Maak je eigen Eid al Adha pinata, super leuk voor de kids!

Maak je eigen Eid al Adha pinata, super leuk voor de kids!

De vorige keer liet ik jullie zien hoe je een Surprise schaap kon maken, gevuld met snoep. Deze is naast de kindersurprise ei, razend populair. Vandaag heb ik een andere Eid al adha diy voor jullie. Vandaag gaan we namelijk een Eid al adha pinata maken. Wederom goed gevuld met snoep. Zo vaak is het geen feest toch? Dus laten we de kids maar goed verwennen. Snoepgoed heb ik wederom bij de Action gekocht, mijn favo winkel. Zorg er wel voor dat je op tijd begint met je Eid al Adha pinata. Het heeft weinig zin om hier de avond van te voren mee te beginnen, aangezien je pinata dan nooit op tijd droog is. Trek er dus echt een week voor uit. Helemaal als je zoveel lijm hebt gebruikt als ik deed, het leek wel alsof de lijm in de uitverkoop was. Volkomen onnodig, maar goed.

Wat heb je nodig?

 • Kranten
 • Behangplaksel
 • 1 Ballon
 • 2 Wc rollen
 • Spuitbus witte verf
 • Snoep
 • Confetti
 • Touw
 • Tissues
 • 4 wattenpads
 • Houten stok ( Je kunt eventueel een bezemsteel doormidden zagen)
 • Stevige lijm
 • Lijmpistool + lijmpatronen
 • Print van de schapenkop
Eid al adha schaap pinata

Hoe maak je je Eid al Adha pinata?

Blaas als eerste de ballon op. Dit hoeft niet heel erg groot. Dit wordt namelijk het lijfje van je schaapje.

Vervolgens knip je de wc rollen door midden. In principe hoef je niet perse wc rollen te gebruiken, want je ziet de pootjes toch niet echt. Echter vond ik een schaap zonder poten een beetje vreemd, dus besloot ik ze er wel onder te maken.

Knip de wc rol aan 1 kant in kleine stukjes in, die je kan omvouwen. Doe op deze stukjes lijm, en plak deze onder op je ballon. Ik heb hiervoor niet mijn lijmpistool gebruikt, omdat de lijm hieruit erg heet wordt en ik bang was dat mijn ballon zou knappen. Ik vond montage lijm van bison op mijn man zijn werkbank, dus ik heb die maar gebruikt.

pootjes voor je eid al adha pinata

Laat de poten een beetje drogen en maak intussen tijd de behangplaksel klaar. Dit doe je door de behangplaksel poeder te mengen met koud water en dit goed door te roeren.

Vervolgens scheur je je kranten in kleine reepjes. Heb je niet zo veel tijd, of ben je gewoon een luilak? Scheur dan de stukken wat groter.

Maak je papier mache pinata

Je begint nu met de papier-maché . Haal je stukjes krant door de behangplaksel en plak ze op je ballon. Begin bij de pootjes en zorg ervoor dat deze 1 worden met de ballon. Zorg dat je aan de zijkanten van de ballon een stuk open laat. Deze ga je pas in de laatste laag voorzien van papier-maché. Het is namelijk de bedoeling dat je schaap stevig wordt, maar de kids moeten het snoep er ook nog uit krijgen. Ik denk niet dat ze heel gelukkig worden als de schaap zo hard is als beton en ze na 3 uur rammen, hem nog steeds niet kapot hebben.

Pinata voor het offerfeest

Gebruik voldoende lijm bij je papier-maché maar ook voldoende kranten.

Laat je schaap een nachtje drogen en als je merkt dat het papier-maché  goed hard is, kun je ermee verder.  Nu maak je 1 gat aan de zijkant dicht met papier-maché en doe je er nog een laagje overheen. Maak deze laag niet te dik.

De volgende dag prik je de ballon lek. Doe wattenschijfjes in de schaap, waar de pootjes zitten. Ik stond er zelf helemaal niet stil bij dat de onderkanten van de pootjes van je schaap gewoon open zijn. Beetje jammer als je net je schaap gevuld hebt met snoep en alles er aan de onderkant weer uit valt.

Offerfeest surprise

Vul vervolgens je Eid al Adha pinata eerst met confetti en daarna met snoep. Hierna ga je weer een laag papier-maché aanbrengen. Zorg er alvast voor dat je gaten aan de zijkant van je schaap maakt en hier een touw doorheen doet. Je moet de pinata immers kunnen ophangen zodat de kids er met een stok tegen aan kunnen slaan.

Maak je hele schaap dicht en breng een dikke laag papier-maché aan.  Zorg er vooral voor dat je  meerdere lagen aanbrengt op de plek waar het touw doorheen is. Het is belangrijk dat dit gedeelte stevig is, omdat je de schaap gaat ophangen.

Je kan er overigens ook voor kiezen om de poten van de schaap aan de onderkant dicht te maken met kranten. Dit heb ik later ook gedaan zodat ik helemaal zeker wist dat het snoep er niet via de poten uit zou vallen.

Het geeft niks als je schaap een beetje misvormt is of als hij door zijn poten heen zakt, je gaat m toch ophangen. Autch, dat klinkt pijnlijk.  Mijn schaap zag er echt niet uit, had een ingedeukte kop, was door zijn pootjes heen gezakt en was gewoon een lelijk schaapje voordat deze af is.

Als je papier-maché goed hard is, ga je het wit spuiten. Ik heb de witte spuitbus gewoon van de Action. Deze was niet alleen lekker cheap, maar ook binnen 2 uur droog. Het hoeft niet helemaal netjes en het geeft ook niet als je er nog een beetje krant doorheen ziet. Je gaat je pinata toch afwerken met tissue papiertjes. Heb je weinig tijd, dan spuit je je schaap gewoon lekker niet. Ik heb het wel gedaan, zodat het er niet raar uitzag als ik ergens een stukje tissue papier zou vergeten.

Surprise voor offerfeest

Als het verf droog is, maak je je van de tissues kleine propjes. Intussen warm je je lijmpistool al op.

Plak je hele schaap vol met de propjes. Je hoeft de pootjes niet te beplakken, want ik heb nog nooit een schaap gezien met harige poten. Wees niet zuinig met het lijm, wel voorzichtig want het is behoorlijk heet.

Eid al adha diy

Als je je  schaap helemaal volgeplakt hebt met propjes, download je onderstaand bestand en knip je deze uit. Mijn printer deed weer irritant en heeft de kop roze afgedrukt. In het bestandje zie je dat deze een andere natuurlijke kleur heeft.

Knip je schapenkopje uit en plak hem met je lijmpistool voor op je schaap. Plak niet de hele kop vol met lijm, want hij moet net als bij de Surprise schaap een beetje flapperen aan de voorkant.

Als laatste hoef je alleen nog maar je Eid al Adha pinata op te hangen en een stok te zoeken waar de kinderen mee mogen slaan. Ik raad je aan om dit buiten te doen, als je niet 2 jaar lang wilt zoeken naar de vlokjes confetti in je huis. Uiteraard kun je de confetti ook helemaal weglaten, maar dat geeft natuurlijk niet zo een feestelijk effect.

Eid al adha pinata

Nou best makkelijk he, deze Eid al Adha pinata? En ook best low budget als je het materiaal allemaal bij de Action koopt. Heb jij al wat geknutseld om de kindjes te verwennen?

Vind je het na deze blog nog steeds lastig om de pinata te maken? Misschien kan dit filmpje je een beetje op weg helpen. Hij is wel iets anders dan die van mij, maar nog steeds heel erg leuk.11 gedachten over “Maak je eigen Eid al Adha pinata, super leuk voor de kids!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *