Mijn eetdagboekje van deze week

Mijn eetdagboekje van deze week

Het is al een tijdje geleden dat ik een eetdagboekje plaatste. Momenteel heb ik niet echt inspiratie voor nieuwe recepten, aangezien ik nog al een gekke tijd achter de rug heb. De miskraam (en ook de zwangerschap trouwens), slokte echt al mijn energie op. Maar niet getreurd, er komen snel weer recepten aan. Mocht iemand een bepaalde voorkeur hebben, please let me know! Maar voor vandaag dus weer een kijkje achter de schermen, zodat jullie kunnen zien wat ik de afgelopen week heb gegeten. Ik hoop dat ik jullie een heel klein beetje kan inspireren met mijn eetdagboekje.

Vrijdag

Vrijdag had ik met mijn zusje afgesproken bij mijn ouders. Zij hebben het grootste huis, en daar is het dus ook makkelijker om de 1,5 meter maatregel te waarborgen. Als ik bij mijn ouders ben, is lekker kokerrellen echt de activiteit van mijn moeder samen. Omdat we niet aan tafel wilden eten, en tegelijk ook lekker makkelijk wilden doen, maakten we allerlei kleinere gerechten.  In eerste instantie zouden we het houden bij de nacho’s, sushitaart en stokbroodjes uit de oven, maar mijn moeder is net als ik altijd panisch dat ze te weinig eten heeft. Mijn moeder maakte bara, baka bana , Surinaamse oliebollen en kheer. Ik gooide een schaal nacho’s in de oven; heel simpel met kant en klare salsa, groene olijven en kaas en ik maakte een sushi taart. De sushi taart was enigszins mislukt, want ik was de laagjes vergeten te maken met zeewier. Mijn sushi taart had dan ook maar 1 laagje zeewier. Oeps! Gelukkig hoorde ik dat het niet minder lekker was.

Zaterdag

Mijn moeder had masala kip meegegeven (waar ik vergeten ben een foto van te maken) en we aten dit met gebakken rijst. Lekker simpel maar toch ontzettend lekker. Je kunt gewoon basmati rijst opbakken met uien, knoflook, groente en ei. Heel simpel!

Zondag

Ook vandaag merkte je dat het echt nog weekend was. Stiekem hadden we ook nog een beetje de vakantievibes. We hadden geen zin in koken en kregen bezoek van het neefje van mijn man. Omdat ik toch iets lekkers wilde, zonder zelf in de keuken te staan, bestelden we sushi bij de Watertuin. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd niet meer zo een fijn was van de Watertuin, ik vind hun all you can eat concept er echt op achteruit gegaan. De sushi die je afhaalt, is daarentegen wel heerlijk en vers. Heel anders dan als je het daar eet (dan lijkt het soms wel wat droog ofzo).

Maandag

Het was vandaag echt grauw en somber, echt soepweer dus. Ik maakte Surinaamse soep : Bravoe. Dit is een goed gevulde soep met allerlei Surinaamse groentes en kip. Er zijn heel veel variaties van deze soep, zo wordt het vaak ook met droge vis gemaakt. Ik ben niet zo een fan van droge vis en mijn man eigenlijk ook niet. Ik maak de soep vaak niet echt pittig omdat Jerry en Farah het dan ook kunnen eten. Nou eet Farah soms pittiger dan manlief, maar goed.  Voor mezelf stamp ik dan altijd wat madam Jeanette apart en doe ik het er alsnog door heen. Heerlijk!

Dinsdag

Dinsdag kwam mijn neef eten, omdat hij recent geopereerd is aan zijn kaak, kon ik geen spareribs of hele kippen op tafel zetten. Soep kwam hem al zijn neus uit, want daar had hij de afgelopen weken al op geleefd. Omdat het iets zachts moest zijn, koos ik voor stamppot boerenkool. Echter wilde ik de stamppot dit keer een gezonde twist geven en maakte ik het daarom koolhydraat arm/ keto proof, samen met kipgehaktballetjes. Ik vond het best goed gelukt, de enige die er niet helemaal warm van werd, was Jerry. Nou is Jerry sowieso niet zo een groentemens, dus 2 x groente was hem iets teveel van het goede. Ik zal snel het recept van de stamppot uitwerken en op mijn blog delen.

Woensdag

Woensdag had ik een drukke en chaotische dag. Jerry kookte dus. Op 1 of andere manier, smaakt het eten toch altijd veel lekkerder als een ander voor je kookt. We aten gewokte kipfilet met broccoli. De kipfilet had hij gebakken in uien, knoflook, peper uit eigen tuin, kruiden en sojasaus. Omdat ik na de vakantie weer een beetje rustig aan wilde doen, qua eten, skipte ik de basmati rijst en verving ik deze door een kliekje lowcarb stamppot van de vorige dag. Misschien een klein beetje een gekke combi, maar ach het was wel lekker.

Donderdag

De laatste dag van mijn eetdagboekje. Vandaag heb ik een simpele ovenschotel gemaakt en heb ik dus wel weer wat koolhydraten gegeten. Koolhydraatarm eten vind ik lekker, maar niet voor elke dag. Ik heb de aardappeltjes eerst opgebakken met wat uitjes en vervolgens een blikje tomaten blokjes toegevoegd. Daarna heb verse champignons en doperwtjes en peentjes door de saus gedaan. Ik had een klein stukje peper uit de tuin in de ovenschotel gedaan, maar deze bleek toch best wat pittig te zijn. Vervolgens heb ik alles in een ovenschaal gedaan en de koolvis er boven opgelegd. Op de koolvis heb ik weer een sausje gedaan gemaakt van tomaat, paprika en kaas. Het was een simpel gerecht, maar toch best lekker.

Dit was mijn eetdagboekje weer van deze week. Vinden jullie het leuk als ik vaker een eetdagboekje plaats? Of is 1 keer in de 100 jaar, zoals nu wel genoeg?10 gedachten over “Mijn eetdagboekje van deze week”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *