mij zelf lastig maken, als mijn heer het juist makkelijker voor mij maakt door mij vrijstelling te geven. Sinds Farah geboren is, probeer ik extra groot uit te pakken met Eid. Zodat zij ook echt voelt dat dit ons feest is en niet Sinterklaas of kerst. Ik maak dan ook elk jaar weer een soort sweet table. Eerder maakte ik mijn Eid decoratie zelf, samen met Farah.

Eid mubarak decoratie

Eid mubarak versiering voor je sweet table

Ik maak regelmatig een sweet table, of het nou voor een babyshower is of voor een ander feestje, het is altijd handig als mijn gasten zelf hun hapjes en drankjes kunnen maken. Zo hoef ik niet de hele tijd lopen te serveren, en zit niemand met een knorrende maag op de bank. Win-win als je het mij vraagt. Maar hoe maak je nou een sweet table en hoe kun je deze leuk aankleden met eid mubarak versiering? Ik heb geprobeerd wat tips voor je te verzamelen, zodat jij ook een sweet table kunt maken dit jaar met suikerfeest.

Thema en kleurenschema

Begin met het kiezen van een thema en kleurenschema dat past bij de festiviteiten van het Suikerfeest. Traditionele kleuren zoals goud, groen en wit kunnen worden gecombineerd met levendige accentkleuren zoals roze, blauw of paars. Een thema dat geïnspireerd is op de Ramadan of Arabische cultuur kan ook een prachtige touch toevoegen aan de sweet table. Vorig jaar had ik een paars kleurthema maar dit jaar kies ik voor het “voorjaar”. De Xenos heeft ontzettend leuke suikerfeest decoratie die erg fleurig is met bloemetjes enzo, ik vind dat zo goed bij dit seizoen passen. Farah en ik gingen dus lekker aan de slag met de doos vol deco die we hebben gekregen. Ik heb wat roze bloemetjes en blauwe kaarsen op de tafel gezet (de vaasjes, kandelaars en kaarsen kopen ook van de Xenos), om het een beetje leuk aan te kleden.

Suikerfeest decoratie

Combineer zoet met hartig

Combineer zoete hapjes met hartige hapjes. Je kunt voor traditionele hapjes gaan zoals baklava, kunefe of Indiase mithai, maar je kan het ook simpel houden. Zelf kom ik uit een dorp, waar je dit soort lekkere hapjes niet kunt halen. Zoals ik eerder schreef, is mijn energielevel tijdens deze zwangerschap echt -30, dus ik heb dit jaar met Eid echt geen energie om uren in de keuken te staan of naar Den Haag te gaan om mijn inkopen te noemen. Ik maak me er dus makkelijk vanaf. Maar wie houdt er niet van donuts, appelflappen en meer van dit soort zoetigheden die je gewoon in de supermarkt kunt maken. Wellicht maak ik er wel Surinaamse vleesbroodjes bij, omdat dit een avond van te voren gemaakt kan worden en niet erg ingewikkeld is.

Sweet table suikerfeest

Presentatie en decoratie

Presenteer al je lekkernijen op een aantrekkelijke manier door gebruik te maken van verschillende niveaus en texturen. Gebruik etagieres, schalen, dienbladen en fleurige kommen om je hapjes in lagen te presenteren. Vind je een sweet table wellicht too much en wil je gewoon uitgebreid ontbijten met je gezin? No problem! Koop leuke servetten, bordjes en bekers bij de Xenos als eid mubarak versiering om het totaal af te maken.

Eid ul fitre

Drankjes op de tafel

Vergeet niet om verfrissende drankjes toe te voegen aan de sweet table om de zoete lekkernijen te complementeren. Serveer traditionele drankjes zoals rozenwater limonade of ijsthee met munt. Je kunt ook een speciale mocktails maken die past bij het kleurenschema van de sweet table. Zelf koos is er voor om Jarritos flesjes op de tafel te zetten. De smaken lime en guave pasten goed bij mijn kleurthema.

Suikerfeest

Snoepzakjes voor de kids

Voor de kids maak ik elk jaar snoepzakjes. Een soort goodiebags met wat lekkers er in. Denk aan wat snoepjes, een zakje chips of popcorn en iets te drinken. Altijd leuk. Farah wilde dit keer ook iets meenemen voor de kindjes op school. We hebben daarom snoepdoosjes gevuld met wat lekkers en een klein traplopertje. Die blijven kinderen toch leuk vinden.

Snoepzakjes eid

Ik kan niet wachten tot het EID is en we onze mooiste kleding kunnen aantrekken en onze handen met henna kunnen versieren. De decoratie voor het suikerfeest heb ik in ieder geval al in huis, nu alleen nog bedenken welke cadeaus ik ga halen. Wil jij je decoraties voor Eid ook online bestellen? Doe dat dan via deze link.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *