Eid al Adha versiering, gratis printables

Eid al Adha versiering, gratis printables

Vandaag post ik de laatste blogpost met betrekking tot Eid al Adha. In mijn vorige blog, zagen jullie al hoe ik decoratie maakte met onderzetters van de Wibra. In samenwerking met Merydesign heb ik kant en klare printables voor Eid al Adha versiering voor jullie. Met deze printables kun je heel simpel snoepzakjes, waterflesjes, cupcakeprikkers. geldkaartjes en  cadeaulabels maken. Waarom teveel geld betalen als je je Eid al Adha versiering heel simpel zelf kan maken? Je hebt natuurlijk wel een printer nodig, maar je als je deze niet hebt, kun je ze zo printen bij een copyshop.

Ik schrik soms van de prijzen die mensen op facebook vragen als het gaat om cadeautjes voor Eid ul Fitre of Eid al Adha.  Niet iedereen heeft een dikke gevulde portemonnee, en als je meerdere kindjes hebt en een lege surprise schaap al €25,- kost, dan ben je al een hoop geld kwijt en heb je nog niet eens een schaap geofferd of kleding kunnen kopen. Ik hoop dus dat ik het door middel van het delen van deze Eid al Adha versiering, ook een beetje leuk kan maken voor de mama’s, tantes of vriendinnen met een kleine beurs.

Ik ben vergeten om de cupcake prikkers zelf te maken, maar die vind je dus wel in het bestandje die je gratis kunt downloaden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit keer ook weinig puf had om cupcakes te bakken voor de foto. Ik ben dus super benieuwd naar jullie foto’s en zou het leuk vinden als jullie je zelfgemaakte Eid al Adha versiering delen via facebook of instagram.  

Wat heb je nodig voor de geldkaarten?

 • De printables
 • Printer
 • Kleuren inkt
 • Linnen karton in a4 formaat
 • Geld
 • Plakband
 • Dubbelzijdig plakband
Geldkaarten voor Eid

Hoe maak je de geldkaarten?

Print als eerste de kaarten uit op linnenkarton. Ik had rond Eid ul Fitre een heel blok bij de Action voor nog geen €2,- volgens mij. Je kunt er voor kiezen om de geldkaartjes in a6 formaat te printen en ze in een enveloppe te doen. Je kan de kaarten ook in a5 formaat printen, zodat je het leuk kan inpakken.

Knip je kaarten uit of snijd ze met een papier snijder. Je kan er voor kiezen om de kaarten af te tekenen met een liniaal, dan weet je zeker dat ze recht worden. De mijne waren een beetje scheef geknipt, oeps.

Voeg je  geld op als een waaiertje of als een ander leuk figuurtje. En plak het met een klein stukje plakband op je kaart. Muntgeld kun je eventueel met dubbelzijdig tape opplakken. Deze geld kaarten zijn natuurlijk niet echt Eid al Adha versiering, maar meer een cadeautje voor de kids.

Heb je geen budget om geld te geven aan de kids? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon een lolly of chocolaatje opplakken.

Vind je het schapenthema niet zo leuk? In mijn blog over simpele eidcadeautjes, kun je ook nog 2 andere geldkaartjes vinden.

Wat heb je nodig voor de snoepzakjes?

 • Kaartenzakjes in a6 formaat
 • De printables
 • Nietmachine met nietjes
 • Snoepjes
Eid snoepzakjes, makkelijk zelf te maken

Hoe maak je de snoepzakjes?

Vul de snoepzakjes voor 1/3 met snoepjes. Snoep kun je redelijk lowbudget bij de Action kopen en dit is dan ook een leuk aardigheidje voor de kids als je niet zo een groot budget hebt.

Verwijder de plakstrip en plak je zakjes vervolgens dicht.

Daarna knip je de printables uit en vouw je deze dubbel.

Doe ze vervolgens dubbel om je kaartenzakjes en maak het vast met 2 nietjes.

Als je de snoepzakjes niet meteen uitdeelt, maar op je tafel neerzet, is het meteen super leuke Eid al Adha versiering.

Wat heb je nodig voor de waterflesjes?

 • Kleine waterflesjes  (maar je kunt ook kiezen voor flesjes fruitshoot)
 • Prittstift
 • De printables van de waterflesjes
Eid al adha waterflesjes

Hoe maak je de waterflesjes?

Als eerste verwijder je de etiketten van de waterflesjes. Ik heb zelf gekozen voor de kleine waterflesjes van de Ah, maar volgens mij heeft de Lidl ook kleine flesjes.

Knip je labels uit en smeer deze goed in met pritt.

Plak vervolgens je labels om het flesje heen en klaar is kees.

Zet je flesjes op een leuke schaal of etagère en je hebt weer super leuke Eid al Adha versiering.

Wat heb je nodig voor de cadeaulabels?

 • De printables
 • Linnenkarton of ander karton in a4 formaat
 • Een  schaar
 • Lint of touw
 • Cadeaupapier
 • Cadeautjes
 • Perferator
 • Een leuke strik of andere deco
Eid al adha cadeau labels, om je cadeautje nog feestelijker te maken

Hoe maak je de cadeaulabels?

Print als eerste je labels uit op stevig papier. Je kan hier eventueel het linnenkarton voor gebruiken die je ook voor je geldkaarten hebt gebruikt. Zelf had ik ze op normaal printpapier geprint, maar dit was eigenlijk niet stevig genoeg.

Pak je cadeautje leuk in met craftpapier. Dit kun je o.a. bij de Action kopen. Je kan natuurlijk ook ander cadeaupapier gebruiken, maar zorg er voor dat deze niet helemaal vol met  drukke printjes staat, je cadeaulabel valt dan namelijk niet meer op.

Op de achterkant van je cadeaulabel kun je schrijven voor wie het cadeautje bedoeld is en door wie het gegeven wordt.

Versier je cadeautje met lint of touw en hang je label er aan.

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe je cadeautjes leuk in kunt pakken.

De printables zijn gemaakt door Merydesign. Je kunt contact met haar opnemen indien je een logo, huisstijl, flyer of andere grafische ontwerpen nodig hebt. Ook kun je hier terecht voor je drukwerk. Haar prijzen zijn zeer schappelijk en ze luistert erg goed naar wat je wensen zijn. Zeker een aanrader dus!10 gedachten over “Eid al Adha versiering, gratis printables”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *