Eid al Adha decoratie maken

Eid al Adha decoratie maken

Het duurt niet lang meer  voordat het Eid al Adha is, oftewel het offerfeest. In de blog over de surprise schaapjes, schreef ik al wat Eid al Adha inhoudt. Ben je hier ook nieuwsgierig naar? Lees dit dan even terug. Vandaag laat ik jullie zien hoe je op een hele simpele (en bovendien lowbudget) manier, Eid al Adha decoratie maakt. Super leuk in combinatie met je Pinata schaap.

Toen ik laatst bij de Wibra was, kwam ik van die leuke witte onderzetters tegen. Volgens mij waren deze ongeveer een euro, en er zaten een stuk of 50 in, in twee formaten. Voor dat geld kon ik het natuurlijk niet laten liggen, want je kan er  zulke leuke Eid al Adha decoratie van maken. Van de grote onderzetters, wilde ik eigenlijk nog placemats maken, maar vanwege tijdsgebrek ben ik daar niet meer aan toe gekomen. Ik ben de laatste tijd zo energieloos, terwijl mijn hoofd vol inspiratie zit. Mijn handen hebben alleen geen zin ofzo. Het zal vast een dipje zijn, die snel weer over gaat.

Wat heb je nodig voor je Eid al Adha decoratie?

 • De  witte papieren onderzetters van de Wibra
 • De Printable van de schaapjes
 • Cadeauzakjes met blokbodem
 • Snoep
 • Waterflesjes
 • Beige gekleurd papier (of als je een andere kleur leuker vind, een andere kleur)
 • Kaartenzakjes
 • Popcorn
 • Gele lint
 • Nietmachine
 • Nietjes
 • Schaar
 • Prittstift
 • Kleurenprinter
Eid al Adha deco

Hoe maak je de Eid al Adha popcornzakjes?

Als eerste vul je de zakjes voor de helft met popcorn. Ik heb de zakjes bij de Action gekocht, het zijn kaartenzakjes. Voor 1 of 2 euro (ik weet het niet meer precies) heb je 50 zakjes.

Als je de zakjes gevuld hebt met popcorn, verwijder je de plakstrip en plak je de zakjes dicht.

Vouw een kleine onderzetter door midden en doe deze aan de bovenkant om het zakje heen. Maak het vast met 2 nietjes.

Knip in de tussentijd de schapenkopjes uit (de printable vind je onder aan deze blog).

Plak de schapenkopjes in het midden van de onderzetter en zorg er voor dat de bovenkant en de oortjes van het schaapje een beetje uitsteken. Voila, simpel je?!

Eid al Adha popcornzakjes

Hoe maak je Eid al Adha waterflesjes?

Verwijder als eerste de etiket van je waterflesje.

Vouw vervolgens een gekleurd papier doormidden en daarna nog een keer doormidden. Uit 1 a4 papier haal je dus 4 labels.

Knip je labels uit en plak deze met pritt om je waterflesjes heen. Je kan eventueel een stuk van de label afknippen omdat ze wel erg lang zijn.

Knip je onderzetter doormidden en plak deze op je labels.

Knip daarna je schapenkopjes uit en plak deze op het midden van je onderzetter op de label en je Eid al Adha waterflesjes zijn ook af. Je kan ze leuk op je sweettable zetten, zodat het tevens als Eid al Adha decoratie kan dienen.

Hoe maak je Eid al Adha snoepzakjes?

Ik heb mijn blokbodem zakjes ooit voor een prikkie op alieexpress gekocht, maar ik kan me voorstellen dat je daar niet op wilt wachten. Je wilt je Eid al Adha decoratie natuurlijk wel af hebben voordat het Eid al Adha is. Ik heb even gegoogled en kwam ze ook tegen bij Crea knutselen , wel in een ander kleurtje en een stukje duurder.

Vouw je zakjes als eerste uit en vul ze met snoep. De action heeft momenteel een breed assortiment aan halal snoep, perfect dus als je het een beetje budgetproof wilt houden.

Vouw een onderzetter om de bovenkant van je zakje en maak deze met 2 nietjes vast. Je kunt eventueel de bovenkant van je blokbodemzakje dubbel vouwen, en de onderzetter er daarna omheen nieten.

Knip vervolgens de schapenkopjes uit en plak ze op het midden van je onderzetter. Zorg er wederom voor dat de oortjes en de bovenkant een klein beetje uitsteken.

Geef de snoepzakjes niet pas mee als de kindjes naar huis gaan, maar zet ze leuk neer. Zo vang je 2 vliegen in 1 klap: leuke Eid al Adha decoratie en ook nog eens nog schattige party favors.

Eid al Adha snoepzakjes

Hoe maak je Eid al Adha slingers

Je kan deze slinger zo groot maken als je zelf wilt. Je kan het aan de wand hangen maar ook boven een sweet table. Het is dan ook wel een beetje de centerpiece van je Eid al Adha decoratie.

Knip als eerste een lang stuk lint af. Omdat ik de snoepzakjes in het geel heb gemaakt, vond ik het ook wel leuk om die kleur in dit deel van de Eid al Adha decoratie terug te laten komen.

Vouw de onderzetters om en smeer ze in met pritt. Vouw de onderzetters om het lint heen. Doe dit wel voorzichtig, want ze kunnen makkelijk scheuren. Ik presteerde het om er 3 te slopen, oeps.

Knip je schapenkopjes uit en plak deze op het midden van de onderzetters. Indien je je slinger door de woonkamer wilt hangen, kun je er voor kiezen om aan beide kanten een schapenkopje te plakken zodat je slinger dubbelzijdig is. Ik heb de schapenkopjes maar aan 1 kant geplakt, zodat ik de slinger gewoon aan de muur kon hangen.

Eid al adha slinger


11 gedachten over “Eid al Adha decoratie maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *