DIY: Eid decoratie + leuke winactie!!!

DIY: Eid decoratie + leuke winactie!!!

Het zit er alweer bijna op, de laatste dagen van de Ramadan zijn aangebroken. Heb jij al Eid decoratie ingeslagen? Of ga je net als ik, ook zelf aan de knutsel? Nog een paar dagen en we mogen onze huizen versieren voor Eid ul Fitre ( het suikerfeest). Daarom leek het mij leuk om de laatste Ramadan DIY van dit jaar af te sluiten met Eid decoratie. Zo maken we het allemaal een beetje extra feestelijk, ook al is het een gekke tijd.

Ben je niet zo een crea bea en hou je niet van knutselen? Klik dan niet meteen weg! Want onderaan deze blog, staat een super leuke winactie. Oow wacht, je moet toch wel een beetje creatief zijn om mee te kunnen doen, haha. Dit is trouwens de eerste winactie die ik uberhaupt doe op Sparkles Inside. Maar iedereen die mij kent, weet dat ik graag cadeautjes weg geef. Het is zo fijn om een lach op iemand anders gezicht te toveren.

De Profeet (Vrede zij met hem) zei niet voor niks

“Geef elkaar geschenken en jullie zullen van elkaar houden.”.

De Hadith kun je terug vinden inBukharie. Maar goed, laten we eerst beginnen met de Eid decoratie, de winactie komt daarna.

Cupcake toppers

Ik ben gek op cupcakes en toen ik nog een webshop had, was mijn logo zelfs een cupcake. Cupcakes hebben een hoog cuteness gehalte en staan ook altijd super leuk op een sweet table. Daarnaast kun je ze altijd makkelijk uitdelen. De printable van de Cupcake toppers heb ik van de site Bizzymum. Deze creatieve dame maakt elk jaar weer leuke eid decoratie rondom onze Islamitische feestdagen. Neem dus snel een kijkje op deze site als je nog meer eyecatchers wilt maken. Zelf had ik geen stevig papier meer in huis, alleen maar printpapier. Je kan ze wel maken met print papier maar ik denk dat het mooier is op stevig papier.

Maak je eigen eid cupcake toppers

Wat heb je nodig?

 • De printable van de cupcake toppers
 • Tappa prikkers ( die kun je kopen bij de Action)
 • A4 papier ( karton of ander stevig papier is het beste)
 • Een printer
 • Een schaar
 • Lijmstift

Hoe maak je de cupcake prikkers?

Download als eerste het pdf bestand op de site van Bizzymum.

Vervolgens print je het op stevig papier.

Knip de rondjes uit, je hebt 2 rondjes nodig per cupcake prikker.

Smeer de rondjes in met je lijmstift, doe de tappa prikker er tussen en plak ze tegen elkaar aan.

Simpel toch?

De slingers

Slingers had je niet alleen op met een verjaardag, maar het maakt elk feestje een stuk gezelliger. Ik heb deze printable gebruikt van Qamar designs. Ik vond het super leuke vrolijke kleuren en het past goed bij de limonade kan. In dit zelfde thema, heeft ze overigens nog veel meer items die je kan downloaden. Zelf vond ik het wel leuk om juist verschillende items neer te zetten. Slingers horen stiekem wel een beetje bij Eid decoratie vind ik zelf, dus deze moet je zeker downloaden.

Omdat ik weinig tijd had, heb ik er voor gekozen om alleen de letters EID te gebruiken, maar je kunt alle letters voor “Eid Mubarak” downloaden. Een leuke slinger staat altijd leuk boven een sweet table. Ook hier heb ik gewoon printpapier voor gebruikt en dat ging eigenlijk prima. Gebruik geen plakband als je je slinger ophangt maar kies voor maskingtape, als je je muren tenminste mooi wilt houden.

Maak je eigen eid slinger

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de slinger?

Eigenlijk is dit heel erg simpele Eid decoratie. Je print als eerst de printable op de site van Qamar designs.

Vervolgens knip je je vlaggetjes uit en maak je met een perforator aan beide kanten een gaatje.

Rijg het lint voorlangs of achterlangs door de gaatjes. Ik heb er voor gekozen om dit achterlangs te doen, zodat je niet heel veel lint ziet.

Hang je slinger op met maskingtape.

Eid lijstje voor op tafel

Een leuk lijstje met de tekst Eid mubarak mag niet ontbreken op je sweet table. Maar eigenlijk kun je deze overal neerzetten natuurlijk. Zo hebben velen een Ramadan hoekje thuis en dan is dit lijstje natuurlijk hartstikke leuk. Het lijstje die ik heb gebruikt, is van de Ikea. De Action heeft ook leuke lijstjes, spotgoedkoop overigens. Deze printable komt van In my studio, ook hier vind je meerdere printables in verschillende thema’s. Super leuk dus! Het originele bestand is in a4 formaat, indien je net als ik een kleiner formaat wilt, kun je dit aanpassen tijdens het printen. Als je de printopdracht geeft, ga je naar printinstellingen en kies je voor een aangepast papier formaat. Ik heb gekozen voor 10×15 cm. Het is niet nodig om deze Eid decoratie op stevig papier te printen, je fotolijstje zorgt immers voor genoeg stevigheid.

Maak je eigen eid decoratie

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het Eid lijstje?

Print als eerste het kaartje op de site van In my studio.

Knip het op maat en plaats het in je fotolijstje.

Voila! Je kan weer 1 van de items afstrepen van je to do list.

Waterflesjes

Last but not least, de waterflesjes. Deze printable heb ik weer gebruikt van bizzymum. Een aantal jaar geleden, maakte ik ook al waterflesjes voor eid en toen gebruikte ik ook de printables van haar. Er staan zo ontzettend veel printables op de site van deze dame, dat je in principe ook klaar bent als je alles bij haar download. Toch wilde ik dat mijn Eid decoratie nog een heeeeeel klein beetje exclusief was, daarom heb ik alles ergens anders vandaan. Er komen weer warmere dagen aan en aangezien we tijdens Eid niet vasten, is het verstandig veel water te drinken. Overigens ook lekkers als het goed koud is. Echter weet ik niet zo goed of de etiketten wel tegen de condens van de koelkast kunnen. Ik ben bang dat ze een beetje uitvlekken en dat zou ontzettend zonde zijn.

Maak je eigen waterflesjes voor Eid

Wat heb je nodig?

 • Flesjes water
 • Printer
 • Schaar
 • A4 printpapier
 • Lijmstift

Hoe maak je de waterflesjes?

Je begint met het verwijderen van de oorspronkelijke etiketten van de waterflesjes.

In de tussen tijd print je de labels op de site van bizzymum. Knip de labels uit, smeer ze goed in met lijm en plak ze vervolgens op de plek waar de oorspronkelijke labels zaten. Ik heb er voor gekozen om prittstift te gebruiken omdat dat het mooiste eindresultaat geeft. Met normale lijm, krijg je al snel bobbeltjes doordat je te veel gebruikt. Super zonde dus!

De Winactie!!

En dan datgene waar iedereen al op zat te wachten. De winactie!

Winactie eid decoratie

Wat kun je winnen?

Een super leuk zomers “ananas” pakket met:

 • Een limonadetap
 • Een goudkleurige standaard waar je je limonade tap op kunt zetten
 • 2 glazen inclusief rietjes
 • Ijsblokjes in de vorm van ananasjes
 • Een mall voor ijsblokjes in de vorm van ananasjes
 • 2 flessen limonade

Wat moet je er voor doen?

Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk DIY tips te delen deze Ramadan, maar ik ben natuurlijk benieuwd wat jullie hiervan hebben gemaakt. Zo maakte ik niet alleen Eid decoratie maar ook Kinder surprises, een tasbih, snoepzakjes, Ramadan kaarten , een kalender en nog veel meer. Ik ben erg benieuwd wat jullie hier ook van hebben gemaakt en zie graag de foto’s. Heb je niet meegedaan aan de Ramadan maar is er een ander item van de site die je hebt gemaakt, bijvoorbeeld een recept of een andere DIY? Dan mag je natuurlijk ook gewoon mee doen!

Post je foto openbaar op social media en tag Sparklesinside hier in of gebruik de hashtag #Sparklesinsidewinactie

Volg mij op instagram of facebook

Laat een reactie achter dat je mee doet.

Simpel toch?

Ik kies 27 mei een winnaar, dus je hebt nog even de tijd om iets in elkaar te zetten.

Heel veel succes…..and fingers crossed!21 gedachten over “DIY: Eid decoratie + leuke winactie!!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *