Simpele Eid cadeautjes om zelf te maken

Simpele Eid cadeautjes om zelf te maken

Simpele eid cadeautjes, dat is hetgeen waar naar gevraagd werd toen ik mijn blog over de Kindersurprise eieren en de tasbih online zette. Want hoe enthousiast iedereen ook was, niet iedereen heeft evenveel tijd. Daarom ging ik brainstormen met Nasira en besloten we samen dat we voor al die drukke dames iets simpels gingen bedenken. Simpele eid cadeautjes die in een handomdraai gemaakt zijn en die je dus ook zo gefixt hebt als je een fulltime baan hebt, of 9 kinderen waar je voor moet zorgen. Ik heb 3 simpele eid cadeautjes voor jullie uitgezocht. De meeste materialen hiervoor komen bij de Action of Hema vandaan. Alle printables voor deze simpele eid cadeautjes kun je onderaan deze blog downloaden, zodat je ze zelf thuis kunt printen.

Snoepzakjes

Je ziet de snoepzakjes heel veel voorbij komen op facebook, maar niet iedereen heeft ook daadwerkelijk het budget om ze te kopen. Je kan ze dus super simpel zelf maken met de gratis printables in deze blog. De kaartenzakjes komen bij de Action vandaan en kosten uit mijn hoofd 1 euro of 1,50 en er zitten 50 zakjes in een pakje. Wil je liever niet dat je kind een overdosis suiker krijgt, maak er dan gezonde zakjes van. Je kan dit doen door de zakjes te vullen met dadels of gemengde noten, maar je kan ook kiezen voor gedroogd fruit zoals rozijnen.

Maak je de zakjes op de dag dat je ze uit gaat delen? Kies dan voor druiven of mandarijnen partjes. Zo kun je ze ook gebruiken om uit te delen op school of de opvang. Action heeft momenteel trouwens heel erg veel halal snoep in het assortiment, super handig als je snoepzakjes als simpele eid cadeautjes wilt weggeven.

Snoepzakjes voor eid

Wat heb je nodig?

 • Een printer
 • A4 papier
 • Een schaar
 • Een nietmachine + nietjes
 • Kaartenzakjes (a6 formaat)
 • Snoep
 • Partyfavors
 • Zoutjes
 • Dadels
 • Noten

Hoe maak je het?

Als eerst print je de labels en knip je deze uit.

Vervolgens vouw je de labels dubbel.

Vul je zakjes voor ongeveer 2/3 met datgene wat je lekker vind.

Verwijder de plakstrip en plak je zakjes dicht.

Vouw je label om het zakje en maak deze met 2 nietjes vast.

Als dit geen makkelijke manier is om simpele eid cadeautjes te maken, dan weet ik het ook niet meer.

Geldkaarten

Vroeger kregen wij met Eid nooit snoepzakjes, cadeautjes of whatever. We kregen altijd een bijdrage voor onze spaarpot. Wat waren wij gelukkig als we een gulden kregen. Nou hadden wij niet veel familie in de buurt wonen, dus werd Eid sowieso niet heel erg uitbundig gevierd. Mijn moeder deed altijd haar best om allerlei lekkere hapjes op tafel te toveren en dat was voor ons feest genoeg. Het is voor de ontvanger altijd fijn om geld te krijgen zodat er zelf een cadeautje uitgezocht kan worden. Maar gewoon los geven is helemaal niet leuk. Iedereen houdt van uitpakken, daarom kun je deze kaart leuk inpakken, zodat het toch een klein beetje op een cadeautje lijkt. Indien je geen papier geld hebt, kun je ook muntgeld met dubbelzijdig tape opplakken en hier bijvoorbeeld ballonnen van maken.

Simpele eid cadeautjes voor kinderen

Wat heb je nodig?

 • Een printer
 • A4 linnen karton (van de Action)
 • De eidkaarten die je onder aan deze blog kunt printen
 • Geld
 • Lint
 • Gekleurd papier
 • Doorzichtig plakband
 • Masking tape

Hoe maak je het?

Als eerste print je de kaarten op stevig papier. Ik heb hiervoor linnen a4 papier van de Action gebruikt.

Vervolgens vouw je hartjes van het papier geld. Hier kun je vinden hoe je dat doet.

Vouw een plakbandje dubbel en plak deze onder je hartje. Zo kun je je hartje op je kaart plakken, zonder deze te beschadigen.

Vervolgens ga je verder met de andere kaart.

Plak een lintje op de kaart met 2 stukjes maskingtape.

Knip uit het gekleurde papier 2 dubbele driehoekjes en maak ook een driehoek van het papiergeld. Deze 3 worden je slingers.

Hang je slingers op aan het lijntje en plak het eventueel vast met een heel klein plakbandje.

Gebruik absoluut geen lijm, want dan kan de ontvanger het geld niet meer gebruiken. Een beetje zonde dus.

Van alle simpele Eid cadeautjes is deze kaart met geld volgens mij wel het makkelijkste. Binnen 5 minuten heb je het al gefixt.

Schaaltje met Ajwa dadels

Last but not least, een leuk schaaltje met Ajwa dadels. Vorig jaar had de Action leuke mini etagères, en had ik die gebruikt. Dit jaar hebben ze andere leuke schaaltjes. Toen ik deze zag, was ik meteen verliefd. Ik vulde ze met Ajwa dadels. Ajwa dadels komen uit Medina en zijn misschien wel de beste dadels die je kunt kopen. Ze zijn vaak wel ietsje duurder maar o zo lekker! Ajwa dadels bevatten een hoog percentage eiwitten, mineralen en vitamines zoals vitamine A, B1, B2 en BB . Daarnaast reinigen ze je lichaam.

Ze zeggen dat het ook goed is om elke dag op nuchtere maag  7 te eten bij een kinderwens. Ik heb dit ook gedaan toen wij in ons fertiliteitstraject zaten. Ben je niet zo van de dadels, dan kun je deze schattige schaaltjes natuurlijk ook vullen met bonbons of andere snoepjes. Doe er een stukje cellofaan folie omheen met een lintje en hang er een Eid Mubarak label aan, en je kunt weer 1 van je lijstje simpele Eid cadeautjes afstrepen. De labels die ik heb gebruikt, zijn van Party Camel en je kan ze gratis downloaden. Ze hebben ook leuke printables van Eid mubarak envelopjes, waar je geld in kan doen.

Simpel cadeautje voor eid: dadels

Wat heb je nodig?

 • Eid labels
 • Schaar
 • Ajwa dadels of bonbons
 • Leuke schaaltjes
 • Cellofaan folie
 • Lintjes

Hoe maak je het?

Je begint met de labels te printen op stevig papier en ze uit te knippen. Indien je geen printer hebt, kun je ook gewoon labels bij de Action kopen en met gekleurde pennen hier Eid Mubarak op schrijven.

Vul de schaaltjes met de dadels of bonbons.

Pak je schaaltje in met een stukje cellofaan folie en hang je label hier met een lintje aan.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze simpele Eid cadeautjes vonden. Nog simpeler kon ik ze zelf niet bedenken.

Eidmubarak tags Party Camel

De printables zijn gemaakt door Merydesign. Je kunt contact met haar opnemen indien je een logo, huisstijl, flyer of andere grafische ontwerpen nodig hebt. Ook kun je hier terecht voor je drukwerk. Haar prijzen zijn zeer schappelijk en ze luistert erg goed naar wat je wensen zijn. Zeker een aanrader dus!13 gedachten over “Simpele Eid cadeautjes om zelf te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *